BT > Nyheter

Monday, 17 December, 03:19

BT - 29 feb 12 kl. 08:13

Blev sjuk efter vaccineringen - nu lever hon i mörker
2009 vaccinerade Susanne Lund sig med Pandemrix mot svininfluensa och spädde på med en ny dos året därpå. I dag lever hon med den neurologiska sjukdomen ME/CFS, ibland kallad kroniskt trötthetssyndrom, och tillbringar 20?22 timmar om dygnet i sängen i ett mörkt rum.
Att uppemot 180 barn och ungdomar har drabbats av sömnsjuka, narkolepsi, som följd av vaccinet Pandemrix mot svininfluensan, H1N1, är vid det här laget allmänt bekant.
Men narkolepsi är inte den enda neurologiska sjukdomen som utlösts av Pandemrix, det är Susanne Lund i Borås och flera med henne övertygade om.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Susanne Lund, Pandemrix, MECFS, Borås, Läkemedelsverket, Susanne, Knalleland, Gottfrieskliniken, Mölndal, Österberg, Gotahälsan, Mjölby, Pandemrixvaccinet, Lund

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Blev sjukefter , vaccineringennu , leverhon i , mörker
YLE - 14 maj 15 kl. 07:54

Ensam blir oftare sjuk - och sjuk kan bli ensam

Vid Furumo begravningsplats i Vanda jordfästs varje vecka i snitt en avliden som inte har en enda levande själ på plats för att ta farväl. Samma sak förekommer också på andra håll i landet.

________________________________________________________________________
"Nog har ju umgänget minskat.

Barometern - 13 dec 13 kl. 05:00

"Man märker att folk uppskattar att vi kommer"

Dagen L är i antågande. Kronan är putsad, linnet är struket och rösten uppsjungen. På fredagen kliver Lovisa Caspersson, Kalmars lucia 2013, upp tidigt.

Kristianstadsbladet - 20 feb 13 kl. 13:04

I mörker betyder storleken allt

För djuret med världens minsta penis betyder storleken allt. För hottentott-guldmullvaden, som lever i södra Afrika, är det längden som avgör vem som får para sig nere i mörkret.
Att säga att hottentott-guldmullvaden är välutrustad vore - milt uttryckt - en överdrift.

Expressen - 25 feb 14 kl. 17:07

Nasas bilder avslöjar: Nordkoreaner lever i mörker

Det nordkoreanska folket tvingas leva under en av världens värsta förtryckarregimer. Nya skakande bilder från Nasa visar även att landets 24 miljoner invånare lever i mörker. Skillnaden mot ljuset i Sydkorea är gigantisk..

YLE - 23 jun 14 kl. 11:32

Sjuk på lovet? Du har rätt till ny semester

Den som har oturen att gå och bli sjuk mitt under semestern har numera lagstiftad rätt att flytta semestern till senare. Lagändringen trädde i kraft i höstas. Den här sommaren är alltså den första livligare semestersäsongen med den nya regeln.

YLE - 18 jun 15 kl. 09:00

Enkelbiljett till Europa - tjugofyra timmar mörker

Hur ska vi prata om människosmuggling? Vad kan vi göra åt problematiken runt det? Vem bär det yttersta ansvaret och hur ska vi få människor att reagera?

Trelleborgs Allehanda - 31 jan 14 kl. 13:30

Vi lever på kapitalet, inte på räntorna

I TA (den 20 januari) får jag återigen stifta bekantskap med Per Ingvar Jönssons tvivel om människans påverkan av den globala uppvärmningen.
Även om han mot alla rimliga tvivel skulle ha rätt i att den globala uppvärmningen inte är det största miljöbaserade hotet för mänskligheten, så ingår utsläppen lika fullt i den problematik som kräver av oss människor en förändrad livsstil. Vi lever nu som om vi hade tillgång till 3,5 jordklot; ett liv som vi baserar i allt för hög grad på ändliga resurser.

Helsingborgs Dagblad - 19 feb 15 kl. 04:00

Kee Marcello lever en lugnare dröm nu

Han är politikersonen som levde rockstjärnedrömmen och sedan blev nästintill folklig.– Jag har nått en bra balans i tillvaron, säger hårdrockaren Kee Marcello.Hans självbiografi bekräftar de flesta existerande rockstjärnemyterna.

