Aftonbladet > Nyheter

Friday, 27 November, 20:00

Aftonbladet - 11 feb 12 kl. 07:22

Cannabis ? okej som läkemedelMs-sjuka kan få smärtlindring ? av munspray med cannabisSnart släpper Läkemedelsverket medicinen. ?Hade effekt på alla mina symtom?.
Läs mer på Aftonbladet


Läs mer om:
Läkemedelsverket

Dela artikeln

0 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Cannabis, okejsom , läkemedel
YLE - 08 jul 13 kl. 07:17

Medicinsk cannabis allt vanligare

Användningen av medicinsk cannabis har ökat explosionsartat. Under de senaste fem åren har användningen av cannabis som läkemedel tiofaldigats, skriver tidningen Turun Sanomat. Förra året beviljades 123 personer specialtillstånd att börja använda cannabis i medicinskt syfte, vilket är dubbelt fler än året innan.

Sydsvenskan - 20 jan 15 kl. 22:39

Nej till medicinsk cannabis

En svensk läkare har för första gången ansökt om tillstånd för obearbetad marijuana som läkemedel, skriver Svenska Dagbladet. Denna medicinska cannabis, Bedrocan som tillverkas i Nederländerna, är inte tillåtet läkemedel i Sverige till skillnad mot flera andra länder som Finland, Italien och Tyskland.Läkemedelsverket har sagt nej till Bedrocan med motivering att dokumentationen av effekt och säkerhet är bristfällig.

YLE - 26 nov 12 kl. 13:29

Medicinsk cannabis får säljas i Finland

För första gången får medicinsk cannabis säljas i Finland. Säkerhets- och utvecklingscentret för läkemedelsområdet (Fimea) har beviljat försäljningstillstånd för ett läkemedel - en munspray - som innehåller cannabis. Hittills har det bara varit möjligt att ansöka om personligt tillstånd att använda medicinsk cannabis.

Sydsvenskan - 07 jul 15 kl. 04:00

Cannabis splittrar och dödar

Den 30/5 skrev Sydsvenskan om ett antal personer som driver lobbyverksamhet för legalisering av cannabis. Att läsa artikeln om Wally Johnson och de andra så kallade cannabisaktivisterna i Malmö är inte bara plågsamt utan kan också vara direkt farligt. Farligt för den tonåring som stärks i sin tro på att cannabis är ofarligt, något man kan självmedicinera med och att drogen borde legaliseras i Sverige.

YLE - 26 jun 14 kl. 14:04

Många läkemedel försämrar sexlivet

Allmänt kända och använda läkemedel, som bland annat blodtrycksmedicin och antidepressiva läkemedel, kan ha en negativ inverkan på sexlivet. Att däremot allergimediciner och värkmedicin försämrar sexlivet väcker förvåning bland läkarkåren. Allmänna läkemedel kan ha en betydande negativ inverkan på finländarnas sexliv.

DN - 20 jan 15 kl. 22:47

Nej till medicinsk cannabis

En svensk läkare har för första gången ansökt om tillstånd för obearbetad marijuana som läkemedel, skriver Svenska Dagbladet. Denna medicinska cannabis, Bedrocan som tillverkas i Nederländerna, är inte tillåtet läkemedel i Sverige till skillnad mot flera andra länder som Finland, Italien och Tyskland..

BT - 20 jul 12 kl. 08:25

Enkelt för 15-åringar att inhandla läkemedel - trots åldergräns

Är du under 18 år får du inte handla receptfria läkemedel på macken eller i affären. BT gav två 15-åringar uppdraget: Köp Alvedon. Och det gjorde de.

YLE - 28 maj 13 kl. 12:29

Allt fler odlar cannabis

Det har blivit vanligare att odla cannabis i Finland, visar polisens drogstatistik. I fjol beslagtogs drygt 18 000 plantor av Cannabis sativa, skriver Turun Sanomat. Siffran är större än någonsin tidigare.

Kristianstadsbladet - 18 jun 13 kl. 13:29

Tio åtalas för köp av läkemedel


Tio personer på olika håll i landet åtalas för att ha köpt narkotikaklassade läkemedel av en man i Blekinge. I några fall tros köparna ha haft för avsikt att sälja preparaten vidare.De tio åtalas vid Blekinge tingsrätt för narkotikabrott av normalgraden eller ringa narkotikabrott.

Sydsvenskan - 22 jun 13 kl. 06:30

Laglig import av cannabis till Sverige

Cannabis skrivs ut på recept till svenska patienter. Men begränsningarna för drogen som läkemedel är kraftiga. I stället förs cannabismedicin in över gränsen.

Sydsvenskan - 22 jun 13 kl. 06:30

Laglig import av cannabis

Cannabis skrivs ut på recept till svenska patienter. Men begränsningarna för drogen som läkemedel är kraftiga. I stället förs cannabismedicin in över gränsen.

Fler nyheter från Aftonbladet

Aftonbladet - 45 minuter sedan

Teorin: Bråk om pengar bakom båda dubbelmorden

Åklagaren: ”De har inte varit överens om villkoren”.

Aftonbladet - 2 timmar sedan

Bockbyggare tvingas sluta – har hösnuva

Aftonbladet - 2 timmar sedan

21 döda i självmordsattack

Aftonbladet - 2 timmar sedan

Ytterligare gripanden i BelgienPressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.