Sydsvenskan > Nyheter

Monday, 30 November, 10:46

Sydsvenskan - 20 jan 12 kl. 10:23

Sveriges populäraste namnAlice var det vanligaste flicknamnet förra året och petar ner fjolårsvinnaren Maja till andra plats. William var det vanligaste pojknamnet och förpassar Oscar, förra årets favoritnamn, till en tredjeplats enligt Statistiska centralbyrån (SCB).
.
Läs mer på Sydsvenskan


Läs mer om:
SCB, William, Minna, Statistiska, Lucas, Juni, Iris, Victoria, Rut, Kajsa, Novalie, Olle, Tage, Julian, Tilda, Theo, Tim

Dela artikeln

0 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Sveriges populäraste, namn
DN - 21 jan 14 kl. 09:42

De var 2013 års populäraste namn

Alice och Lucas blev de populäraste namnen på nyfödda barn under 2013. Det visar Statistiska centralbyrån (SCB) namnstatistik för 2013 som publiceras i dag..

Sydsvenskan - 09 nov 15 kl. 00:49

Sofia – världens populäraste namn på nyfödda flickor

Klassiskt, internationellt – och väldigt populärt. Sofia är kanske till och med det mest populära namnet i världen på nyfödda flickor, enligt sajten babynamewizard..

Helsingborgs Dagblad - 09 nov 15 kl. 00:49

Sofia – världens populäraste namn på nyfödda flickor

Klassiskt, internationellt – och väldigt populärt. Sofia är kanske till och med det mest populära namnet i världen på nyfödda flickor, enligt sajten babynamewizard..

Corren - 21 jan 13 kl. 09:56

Linnéa och Lucas populäraste namn i länet

52 nyfödda flickor och 50 pojkar gavs dessa namn 2012. .

Norrtelje Tidning - 27 jan 14 kl. 11:01

Hon fick kommunens populäraste namn

Roslagsbroflicka fick ett av tre namn som flest nyfödda fick i Norrtälje kommun under 2013..

YLE - 13 mar 14 kl. 13:33

Ellen och Emil populäraste namnen

Ellen och Emil var de populäraste namnen bland finlandssvenska bebisar under fjolåret. De populäraste namnen bland finska nyfödda var Emma och Onni. Ellen och Emil behåller sina platser i topp på listan över tilltalsnamn för finlandssvenska nyfödda.

YLE - 05 mar 15 kl. 14:30

Amanda och Oliver populäraste namnen ifjol

Det populäraste förnamnet som gavs till svenskspråkiga flickor ifjol var Amanda. För svenskspråkiga pojkar var det populäraste förnamnet Oliver. 38 flickor fick namnet Amanda och 33 pojkar fick namnet Oliver.

YLE - 19 mar 13 kl. 13:08

Ellen och Emil de populäraste namnen år 2012

Ellen och Emil var de populäraste namnen bland barn som föddes 2012. Efter Ellen följer Ida, Emma, Julia och Sofia. Populära pojknamn var Benjamin, Oliver, Vincent och Edvin.

BT - 18 jan 15 kl. 08:06

Schäfern populäraste hundrasen i Borås

Den mest populära hundrasen i landet är labradoren, men när boråsaren skaffar hund är förstavalet en schäfer. För första gången sedan 2007 ökar nyregistreringen av hundar. Enligt Svenska Kennelklubben nyregistrerades 51 111 rashundar i fjol.

Cornucopia - 05 apr 15 kl. 13:24

Vit flykt - svenskar flyttar till de populäraste kommunerna

Vit flykt pågår i Sverige. De populäraste kommunerna för inhemsk flyttning är också "vita kommuner" dit personer med svensk bakgrund ("svenskar") flyttar, enligt SCB:s statistik för 2013 - 2014.

Vit flykt (eng white flight) är inget okänd fenomen, vare sig i Sverige eller i utlandet.

