YA > Opinion

Thursday, 24 May, 10:18

YA - 19 mar 12 kl. 06:30

Varför bry sig om datalagring?Det blev maktskifte i Sverige och regeringen förhalade länge införandet av datalagringslagen. Moderaterna med den nuvarande justitieministern Beatrice Ask i spetsen var högljudda motståndare till förslaget när partiet var i opposition. Det gjorde de rätt i, men under de senaste åren med maktinnehav har synen på lagen sakta men säkert förändrats till det motsatta..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Sverige, Sveriges, Thomas Bodström, Europaparlamentet, Beatrice Ask, Iran, Syrien

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Varför brysig om , datalagring
Dagensanalys.se - 15 minuter sedan

BOX lanserar möjlighet att styra datalagring till sju olika zoner globalt

Idag avslöjar datalagringsföretaget Box att de lanserar en ny funktion som gör det möjligt för företag att enkelt administrera var deras data lagras. Med sju olika zoner runt om i världen kan företaget styra vilken användares data som finns var, allt för att kunna följa ny lagstiftning såsom GDPR som träder i kraft imorgon (25 maj). Det har blivit allt mer komplext att driva en global organisation i takt med att mängden data ökat, samtidigt som olika länders och regioners lagar förändrats.

Nyheter 24 - 24 feb 12 kl. 21:57

Centern går emot beslut om datalagring


Regeringen har tillsammans med Socialdemokraterna kommit överens om att datalagring av e-post och mobilsamtal ska införas. En av de som ställer sig emot beslutet är centerpartisten Fredrick Federley. Den 1 maj ska EU:s regler om datalagring av e-post och mobilsamtal införas i Sverige.

Cornucopia - 30 aug 17 kl. 09:21

Bahnhof: Regeringen planerar utökad olaglig datalagring

Internetoperatören Bahnhof avslöjar att regeringen planerar utökad datalagring, en datalagring baserad på ett nu upprivet EU-direktiv, som bröt mot de mänskliga rättigheterna.
Bahnhofs VD Jon KarlungBahnhof kan avslöja att den statliga utredningen kring datalagringen satsar på att utöka den till 10 månader istället för sex månader, samt dessutom omfatta krav på loggning av både NAT och VPN. Detta kommer kosta stora summor pengar, som i slutändan kommer betalas av de avlyssnade kunderna.

SR - 13 jun 14 kl. 14:10

Lagen om datalagring behöver inte ändras - trots EU-beslut

Den svenska lagen om datalagring behöver inte ändras på grund av att EU-domstolen för två månader sedan underkände EU-direktivet om datalagring..

SR - 22 jul 14 kl. 23:14

Bakslag för Tele2 i tvist om datalagring

Det blev ett bakslag i dag för telekomföretaget Tele2, i en pågående tvist om datalagring mellan företaget och Post- och telestyrelsen. Tele 2 vill slippa lagra uppgifter om samtal och datatrafik, eftersom EU-domstolen kommit fram till att detaljerad datalagring strider mot grundläggande rättigheter. Men i dag sa Förvaltningsrätten att rättsprocessen ska fortsätta – utan ett yttrande från EU-domstolen..

Sydsvenskan - 30 mar 15 kl. 11:19

Utredare vill ha fortsatt datalagring

Tele- och bredbandsoperatörerna tvingas med största sannolikhet att fortsätta spara kundernas trafikuppgifter i ett halvår.— Den nuvarande ordningen fungerar väl, sade regeringens enmansutredare Sten Heckscher när han överlämnade sitt betänkande, Datalagring och integritet, till inrikesminister Anders Ygeman.Lagkravet på datalagring är dock omstritt och operatörerna vägrade in i det längsta att spara kundernas trafikuppgifter.

