Alliansfritt Sverige > Opinion

Thursday, 25 April, 12:39

Alliansfritt Sverige - 12 feb 12 kl. 11:29

Regeringen fortsätter briljera i skolan - hela listanSKOLAN. Jan Björklund och Alliansvännerna fortsätter att briljera inom skolpolitiken. Man har till exempel roat sig med att:
Dra ned kraftigt på vuxenutbildningenGå emot forskningen och införa betyg från årskurs sexHöja anslagen till vuxenutbildningen igen efter att ha insett (!) att det finns arbetslöshet i SverigeOmedvedet skylla flumskolan på sig självaSkriva obegripliga lagar och införa ett nytt obegripligt betygssystemKonstatera att utbildningsnivån är för låg i landetSe till så att elever i högstadiet inte orkar fortsätta till gymnasietFixa hårdare ordningsregler i skolanSe till så att elever på yrkeslinjer inte blir behöriga till högskolestudier, i och med att det var så många avhopp från skolan förutInse (läs ironin) att eleverna sedan dissar den Björklundska yrkesskolan för att den inte ger teoretisk behörighet till högskolestudierHävda att det ändå är helt okej, eftersom eleverna istället bara har börjat plugga yrken på teknikprogrammet, som egentligen är en teoretisk linjeSe till så att de som stannar i yrkeslinjerna i alla fall ska bli betygsatta - av ickelegitimerade lärareLägga ut lärarnas legitimerande på bemanningsföretag - för att kvalitetssäkraSkapa ett omöjligt antagningssystem för högskolanStoppa utländska studenter att studera i Sverige genom att införa avgifter i högskolanMöjliggöra riktigt entreprenörskap genom att öppna för friskoleförsäljning på blocketAvslöja spricka i Alliansen för något så banalt som huruvida eleverna i alla fall ska få läsplattor i skolan - eller inteAvslöja spricka i Alliansen angående Folkpartiets vara eller icke vara i utbildningsdepartementetFörsöka lösa misslyckandena genom att föreslå att eleverna på gymnasiala yrkeslinjer inte ska läsa matte, svenska, engelska eller samhällskunskapFöreslå att två av tre år i gymnasieskolan kanske helt enkelt borde skrotas iställetLänk
Det skulle kunna skrivas så mycket om detta. Men det behövs liksom inte. Det gäller kvantitet helt enkelt. Framför kvalitet. Folkpartiet, som i vanlig ordning också saknar självinsikt, har givetvis sammanfattat alla de välbehövda reformerna på sin hemsida.
Läs mer på Alliansfritt Sverige Bilden delad av Alliansfritt Sverige via deras RSS-flöde och visas på deras server.
Läs mer om:
Skolan, Björklund, Alliansvännerna, Dra, SverigeOmedvedet, Björklundska, Sverige, Alliansen, Folkpartiets

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringenfortsätter , briljerai , skolanhela , listan
DI - 16 apr 18 kl. 12:25

L om vårbudgeten: Regeringen sviker skolan

Liberalerna kritiserar regeringen för att inte satsa på skolan. "Det är en budget där regeringen offrar skolan. När var sjätte elev lämnar grundskolan utan behörighet till gymnasiet, satsar regeringen lika mycket pengar på skolan som på elbåtsmotororer.

Sydsvenskan - 06 nov 14 kl. 11:08

SD hjälper alliansen köra över regeringen om skolan

SD hjälper gärna alliansen att köra över regeringen om skolan.
Därmed blir det betyg från årskurs fyra och stopp för Stefan Löfvens planer på obligatoriskt gymnasium.
– Vår skolpolitik ligger närmare alliansens än regeringens, säger SD:s utbildningspolitiska talesperson Carina Herrstedt..

Expressen - 13 nov 14 kl. 00:16

M vill samarbeta med regeringen om skolan

Moderaterna sträcker ut en hand till regeringen i skolfrågan. I alla fall om regeringen accepterar flera av alliansens förslag. – Vi kan ägna hela det här året i utbildningsutskottet åt att ha stenhårda konflikter i varje fråga, men jag tror inte att det är vad svensk skola behöver, säger Moderaternas skolpolitiske talesperson Tomas Tobé till Svenska Dagbladet..

