Kristianstadsbladet > Nyheter

Friday, 18 January, 10:16

Kristianstadsbladet - 27 feb 12 kl. 06:30

Fastighetsägare befrias inte från sophämtning i Östra GöingeFastighetsägaren är Lars-Åke Thornberg, före detta miljö- och byggnämndens ordförande. För fem år sedan avslog kommunen hans ansökan om befrielse från sophämtning. Beslutet överklagades till i tur och ordning länsstyrelsen, Miljödomstolen och Miljööverdomstolen.
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Östra Göinge, Lars-Åke Thornberg, Miljööverdomstolen, Länsstyrelsen, Thornberg, Renhållningsförordningen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fastighetsägare, befriasinte från , sophämtningi , Östra, Göinge
Skånskan - 03 mar 16 kl. 06:00

Hästdragen sophämtning hotas

HOLMA Den hästdragna sophämtningen på Holma kan försvinna.
Gatukontoret vill i alla fall inte fortsätta att ge dispens för att ekipaget ska få köra på cykelbanor efter årsskiftet.MKB har i flera år skött sophämtningen i ett par bostadsområden med hjälp av häst och vagn – av miljöskäl men också för att ett hästdraget ekipage lättare kan ta sig fram i trånga områden som inte är byggda för sophämtning med bil.

Kristianstadsbladet - 24 jan 14 kl. 09:00

Stora förändringar för sophämtning

Foto: Bosse Nilsson
Nya avfallsregler, effektivisering av sophämtningen och backningsförbud med sopbilar kan innebära stora förändringar för var fastighetsägare ska ställa sina soptunnor.
Redan 2008 satte Arbetsmiljöverket stopp för backning med sopbilar eftersom säkerhetsrisken anses för stor. Renhållningen började då se över hur de nya reglerna skulle kunna fungera även vid till exempel återvändsgränder och arbetet pågår ännu.

Kristianstadsbladet - 07 maj 14 kl. 07:30

Hårda bud om sophämtning

Foto: Annica Jönsson
De boende på Ulahall vill ha kvar dagens system för sophämtning, men enligt Renhållningen är det uteslutet. En gång till kommer soporna att hämtas vid husen som i dag, men sedan placeras gemensamma kärl ut i området.
Tongångarna var stundom hårda på tisdagskvällens informationsmöte i samlingslokalen på Ulahallsvägen, dit cirka 50 boende sökt sig.

Dalarnas tidningar - 16 sep 14 kl. 04:22

Ska betala sophämtning

Fastighetsägaren har inte betalat för sophämtning vid tre tillfällen. Sammantaget hade det belopp Vansbro Teknik AB krävde hamnat på 1874 kronor. När tingsrätten skulle avgöra det hela, så hade parterna gjort en förlikning om att mannen ska betala 1000 kronor i månaden, tills hela den samlade skulden är betald.

Barometern - 31 mar 17 kl. 11:02

Fastighetsägare fick inte rätt om sopor

Länsstyrelsen i Kalmar län avslår en överklagan om sophämtning..

Länstidningen i Jämtland - 01 dec 17 kl. 16:30

Många ödehus får betala för sophämtning

Sedan Bräcke kommun ändrade sin renhållningstaxa under förra året har många fastighetsägare fått betala avgifter för hus som inte används. Anledningen är att samtliga hus som tidigare varit klassade för någon form av boende har fått börja betala abonnemangsavgift för renhållning..

SmålandsPosten - 11 jun 13 kl. 06:54

Fastighetsägare erbjuds fiber

Utbyggnaden med fiber pågår i kommuner och tätorter runt om i landet. Uppvidinge kommun vill inte halka efter i den ­tek­niska utvecklingen och det ­kommunala bolaget Uppcom har nyligen startat en kampanj där fastighetsägare i Åseda erbjuds fiber­anslutning. Intresset har hittills varit ljumt och därför förlängs nu kampanjen.

LV - 20 okt 16 kl. 20:30

Fastighetsägare hotas av vite

En fastighetsägare i östra Eksjö kommun hotas av vite om denne inte inkommer med uppgifter om radonmätningar i sin fastighet. Eksjös tillstånds- och myndighetsnämnd skickade för tre år sedan en skrivelse en skrivelse till ägare till flerfamiljshus i kommunen, där man uppmanade att undersöka radon i sina fastigheter..