Helsingborgs Dagblad - 30 mar 15 kl. 11:19

Utredare vill ha fortsatt datalagring

Tele- och bredbandsoperatörerna tvingas med största sannolikhet att fortsätta spara kundernas trafikuppgifter i ett halvår.— Den nuvarande ordningen fungerar väl, sade regeringens enmansutredare Sten Heckscher när han överlämnade sitt betänkande, Datalagring och integritet, till inrikesminister Anders Ygeman.Lagkravet på datalagring är dock omstritt och operatörerna vägrade in i det längsta att spara kundernas trafikuppgifter.

Regeringen - 30 mar 15 kl. 09:01

Anders Ygeman tog emot betänkande om datalagring och integritet

Den f.d. ordföranden i Högsta förvaltningsdomstolen Sten Heckscher har i dag överlämnat betänkandet "Datalagring och integritet", SOU 2015:31, till inrikesminister Anders Ygeman.

Helsingborgs Dagblad - 03 sep 15 kl. 14:01

DI kritiserar svensk datalagring

Datainspektionen (DI) riktar kritik mot utredningen "Datalagring och integritet" som slår fast att svenska lagar om datalagring inte strider mot EU-rätten. DI vänder sig bland annat mot att brottsbekämpande myndigheter själva kan besluta om att plocka ut datatrafik från operatörer.Regeringens enmansutredare, före detta rikspolischefen Sten Heckscher, kom fram till att allt var i sin ordning och att teleoperatörer ska fortsätta spara trafikuppgifter i ett halvår.

UNT - 03 sep 15 kl. 14:00

DI kritiserar svensk datalagring

Datainspektionen (DI) riktar kritik mot utredningen "Datalagring och integritet" som slår fast att svenska lagar om datalagring inte strider mot EU-rätten..

Fler nyheter från YA

YA - 05 okt 17 kl. 12:43

Replik: "Sverige är inte hotat"

Först och främst: orden "Notan för stridspittarnas fest blev en halv miljard" var inte mina utan rubriken på den krönika, skriven av Katarina Mazetti, som jag länkade till i min tweet. Detta faktum är jag övertygad om är alldeles uppenbart för de flesta av mina följare på Twitter, så även för Petter Birgersson..

YA - 21 feb 17 kl. 14:37

Carolin Dahlman: Nej, invandringen är inte bara lönsam

Bara för att Trump har sagt en sak behöver man inte tycka motsatsen..

YA - 16 jan 17 kl. 16:10

Fattigdom är värre än ojämlikhet

Hur mycket äger världens rikaste? Väldigt mycket. Om man får tro välgörenhetsorganisationen Oxfam äger åtta personer i världen lika mycket som den fattigare hälften av jordens befolkning tillsammans..

YA - 16 jan 17 kl. 03:00

Nylander: Det finns ingen mödomshinna

I det allra första kapitlet i författaren Lina Wolffs Augustprisvinnare De polyglotta älskarna finns det en beskrivning av hur en kvinna förlorade oskulden och fick en spräckt mödomshinna som började blöda..

YA - 16 jan 17 kl. 03:00

Staten ska inte äga – sälj affärsbolagen

Staten ska inte driva affärsverksamheter. Särskilt inte om staten är en dålig ägare. Vilket staten ofta är, enligt Riksrevisionen..

YA - 14 jan 17 kl. 03:00

Karin Pihl: Män med dåligt Tinderflyt är ett samhällsproblem

Vad händer i ett land där andelen män överstiger andelen kvinnor?.

YA - 11 jan 17 kl. 03:00

Högt pris för lite effekt

Konsumenterna betalar för en omställning av energisystemet som inte minskar klimatutsläppen..

YA - 11 jan 17 kl. 03:00

Madeleine Brandin: Upplysning 2.0

Edison revolutionerade våra liv med glödlampan 1.0, nu lever vi i ljusets 2.0 med svindlande möjligheter..

YA - 24 dec 16 kl. 03:00

Gustav Juntti: Jul på Mövenpick i Jesus skugga

Traditioner förmedlar en tillhörighet. Det högtidliga Sverige finns överallt..

YA - 05 dec 16 kl. 15:29

Grönt är skönt för Österrike

Österrikes nya president är vald. Europa kan pusta ut, men bara tillfälligt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.