BT > Nyheter

Monday, 18 February, 12:57

BT - 29 feb 12 kl. 08:13

Blev sjuk efter vaccineringen - nu lever hon i mörker
2009 vaccinerade Susanne Lund sig med Pandemrix mot svininfluensa och spädde på med en ny dos året därpå. I dag lever hon med den neurologiska sjukdomen ME/CFS, ibland kallad kroniskt trötthetssyndrom, och tillbringar 20?22 timmar om dygnet i sängen i ett mörkt rum.
Att uppemot 180 barn och ungdomar har drabbats av sömnsjuka, narkolepsi, som följd av vaccinet Pandemrix mot svininfluensan, H1N1, är vid det här laget allmänt bekant.
Men narkolepsi är inte den enda neurologiska sjukdomen som utlösts av Pandemrix, det är Susanne Lund i Borås och flera med henne övertygade om.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Susanne Lund, Pandemrix, MECFS, Borås, Läkemedelsverket, Susanne, Knalleland, Gottfrieskliniken, Mölndal, Österberg, Gotahälsan, Mjölby, Pandemrixvaccinet, Lund

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Blev sjukefter , vaccineringennu , leverhon i , mörker
YLE - 14 maj 15 kl. 07:54

Ensam blir oftare sjuk - och sjuk kan bli ensam

Vid Furumo begravningsplats i Vanda jordfästs varje vecka i snitt en avliden som inte har en enda levande själ på plats för att ta farväl. Samma sak förekommer också på andra håll i landet.

________________________________________________________________________
"Nog har ju umgänget minskat.

Barometern - 13 dec 13 kl. 05:00

"Man märker att folk uppskattar att vi kommer"

Dagen L är i antågande. Kronan är putsad, linnet är struket och rösten uppsjungen. På fredagen kliver Lovisa Caspersson, Kalmars lucia 2013, upp tidigt.

Kristianstadsbladet - 20 feb 13 kl. 13:04

I mörker betyder storleken allt

För djuret med världens minsta penis betyder storleken allt. För hottentott-guldmullvaden, som lever i södra Afrika, är det längden som avgör vem som får para sig nere i mörkret.
Att säga att hottentott-guldmullvaden är välutrustad vore - milt uttryckt - en överdrift.

Expressen - 25 feb 14 kl. 17:07

Nasas bilder avslöjar: Nordkoreaner lever i mörker

Det nordkoreanska folket tvingas leva under en av världens värsta förtryckarregimer. Nya skakande bilder från Nasa visar även att landets 24 miljoner invånare lever i mörker. Skillnaden mot ljuset i Sydkorea är gigantisk..

YLE - 23 jun 14 kl. 11:32

Sjuk på lovet? Du har rätt till ny semester

Den som har oturen att gå och bli sjuk mitt under semestern har numera lagstiftad rätt att flytta semestern till senare. Lagändringen trädde i kraft i höstas. Den här sommaren är alltså den första livligare semestersäsongen med den nya regeln.

YLE - 18 jun 15 kl. 09:00

Enkelbiljett till Europa - tjugofyra timmar mörker

Hur ska vi prata om människosmuggling? Vad kan vi göra åt problematiken runt det? Vem bär det yttersta ansvaret och hur ska vi få människor att reagera?

Trelleborgs Allehanda - 31 jan 14 kl. 13:30

Vi lever på kapitalet, inte på räntorna

I TA (den 20 januari) får jag återigen stifta bekantskap med Per Ingvar Jönssons tvivel om människans påverkan av den globala uppvärmningen.
Även om han mot alla rimliga tvivel skulle ha rätt i att den globala uppvärmningen inte är det största miljöbaserade hotet för mänskligheten, så ingår utsläppen lika fullt i den problematik som kräver av oss människor en förändrad livsstil. Vi lever nu som om vi hade tillgång till 3,5 jordklot; ett liv som vi baserar i allt för hög grad på ändliga resurser.

Helsingborgs Dagblad - 19 feb 15 kl. 04:00

Kee Marcello lever en lugnare dröm nu

Han är politikersonen som levde rockstjärnedrömmen och sedan blev nästintill folklig.– Jag har nått en bra balans i tillvaron, säger hårdrockaren Kee Marcello.Hans självbiografi bekräftar de flesta existerande rockstjärnemyterna.

SmålandsPosten - 21 okt 13 kl. 11:43

Maskinens mörker motarbetas av ljus framtid

Vernor Vinge, matematiker och författare lanserade begreppet 1993 Den tekniska singulariteten, alltså när intelligenta maskiner fått förmågan att förbättra sig själva skulle de snabbt ta över från människan. Kanske handlar det inte om science fiction längre. "I'm sorry Dave, I'm afraid I can't do that".