SmålandsPosten - 21 okt 13 kl. 11:43

Maskinens mörker motarbetas av ljus framtid

Vernor Vinge, matematiker och författare lanserade begreppet 1993 Den tekniska singulariteten, alltså när intelligenta maskiner fått förmågan att förbättra sig själva skulle de snabbt ta över från människan. Kanske handlar det inte om science fiction längre. "I'm sorry Dave, I'm afraid I can't do that".

Sydsvenskan - 17 maj 14 kl. 05:30

Ljus där det var mörker

Wole Soyinka ifrågasatte i ”The Open Sore of A Continent”, 1996, om Nigeria fortfarande är en nation. Abacharegimens avrättning av författaren Ken Saro-Wiva och åtta andra ogoniledare fick Soyinka att kritiskt pröva om Nigeria uppfyllde kraven en statsbildning ska uppfylla för att kunna kallas en ”nation”.Soyinka är en av det nigerianska samhällets skarpaste kritiker, men även yngre författare som Ben Okri, Biyi Bandele-Thomas och Chimamanda Ngozi Adichie har skrivit romaner och skådespel där de kritiskt genomlyst Nigeria efter självständigheten.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Hon går runt i New York utan byxor – märker någon?

När du lever i en storstad är det lätt att fastna i stressen. Men kan man bli så blind att man missar att en kvinna går runt på stan med ditmålade jeans på sig? Tydligen.

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

Blandat på Asiens börser

Något försiktigt positiva tongångar märks på en del av de asiatiska börserna när handelsveckan inleds. Investerarna riktar nu fokus mot USA:s centralbanks (Federal Reserve) möte senare i veckan. I Tokyo inleddes börsveckan positivt.

BT - 30 minuter sedan

Färjestad värvar norsk landslagsman

Färjestad tar in norska forwarden Alexander Reichenberg för att förstärka truppen när Fabian Zetterlund spelar JVM och Oskar Steen är avstängd.(TT).

BT - 15 minuter sedan

Hundratals flydde Boko Haram vid byattack

Hundratals personer fick fly sina hem efter att byn Maiborti i Nigeria attackerats av terrorgruppen Boko Haram. - De (Boko Haram) kom runt klockan 17. 30 och började skjuta i byn, så vi övergav våra hem och flydde till Maiduguri, säger bybon Abiba Kaka till AFP.

BT - 2 timmar sedan

Kisspauser krävs för tågpersonal

Tågoperatören Arriva måste schemalägga pauser så att personalen på Pågatågen kan gå på toaletten under sina arbetspass. Det kräver Arbetsmiljöverket, efter en inspektion i höstas där det kom fram att de anställda tvingas arbeta fyra-fem timmar i sträck utan toalettpauser, rapporterar P4 Blekinge.(TT).

BT - 2 timmar sedan

Andlig ledare anklagas för övergrepp

En berömd brasiliansk andlig ledare, som anklagas för att ha begått sexuella övergrepp mot hundratals kvinnor under förevändning att behandla dem, har lämnat över sig till myndigheterna, uppger lokala medier.(TT).

BT - 1 timme sedan

Saudiarabien: USA:s senat har påverkats

Saudiarabien menar att den amerikanska senaten, som antagit en resolution om slopat millitärt stöd till kriget i Jemen, har utsatts för "påverkan".(TT).

BT - 2 timmar sedan

Fotokonsten når nya höjder

Fotografen Anton Hedberg har litat på sin intuition och tagit sig an motiven på ett närmast minimalistiskt sätt. Det skriver recensenten Hasse Persson, som charmas av utställningen ”Sjuhärad från ovan” på Wärenstams..

BT - 4 timmar sedan

Wirén upp som världssexa

När säsongen i princip är över visar Linus Wirén toppform. .

BT - 4 timmar sedan

SMHI varnar för snö i norr

Det snöfall som legat över norra Götaland och Svealand under söndagen är på väg norrut, och SMHI har utfärdat en snövarning för södra Norrlandskusten. Under måndagseftermiddagen väntas snöområdet nå landets nordligaste delar, samtidigt avtar nederbörden gradvis.(TT).

BT - 4 timmar sedan

Ingen pallplats för Thorgren

Sven Thorgren gjorde succé för några veckor sedan, när han vann en big air-tävling i världscupen i sin comeback från skada. Lika framgångsrik var han inte i söndagens slopestyletävling i den prestigefyllda inbjudningstävlingen Dew Tour i Colorado.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.