SN - 20 jan 15 kl. 20:35

"Mjau – jag är Sveriges populäraste raskatt"

De senaste åren har den tagit hem titeln som Sveriges populäraste raskatt.Och 2014 var självfallet inget undantag. Ragdoll är verkligen populär i de svenska hemmen.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Elfel i Stockholm orsakar tågstopp

En nedriven kontaktledning vid Stockholms central gör att Arlanda Express har stoppats helt.— Prognosen för när det kan vara åtgärdat är satt till klockan tre i eftermiddag, så det är rätt länge, säger Lars Hedström vid Trafikverkets presstjänst.Övrig trafik kan försenas något på grund av den nedrivna kontaktledningen, men det handlar om några minuter,Däremot är det stökigt i tågtrafiken på grund av stormen.

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Sjöström bäst i Europa

Sarah Sjöström är en av favoriterna till att få Bragdguldet som delas ut på tisdagen. Men redan i dag kan Sjöström glädja sig åt en prestigefylld utmärkelse: Tidningen Swimming World Magazine har utsett henne till årets bästa kvinnliga simmare i Europa.Det är första gången en svensk simmare får priset.

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Förbud mot turkiska värvningar

Ryska fotbollsklubbar får inte värva turkiska spelare när värvningsfönstret öppnar vid nyår.— Det finns inte sådana möjligheter, säger Rysslands idrottsminister Vitalij Mutko till nyhetsbyrån R-Sport, enligt BBC.Skälet är de spända politiska läget sedan Turkiet skjutit ned ett ryskt militärflygplan.

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Ersättning om elen försvinner

Strömavbrott i minst tolv timmar. Då kan du ha rätt till ersättning, i alla fall om montörerna kunnat ge sig ut i fält..

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Polis åtalas för vårdslöshet

En polis som i en civil polisbil körde in i framförvarande bil och orsakade en seriekrock i Karlstad åtalas nu misstänkt för vårdslöshet i trafik, skriver GT.Polisen, som nekar till brott, var beordrad att åka till en brottsplats. På väg dit började han montera det löstagbara "blåljuset" och körde i samband med det in i bilen framför, som i sin tur krockade med ytterligare en.

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Hängdes ut på Facebook – efter varning om vit skåpbil

En till synes harmlös varning i sociala medier delas – och sprids till människor i hela Skåne. En familj Södra Sandy får ta konsekvenserna.
– Det är skrämmande att människor bara spekulerar utan att ta reda på fakta, säger Mikael Osberg, vars namn hängdes ut på Facebook..

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Polisen: Vi ser positivt på grannsamverkan

Polisen uppmuntrar allmänheten att vara vaksam och lämna tips, men ber den samtidigt vara restriktiv i sociala medier.
– Det är en svår balansgång, säger Joakim Nyberg, kommunpolis i Lund..

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Påven fredsmanar under moskébesök

— Muslimer och kristna är bröder och systrar, säger påve Franciskus under ett besök i en moské i krigshärjade Centralafrikanska republiken.Påven har av säkerhetsskäl avråtts av Frankrike att åka till Centralafrikanska republiken, som sedan tre år präglas av våld mellan kristna och muslimer. Trots det genomför Franciskus visiten, och besöker bland annat Koudoukou-moskén i en muslimdominerad del av huvudstaden Bangui.

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Trögt för dansk ekonomi

Danmarks ekonomi växte med 0,9 procent under tredje kvartalet, jämfört med motsvarande kvartal i fjol. Men jämfört med andra kvartalet krympte bruttonationalprodukten (BNP) med 0,9 procent, enligt preliminära siffror från landets statistikmyndighet.Minskad export var den största förklaringen till nedgången.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Svensk ekonomi växer mer än väntat

Sveriges bruttonationalprodukt (BNP) växte med 3,9 procent under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Jämfört med andra kvartalet i år har BNP vuxit med 0,8 procent, enligt Statistiska centralbyrån (SCB).Ekonomer hade i genomsnitt väntat sig en BNP-tillväxt på 3,4 respektive 0,4 procent, enligt en Reuters-enkät..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.