Barometern - 28 jun 16 kl. 16:37

Tillsynsrapport lugnar inte fastighetsägare

Djurhållningen i närheten av västra delen av Eckern följer lagen, enligt en tillsynsrapport. Det lugnar inte en fastighetsägare..

Skånskan - 05 nov 18 kl. 06:00

Fastighetsägare vill öppna Fars hatt igen

Skurup Dan Persson tänker öppna Fars hatt igen och driva restaurangen i egen regi. Men fortfarande saknas tillstånd och byggnaden är inte godkänd för att bedriva verksamhet i.
– Byggnaden får därför inte användas än, säger Fredrik Bengtsson, enhetschef för kommunens miljö och byggavdelning.

Trelleborgs Allehanda - 23 maj 13 kl. 16:00

Fastighetsägare får behålla småbåtshamn

Det finns inget skäl att upphäva en vattendom så länge som Västra småbåtshamnen används. Det menar Mark- och miljödomstolen som ger fastighetsägarna rätt och avslår kommunens ansökan att få riva en vattendom från 1970-talet.
?

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

En person anhållen efter Skövdebrand

En person har anhållits efter storbranden i Skövde i onsdags, rapporterar Skövde nyheter. 96 lägenheter fick evakueras i två lägenhetslängor i stadsdelen Södra Ryd. Polisen misstänker att branden var anlagd.

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Zimbabwisk operatör: Tvingas släcka internet

Zimbabwes största mobiloperatör Econet Wireless meddelar att man beordrats av myndigheterna att tills vidare stänga ner internet, efter flera dagars dödliga protester mot kraftiga höjningar av bränslepriserna. Tillgången till nätet har varit nedstängd tidigare i veckan.(TT).

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Pidde P: ”Var inte rädd för att misslyckas, våga ha kul”

Han har sjungit en VM-låt och en ”spansk” sommarplåga. Nu släpper Pidde P en låt om spelet Fortnite som i somras nådde positionen som världens populäraste onlinespel. .

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Ohälsotalet sjunker - svensken allt friskare

Det så kallade ohälsotalet fortsätter att minska. Förra året fick svensken i genomsnitt ersättning från sjukförsäkringen under i snitt 24,7 dagar, visar nya siffror från Försäkringskassan.(TT).

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Politiker utreds för misstänkt mordhot

En centerpolitiker utreds av kommunens säkerhetssamordnare sedan han anmälts för att ha mordhotat en annan politiker. Han ska ha uttalat hotet under en paus vid utbildningsdagen..

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Rekordvithaj simmade med dykare vid Hawaii

En enorm vithaj, som tros vara en sex meter långa hona kallad Deep Blue, har setts vid Hawaii där dykare simmat tillsammans med djuret. Dykarna inte bara överlevde det överraskande mötet, utan berättar om en fredlig jätte som kliade sig mot båten.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Nutleydrama och odöda arméer i vårtablån

Får Colin Nutleys dramaserie "Bröllop, begravning och dop" fler tittare än "Den inre cirkeln", som bygger på en bok av Per Schlingmann? Vårens tv-utbud bjuder på kända ansikten och nya bekantskaper, från Winterfell i "Game of thrones" till de naziockuperade gatorna i La Rochelle i "Das Boot".(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Kommun polisanmäler Trafikverket för saltning

Trafikverket har polisanmälts av Åre kommun - för att ha saltat på E14 utan tillstånd, rapporterar P4 Jämtland. - Trafikverket har saltat inom vattenskyddsområde som är tillståndspliktigt, utan att söka tillstånd, säger Matilda Pettersson, miljöhandläggare hos Åre kommun, till P4.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Tullverket sårbart inför brexit

En brittisk krasch ut ur EU om tio veckor kan ställa till det, för både företag och myndigheter. Tullverket släpar efter med rekryteringen till följd av det osäkra regeringsläget - och personaltillskottet som nu görs täcker bara en dryg tredjedel av behovet.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Japansk satellit ger konstgjorda stjärnfall

En satellit som ska bjuda på världens första konstgjorda meteoritregn har skjutits upp från rymdcentret i Uchinoura i Japan. Syftet är att framöver lansera spektakulära himlaspel över hela världen, meddelar företaget som står bakom projektet.(TT).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.