Sydsvenskan - 17 maj 14 kl. 05:30

Ljus där det var mörker

Wole Soyinka ifrågasatte i ”The Open Sore of A Continent”, 1996, om Nigeria fortfarande är en nation. Abacharegimens avrättning av författaren Ken Saro-Wiva och åtta andra ogoniledare fick Soyinka att kritiskt pröva om Nigeria uppfyllde kraven en statsbildning ska uppfylla för att kunna kallas en ”nation”.Soyinka är en av det nigerianska samhällets skarpaste kritiker, men även yngre författare som Ben Okri, Biyi Bandele-Thomas och Chimamanda Ngozi Adichie har skrivit romaner och skådespel där de kritiskt genomlyst Nigeria efter självständigheten.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Hon går runt i New York utan byxor – märker någon?

När du lever i en storstad är det lätt att fastna i stressen. Men kan man bli så blind att man missar att en kvinna går runt på stan med ditmålade jeans på sig? Tydligen.

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

BORÅS: Tvingas betala tillbaka hundratusentals kronor på 30 dagar

En kvinna från Borås, född 1990, har fått för mycket i stöd och bidrag. Nu kräver Försäkringskassan tillbaka nära 400 000 kronor med trettio dagars betalningsvillkor..

BT - 15 minuter sedan

Brøndbytränare sparkas: "Känns overkligt"

För Brøndbysvenskarna Simon Tibbling och Simon Hedlund innebar måndagen dramatiska besked. Under morgonen meddelade klubben att tränaren Alexander Zorniger får sparken med omedelbar verkan. Ett besked, som enligt lagets anfallare Benedikt Röcker, kom som en överraskning.

BT - 30 minuter sedan

OECD tror Portugal klår EU-prognosen

Exportindustrins tillväxt bromsar in i Portugal, men ett lyft för investeringar beräknas göra att landets BNP-tillväxt i år hamnar på 2,1 procent, enligt den ekonomiska samarbetsorganisationen OECD. Det är samma tillväxt som Portugal enligt preliminära beräkningar hade i fjol.(TT).

BT - 30 minuter sedan

Litauisk EU-kommissionär vill bli president

Litauiske Vytenis Andriukaitis och slovakiske Maros Sefcovic är just nu kollegor i EU-kommissionen. Snart är de måhända i stället kollegor som presidenter. Andriukaitis har i alla fall beviljats ledigt för att kunna kampanja i vårens litauiska presidentval, meddelar EU-kommissionen.

BT - 45 minuter sedan

Degerfors köper minst privat utförd omsorg

Kommunerna köpte kärnverksamhet - vård, omsorg och utbildning - för 113 miljarder kronor 2017. Det motsvarar 18 procent av kommunernas totala kostnad. Det allra mesta (motsvarande 16 procent) köptes av bolag och andra privata aktörer, medan resten köptes av andra kommuner.

BT - 45 minuter sedan

Wozniacki om sjukdomen: "Tär på en mentalt"

2017 diagnostiserades Caroline Wozniacki med kronisk ledgångsreumatism. Inför veckans WTA-turnering i Dubai berättar tennisstjärnan för danska TV2 om hur hon försöker att inte låta sjukdomen styra vardagen. - Energin är inte riktigt där på samma sätt och man har ont på de flesta ställen.

BT - 1 timme sedan

Brutala dåden som skakade Borås – höggs ihjäl mitt på torget

Hänsynslösa dåden: ✓ Sköts till döds med Magnum-revolver ✓ Hittades med 26 knivhugg ✓ Överfölls i motionsspåret .

BT - 1 timme sedan

Telefonbedrägerier mot äldre halverade

Antalet fullbordade telefonbedrägerier har halverats sedan i augusti, visar polisens senaste mätning. Brottslingarnas vinster har därmed minskat med nästan 30 miljoner. Så kallad "vishing" - bankbedrägerier över telefon - blev ett känt fenomen under hösten 2017.

BT - 1 timme sedan

Semenya: "Vill bara springa naturligt"

Vad avgör om en kvinna ska få tävla mot andra kvinnor? När löparstjärnan Caster Semenyas överklagan mot IAAF:s nya regler kring testosteronnivåer ska behandlas har Idrottens skiljedomstol (Cas) en mycket större fråga än en enskild idrottskarriär att ta hänsyn till.(TT).

BT - 1 timme sedan

JUST NU: 22-åringen döms för dråp på Sjöbo – så långt blir straffet

I dag föll domen mot 22-åringen efter yxdådet på Sjöbo. Mannen döms för dråp. Straffet blir åtta års fängelse..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.