SVT - 04 jan 14 kl. 19:41

Spricka i regeringen om skolan

Folkpartiet vill att skolan ska bli statlig. Men nu säger allianskamraterna i Moderaterna nej. ”Andra saker måste prioriteras”, skriver Moderaternas utbildningspolitiska talesperson Tomas Tobé på DN Debatt..

IDG - 09 mar 17 kl. 15:49

Så ska regeringen digitalisera skolan – programmering från första klass


Nu ska programmering införas som ett tydligt inslag, framför allt i matematik och teknik, redan från första klass. Det är en del i regeringens satsning på att digitalisera skolan..

Computer Sweden - 09 mar 17 kl. 15:49

Så ska regeringen digitalisera skolan – programmering från första klass


Nu ska programmering införas som ett tydligt inslag, framför allt i matematik och teknik, redan från första klass. Det är en del i regeringens satsning på att digitalisera skolan..

Regeringen - 18 sep 17 kl. 18:25

Fler lärare, lovsimskola och insatser för nyanlända – fortsatta investeringar i skolan i budgetpropositionen för 2018

För att kunskaperna ska öka för alla elever måste ojämlikheten i skolsystemet brytas. Regeringen har prioriterat skolan från dag ett och genomfört ett stort antal reformer. Nu görs ytterligare investeringar för ett attraktivt läraryrke, för mer tidiga stödinsatser och för att öka jämlikheten.

Regeringen - 29 mar 15 kl. 14:17

Investering för fler anställda i skolan och fler platser på lärarutbildningen

Som en del av sitt lågstadielöfte vill regeringen möjliggöra att fler kan anställas i skolan så att lärare får mer tid för sitt arbete och så att klasserna kan bli mindre i lågstadiet. Samtidigt stärks lärarutbildningen för att möta skolans stora rekryteringsutmaningar.

Pressmeddelande: Investering för fler anställda i skolan och fler platser på lärarutbildningen
Startsida regeringen.

Regeringen - 14 apr 14 kl. 16:30

Satsning på kunskapshöjande insatser i skolan om främlingsfientlighet

Regeringen ger Skolverket i uppdrag att vidta kunskapshöjande insatser i skolan om främlingsfientlighet och liknande former av intolerans.

Pressmeddelande: Satsning på kunskapshöjande insatser i skolan om främlingsfientlighet
Uppdrag till Statens skolverk att vidta kunskapshöjande insatser i skolan om främlingsfientlighet och liknande former av intolerans

Arbetsmarknadsdepartementet, 14 april 2014.

Regeringen - 09 aug 12 kl. 13:45

Regeringen satsar 148 miljoner på natur och teknik i skolan

Regeringen sammanträdde i dag under ledning av utbildningsminister och vice statsminister Jan Björklund. Efter mötet träffade sommarregeringen media, och berättade bland annat om regeringens skolsatsning på naturvetenskap och teknik, förslag om 14 nya skyddade naturområden och utredningsuppdrag till Socialstyrelsen kring separationsteam. Artikel: Regeringen satsar 148 miljoner på natur och teknik i skolan Statsrådsberedningen, 9 augusti 2012.

Regeringen - 20 okt 14 kl. 10:46

Regeringen satsar 1 miljard på förbättrad arbetsmiljö och energieffektivisering i skolan

Regeringen har för avsikt att lämna förslag i kommande budgetpropositionen om ett nytt statsbidrag för medfinansiering av investeringar i bra arbetsmiljö i klimatsmarta skolbyggnader med moderna läromiljöer.

Pressmeddelande: Regeringen satsar 1 miljard på förbättrad arbetsmiljö och energieffektivisering i skolan
Promemoria: Skolrenoveringar för bättre arbetsmiljö och energieffektiviseringar

Utbildningsdepartementet, 20 oktober 2014.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.