TA > Inrikes

Friday, 23 August, 22:03

TA - 15 mar 12 kl. 11:44

Falck blixtinkallade ambulanserNr ambulansfretaget Sirius Humanum gick i konkurs hromveckan var tanken att Siriusambulanser i Skne skulle fortstta anvndas av Falck. Falck skulle betala fr att anvnda dem innan parterna kunde komma verens om ett uppkp av bilarna.
.
Läs mer på TA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Falck, blixtinkallade, ambulanser
Kristianstadsbladet - 15 mar 12 kl. 11:19

Falck blixtinkallar ambulanser

Foto: Tom Wall
Som en följd av den pågående konkurssituationen i ambulansföretaget Sirius Humanum riskerade Skåne att stå utan 20 ambulanser på torsdagsmorgonen. För att inte riskera att stå tomhänt tvingades Falck blixtinkalla 24 ambulanser från annat håll.
När ambulansföretaget Sirius Humanum gick i konkurs häromveckan var tanken att Siriusambulanser i Skåne skulle fortsätta användas av Falck.

Helsingborgs Dagblad - 20 mar 12 kl. 00:01

Skyddsrond stoppade tolv ambulanser

Efter en skyddsrond får tolv av Falcks blixtinkallade ambulanser inte användas i jourverksamheten eller till utryckning. Samtidigt har nu Falck köpt hälften av de Sirius-ambulanser som tidigare blivit stående..

Sydsvenskan - 21 mar 12 kl. 01:02

Ambulanser har sökt dispens

Tolv av Falcks blixtinkallade ambulanser har behövt dispens för att få köra på vägarna i Skåne. Nu kommer de och flera andra av ambulanser att bytas ut som ett led i en bolagets åtgärdsplan..

Skånskan - 15 aug 16 kl. 06:00

Ambulansproblem hos Falck

Skåne Krisen i ambulanssjukvården i sydvästra Skåne är stor. Akutambulanser ställs av och personal som egentligen inte har rätt kompetens hyrs in för att köra en del av de ambulanser som är kvar. Detta menar en före detta anställd hos Falck Ambulans AB.

Trelleborgs Allehanda - 04 jul 14 kl. 06:30

Falck informerade om flytten för sent

Foto: Tom Wall
I tisdags var det meningen att alla ambulanser i södra Skåne skulle börja utgå från Malmö, men entreprenören Falck informerade SOS Alarm om förändringen först dagen innan. För sent, menar SOS Alarm som satte tillfälligt stopp för flytten.
Redan i höstas, när Falck tog över driften av ambulanserna i sydvästra Skåne, var entreprenörens mål att alla bilar skulle utgå från Lockarp utanför Malmö.

Kristianstadsbladet - 14 jun 14 kl. 06:30

Brist på personal - ambulanser stod stilla

Foto: TT
Oron kring bemanningen av ambulanserna över sommaren har Kristianstadsbladet skrivit om tidigare. Nu visar det sig att oron varit befogad. Under fredagen stod ambulanser stilla i Kristianstad, Hässleholm och Perstorp.

Trelleborgs Allehanda - 12 maj 14 kl. 08:30

Ambulanser kan utgå från Hedvägen

Den 30 juni går Falcks kontrakt med räddningstjänsten ut. Då måste Falck lämna ambulanslokalerna på Nygatan och letar nu med ljus och lykta efter nya lokaler.
– Vi har önskat en kortare förlängning av nuvarande avtal, men fått nej av räddningstjänsten.

Kristianstadsbladet - 15 mar 12 kl. 09:27

24 nya ambulanser på plats i Skåne

I?dag är 24 stycken ambulanser från Falck på plats i Skåne. Natten ägnades åt att flytta över utrust?

Trelleborgs Allehanda - 09 mar 12 kl. 09:00

Vårdförbundet kritiskt till privata ambulanser

Foto: Tomas Nyberg
"Vi är i och för sig inte förvånade, ändå blir det en chock när det kommer".
? Vi trodde väl att regionen skulle ta över.

Trelleborgs Allehanda - 23 jul 14 kl. 16:07

Vårdförbundet kräver svar från Falck

Fackföreningen Vårdförbundet skriver nu till Falck Ambulans AB och begär svar på hur bemanningen ser ut på stationerna i Skåne.
I sitt brev, som även går till Arbetsmiljöverket, skriver Vårdförbundet att man motsätter sig att Falck utnyttjar reglerna i arbetstidslagen om extra övertid.Det handlar om att ett företag kan använda särskild övertid utöver den allmänna övertiden på grund av oförutsedda händelser och när situationen inte kan lösas på annat rimligt sätt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.