Kristianstadsbladet > Nyheter

Wednesday, 21 November, 08:36

Kristianstadsbladet - 27 feb 12 kl. 06:30

Fastighetsägare befrias inte från sophämtning i Östra GöingeFastighetsägaren är Lars-Åke Thornberg, före detta miljö- och byggnämndens ordförande. För fem år sedan avslog kommunen hans ansökan om befrielse från sophämtning. Beslutet överklagades till i tur och ordning länsstyrelsen, Miljödomstolen och Miljööverdomstolen.
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Östra Göinge, Lars-Åke Thornberg, Miljööverdomstolen, Länsstyrelsen, Thornberg, Renhållningsförordningen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fastighetsägare, befriasinte från , sophämtningi , Östra, Göinge
Skånskan - 03 mar 16 kl. 06:00

Hästdragen sophämtning hotas

HOLMA Den hästdragna sophämtningen på Holma kan försvinna.
Gatukontoret vill i alla fall inte fortsätta att ge dispens för att ekipaget ska få köra på cykelbanor efter årsskiftet.MKB har i flera år skött sophämtningen i ett par bostadsområden med hjälp av häst och vagn – av miljöskäl men också för att ett hästdraget ekipage lättare kan ta sig fram i trånga områden som inte är byggda för sophämtning med bil.

Kristianstadsbladet - 24 jan 14 kl. 09:00

Stora förändringar för sophämtning

Foto: Bosse Nilsson
Nya avfallsregler, effektivisering av sophämtningen och backningsförbud med sopbilar kan innebära stora förändringar för var fastighetsägare ska ställa sina soptunnor.
Redan 2008 satte Arbetsmiljöverket stopp för backning med sopbilar eftersom säkerhetsrisken anses för stor. Renhållningen började då se över hur de nya reglerna skulle kunna fungera även vid till exempel återvändsgränder och arbetet pågår ännu.

Kristianstadsbladet - 07 maj 14 kl. 07:30

Hårda bud om sophämtning

Foto: Annica Jönsson
De boende på Ulahall vill ha kvar dagens system för sophämtning, men enligt Renhållningen är det uteslutet. En gång till kommer soporna att hämtas vid husen som i dag, men sedan placeras gemensamma kärl ut i området.
Tongångarna var stundom hårda på tisdagskvällens informationsmöte i samlingslokalen på Ulahallsvägen, dit cirka 50 boende sökt sig.

Dalarnas tidningar - 16 sep 14 kl. 04:22

Ska betala sophämtning

Fastighetsägaren har inte betalat för sophämtning vid tre tillfällen. Sammantaget hade det belopp Vansbro Teknik AB krävde hamnat på 1874 kronor. När tingsrätten skulle avgöra det hela, så hade parterna gjort en förlikning om att mannen ska betala 1000 kronor i månaden, tills hela den samlade skulden är betald.

Barometern - 31 mar 17 kl. 11:02

Fastighetsägare fick inte rätt om sopor

Länsstyrelsen i Kalmar län avslår en överklagan om sophämtning..

Länstidningen i Jämtland - 01 dec 17 kl. 16:30

Många ödehus får betala för sophämtning

Sedan Bräcke kommun ändrade sin renhållningstaxa under förra året har många fastighetsägare fått betala avgifter för hus som inte används. Anledningen är att samtliga hus som tidigare varit klassade för någon form av boende har fått börja betala abonnemangsavgift för renhållning..

SmålandsPosten - 11 jun 13 kl. 06:54

Fastighetsägare erbjuds fiber

Utbyggnaden med fiber pågår i kommuner och tätorter runt om i landet. Uppvidinge kommun vill inte halka efter i den ­tek­niska utvecklingen och det ­kommunala bolaget Uppcom har nyligen startat en kampanj där fastighetsägare i Åseda erbjuds fiber­anslutning. Intresset har hittills varit ljumt och därför förlängs nu kampanjen.

