Kristianstadsbladet > Inrikes

Friday, 23 August, 21:36

Kristianstadsbladet - 15 mar 12 kl. 11:19

Falck blixtinkallar ambulanserNr ambulansfretaget Sirius Humanum gick i konkurs hromveckan var tanken att Siriusambulanser i Skne skulle fortstta anvndas av Falck. Falck skulle betala fr att anvnda dem innan parterna kunde komma verens om ett uppkp av bilarna.
.
Läs mer på Kristianstadsbladet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Falck, blixtinkallar, ambulanser
TA - 15 mar 12 kl. 11:44

Falck blixtinkallade ambulanser

Foto: Tom Wall
Som en följd av den pågående konkurssituationen riskerade Skåne att stå utan 20 ambulanser.
När ambulansföretaget Sirius Humanum gick i konkurs häromveckan var tanken att Siriusambulanser i Skåne skulle fortsätta användas av Falck. Falck skulle betala för att använda dem innan parterna kunde komma överens om ett uppköp av bilarna.

Skånskan - 15 aug 16 kl. 06:00

Ambulansproblem hos Falck

Skåne Krisen i ambulanssjukvården i sydvästra Skåne är stor. Akutambulanser ställs av och personal som egentligen inte har rätt kompetens hyrs in för att köra en del av de ambulanser som är kvar. Detta menar en före detta anställd hos Falck Ambulans AB.

Trelleborgs Allehanda - 04 jul 14 kl. 06:30

Falck informerade om flytten för sent

Foto: Tom Wall
I tisdags var det meningen att alla ambulanser i södra Skåne skulle börja utgå från Malmö, men entreprenören Falck informerade SOS Alarm om förändringen först dagen innan. För sent, menar SOS Alarm som satte tillfälligt stopp för flytten.
Redan i höstas, när Falck tog över driften av ambulanserna i sydvästra Skåne, var entreprenörens mål att alla bilar skulle utgå från Lockarp utanför Malmö.

Kristianstadsbladet - 14 jun 14 kl. 06:30

Brist på personal - ambulanser stod stilla

Foto: TT
Oron kring bemanningen av ambulanserna över sommaren har Kristianstadsbladet skrivit om tidigare. Nu visar det sig att oron varit befogad. Under fredagen stod ambulanser stilla i Kristianstad, Hässleholm och Perstorp.

Trelleborgs Allehanda - 12 maj 14 kl. 08:30

Ambulanser kan utgå från Hedvägen

Den 30 juni går Falcks kontrakt med räddningstjänsten ut. Då måste Falck lämna ambulanslokalerna på Nygatan och letar nu med ljus och lykta efter nya lokaler.
– Vi har önskat en kortare förlängning av nuvarande avtal, men fått nej av räddningstjänsten.

Kristianstadsbladet - 15 mar 12 kl. 09:27

24 nya ambulanser på plats i Skåne

I?dag är 24 stycken ambulanser från Falck på plats i Skåne. Natten ägnades åt att flytta över utrust?

Trelleborgs Allehanda - 09 mar 12 kl. 09:00

Vårdförbundet kritiskt till privata ambulanser

Foto: Tomas Nyberg
"Vi är i och för sig inte förvånade, ändå blir det en chock när det kommer".
? Vi trodde väl att regionen skulle ta över.

Trelleborgs Allehanda - 23 jul 14 kl. 16:07

Vårdförbundet kräver svar från Falck

Fackföreningen Vårdförbundet skriver nu till Falck Ambulans AB och begär svar på hur bemanningen ser ut på stationerna i Skåne.
I sitt brev, som även går till Arbetsmiljöverket, skriver Vårdförbundet att man motsätter sig att Falck utnyttjar reglerna i arbetstidslagen om extra övertid.Det handlar om att ett företag kan använda särskild övertid utöver den allmänna övertiden på grund av oförutsedda händelser och när situationen inte kan lösas på annat rimligt sätt.

Kristianstadsbladet - 07 jan 13 kl. 13:59

"Vi har ambulanser som rullat 65 000 mil"

Foto: Gunnar Lundmark / SvD / SCANPIX
Ambulanser som havererar varje vecka och ingen bil i reserv som står redo att hoppa in i. Så beskriver Janne Kautto, ordföranden i Riksföreningen för ambulanssjuksköterskor, verkligheten för personalen som måste vara först på olycksplatsen.
Nu har också Riksrevisionen uppmärksammat problemen med det allt sämre skicket bland landets ambulanser.