LV - 20 okt 16 kl. 20:30

Fastighetsägare hotas av vite

En fastighetsägare i östra Eksjö kommun hotas av vite om denne inte inkommer med uppgifter om radonmätningar i sin fastighet. Eksjös tillstånds- och myndighetsnämnd skickade för tre år sedan en skrivelse en skrivelse till ägare till flerfamiljshus i kommunen, där man uppmanade att undersöka radon i sina fastigheter..

Barometern - 28 jun 16 kl. 16:37

Tillsynsrapport lugnar inte fastighetsägare

Djurhållningen i närheten av västra delen av Eckern följer lagen, enligt en tillsynsrapport. Det lugnar inte en fastighetsägare..

Skånskan - 05 nov 18 kl. 06:00

Fastighetsägare vill öppna Fars hatt igen

Skurup Dan Persson tänker öppna Fars hatt igen och driva restaurangen i egen regi. Men fortfarande saknas tillstånd och byggnaden är inte godkänd för att bedriva verksamhet i.
– Byggnaden får därför inte användas än, säger Fredrik Bengtsson, enhetschef för kommunens miljö och byggavdelning.

Trelleborgs Allehanda - 23 maj 13 kl. 16:00

Fastighetsägare får behålla småbåtshamn

Det finns inget skäl att upphäva en vattendom så länge som Västra småbåtshamnen används. Det menar Mark- och miljödomstolen som ger fastighetsägarna rätt och avslår kommunens ansökan att få riva en vattendom från 1970-talet.
?

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Bibliotek för fritids- och sportutrustning ska inrättas

Att utöva idrott eller fritidsaktiviteter kan vara en kostsam sysselsättning. Bromölla kommun vill inrätta en fritidsbank där unga kan låna utrustning enligt ett beprövat koncept..

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Flera bilar inblandade i olycka

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Medan du sov: Här är nattens händelser

Kraftig explosion vid restaurang samt bilbränder i Malmö..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Norska Senterpartiet hotar med misstroende

Norska Senterpartiet (SP) överväger att väcka misstroende mot statsminister Erna Solbergs (Høyre) regering, säger partiledaren Trygve Slagsvold Vedum i en intervju med den norska nyhetsbyrån NTB.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Joe Perry ställer in turné

Gitarristen Joe Perry ställer in sin soloturné som skulle ha dragit i gång nästa vecka, skriver Rolling Stone. Anledningen är den kollaps han nyligen drabbades av och som tvingat honom att ligga på sjukhus ett par veckor. Nu är han utskriven, men måste på läkares inrådan ta det lugnt året ut.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Italiensk volontär kidnappad i Kenya

En italiensk volontär har kidnappats av beväpnade män vid en attack mot ett barnhem i kustprovinsen Kilifi. "Gänget förde bort en 23-årig italiensk kvinna, som är volontär för Africa Milele Onlus, en icke-statlig organisation som jobbar i området", skriver polisen på Twitter.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Jamaica: Gör reggae till världsarv

Låt reggaen vara med på FN-organet Unescos världsarvslista. På ett möte kring nya inval på listan över kulturella företeelser värda att bevara var det vad jamaicanska myndigheter önskade - att musikstilen ska komma med bland de nya invalen. Reggaen utvecklades på Jamaica under det sena 1960-talet.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Polishusritningar finns fortfarande på nätet

Vem som helst kan mot betalning få tag på ritningar över flera polishus runt om i Sverige, rapporterar P4 Östergötland. Uppgifterna kommer ett år efter att radiokanalen avslöjade att detaljerade ritningar över ett antal polishus fanns tillgängliga för nedladdning på polisens egna servrar.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Efter stormningen - Papuas poliser får betalt

Poliser och soldater i Papua Nya Guinea kommer att få sina bonusar för tjänstgöring under det nyligen avslutade Apec-toppmötet. I tisdags stormade närmare 300 personer parlamentet och slog sönder fönster och möbler i protest mot de uteblivna pengarna.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Höjd förseningsavgift – men fritt att låna film

Förseningsavgiften vid bibliotekslån höjs till fem kronor för all media. Men avgiften för att låna film slopas..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.