Trelleborgs Allehanda - 26 nov 13 kl. 06:30

S manifesterar - vill ha fler ambulanser

Foto: Claes Nyberg
Det är knappt tre månader sedan en ambulans flyttades från Trelleborg till Skurup och ännu finns inte särskilt mycket statistik på hur det påverkat väntetiden för patienterna. Men Socialdemokraterna vill inte vänta.
På onsdag ordnar partiet en manifestation för fler ambulanser i Trelleborg.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 15 jan 18 kl. 10:45

SMHI varnar för storm och kraftigt snöfall

Det blåser rejält i fjällen och stora mängder snö är på väg in över landet. En del besvär i trafiken kan väntas de närmaste dagarna. - Just nu har vi en del varningar utfärdade, säger SMHI:s meteorolog Marcus Sjöstedt.

Kristianstadsbladet - 15 jan 18 kl. 07:15

Regeringen vill utreda organdonation igen

Det råder stor brist på organ i Sverige, men ny lagstiftning som ska öka antalet donationer drar ut på tiden. Nu vill regeringen att frågan ska utredas på nytt, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Hösten 2015 presenterades en utredning om hur organ bättre kan tas till vara.

Kristianstadsbladet - 15 jan 18 kl. 06:27

Nu väntar slitsamma oxveckor

Utanför ruvar mörkret och det dröjer till nästa långhelg. När julen nu är undanstökad väntar den slitsamma perioden som i folkmun är känd som oxveckorna - ett uttryck från bondesamhället som överlevt in till våra dagar. Det är inte för inte som tiden mellan jul och påsk fått sitt namn.

Kristianstadsbladet - 15 jan 18 kl. 04:34

Bättre traumavård för flyktingar

Genom ett nytt projekt på Akademiska sjukhuset i Uppsala ska vården tidigare fånga upp nyanlända som upplevt krig, terror och tortyr och lider av trauman och psykisk ohälsa, rapporterar SR Ekot.(TT).

Kristianstadsbladet - 15 jan 18 kl. 02:11

Man skjuten i Rissne centrum

En skottskadad man har hittats i Rissne centrum i Sundbyberg. - Han är mycket allvarligt skadad, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid Stockholmspolisen. Den skadade mannen, som hittats utomhus, har förts med ambulans till sjukhus.

Kristianstadsbladet - 14 jan 18 kl. 21:32

Mannen som attackerade "ryska huset" häktad

En man i 40-årsåldern har häktats misstänkt för flera angrepp på ryska diplomatbyggnader i Stockholm under januari, skriver Expressen.(TT).

Kristianstadsbladet - 14 jan 18 kl. 21:01

Kvinna död i villabrand

Kvinnan hittades död i villan och ska ha varit ensam i huset, skriver polisen på sin hemsida. Larmet kom strax före klockan 19 på söndagen. Villan ska spärras av för teknisk undersökning men polisen har ingen misstanke om brott.

Kristianstadsbladet - 14 jan 18 kl. 20:54

Jägare försvunnen i Kramfors - spår på isen

En stor sökinsats pågår efter en jägare som saknas i Kramfors mellan Värsön och Byön i Storfjärden. Man har hittat skidspår på isen och en vak, uppger räddningstjänsten för SVT Västernorrland.(TT).

Kristianstadsbladet - 14 jan 18 kl. 18:40

Sjöstedt: Jag är besviken på Lars Ohly

Vänsterledaren Jonas Sjöstedt är besviken på sin företrädare Lars Ohly. Den senare tänker lämna partiet efter att ha portats från dess arrangemang efter anklagelser om att han sexuellt ofredat kvinnor. - Jag är besviken på Lasse och jag vet att han är besviken på sig själv.

Kristianstadsbladet - 14 jan 18 kl. 17:54

"Alliansregering ska driva Natomedlemskap"

Moderatledaren Ulf Kristersson har kursen fast inställd på Natomedlemskap. - En Alliansregering under min ledning kommer metodiskt att fortsätta närmandet till Nato, med fullt medlemskap som uttalat mål, säger han.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.