Sydsvenskan > Kultur

Tuesday, 20 August, 00:43

Sydsvenskan - 15 jan 12 kl. 06:30

Han som hörde hatetFör den som vill begripa varför en 15-åring och en 48-åring mördades i Malmö under årets tre första dygn kan det verka naturligt att leta i Sydsvenskanreportern Niklas Orrenius nya reportagebok ?Sverige forever in my heart?.
.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Axelsson Niklas Orrenius, Malmö, Niklas Orrenius, Orrenius, Dagens Nyheters, Anders Behring Breivik, Östergötland, Niklas, Sydsvenskan, Sverigedemokraternas, SD, Stockholm, Malmöbo, Mohammedkarikatyrerna, Södergatan, USA, Sarah Palin, Kenya, Tomelilla

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Han som hörde, hatet
Kristianstadsbladet - 11 dec 13 kl. 07:00

När tystnaden bröts avtog hatet

Foto: SVT
I flera år fick kvinnliga journalister och debattörer rådet att inte prata om de hot och det näthat de utsattes för. I våras bröt några av dem tystnaden i Uppdrag Granskning. Vad hände efteråt?

BT - 08 mar 13 kl. 09:29

Hatet ? en bok för män

Tonen i Maria Svelands nya bok är kränkt och ibland nästan hämndlysten. Men också hela tiden ilsken och okuvligt stolt. Ett anonymt brev skickat till den feministiska författaren och debattören anländer i hennes brevlåda.

Kristianstadsbladet - 29 mar 13 kl. 13:06

Hatet har hamnat i rampljuset

Rasism och antifeminism frodas på nätet. Många debatter kan upplevas som låsta redan från början. Hatar vi mer i dag än tidigare?

SmålandsPosten - 14 sep 13 kl. 09:01

Tänk på alla människors lika värde när du röstar i kyrkovalet

Nu är det val till Svenska kyrkan. Nya Moderaterna är av åsikten att politiken bör göra sorti ur kyrkan och har därför valt att inte ställa upp i kyrkovalet. Vi vill dock uppmuntra våra väljare och sympatisörer att rösta för alla människors lika värde.

Kristianstadsbladet - 11 dec 13 kl. 07:00

"Nödvändigt - för att bekämpa hatet och hoten"

Flera av de som valde att medverka i Uppdrag Granskning program väntade sig hårda reaktioner och än mer hat efteråt. Det blev tvärtom. Frilansjournalist Emilia Söelund frågade fem av dem, och alla anser att programmet har gett en positiv förändring.

Resume - 10 nov 14 kl. 17:39

Birro: ”Virtanen har piskat upp hatet och han älskar det”

Marcus Birro mordhotas på Twitter efter att han uttalat sig kritiskt mot Islam. Birro anklagar nu Virtanen för att ha piskat upp hatet efter sin krönika i Aftonbladet där han jämförde med ett SD-troll.– Han bygger sin bristande talang på hat, säger Birro till Resumé.

YLE - 26 nov 16 kl. 16:47

”Fotboll är för riktiga män” – Premier League trotsade hatet med regnbågskampanj

“Håll den här skiten utanför fotbollen”. ”Det finns inget samband mellan homosexualitet och fotboll”. Premier Leagues stöd för hbtq-spelare och -fans föll inte alla i smaken.

Expressen - 09 okt 18 kl. 16:52

Parnevik slår tillbaka mot hatet – efter bilden

Systrarna Parnevik är kända för att ta ställning för kvinnokroppen och både Peg och Penny har tidigare uppmärksammats stort för sitt engagemang.Nu slår även Philippa Parnevik tillbaka mot hatet och de sexistiska kommentarer hon fått efter en fest hon haft med sina rumskompisar."Oavsett vår nuvarande situation, kommer ni ALDRIG att ta ifrån mig min rätt jag har till min kropp, mina erfarenheter och känsla av egenvärde.

BT - 31 jul 11 kl. 00:20

Efter Norge: Friheten, hatet och nätet

Det finns anledning att tro att tillvaron på nordiska mediesidor på Internet kommer att te sig något annorlunda framöver. Efter terrordåden har flera tidningar i Norge, och i Sverige åtminstone Värmlands Folkblad, stängt av kommentarsfunktionen på sina hemsidor. Stängningarna har föranletts av den allmänna likheten mellan många kommentarer och den norske terroristens ?

Dagen - 09 nov 11 kl. 03:00

Hatet mot judar bör tas på allvar

I natt, natten mellan den 9 och 10 november för 73 år sedan, inträffade den så kallade Kristallnatten, en del av Europas mörka historia och inledningen till Förintelsen. Naziststödda grupper runt om i Tyskland mördade hundratals judar samt brände och förstörde synagogor och butiker ägda av judar. De flesta av oss har trott att vi aldrig mer skulle behöva uppleva något sådant Man ska inte överdriva hotbilder, men situationen för de omkring 700 troende judarna i Malmöområdet blir allt sämre.

BT - 25 jun 12 kl. 07:37

Hatet mot invandrare ökar

Hakkors på bussen. Stenkastning mot RFSL. Rasistiska glåpord i Viskafors.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Hoppfulla investerare lyfte Wall Street

Förhoppningar om att de stora ekonomierna, inklusive USA, tänker sätta in motåtgärder för att motverka en avstanning av tillväxten hjälpte till att lyfta kurserna på USA-börserna på måndagen. Investerarna tolkade också in optimistiska tongångar i handel.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Tarmsjuka barn riskerar psykisk ohälsa

Barn med inflammatoriska tarmsjukdomar (IBD) löper en högre risk att drabbas av psykisk ohälsa senare i livet. Antagligen, säger forskarna, gäller detta även för barn med andra svåra kroniska sjukdomar. Buksmärtor, viktnedgång och återkommande tillika b.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Utjämningen är dötrist och tråkig. Och alldeles, alldeles nödvändig.

Det ligger i hela landets intresse att motverka regionala klyftor..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Adam Westman väger varje ord på guldvåg

Malmöpoeten Adam Westman väger varje ord på guldvåg, skriver Eva Ström..

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Terrormisstänkt godtar sinnesundersökning

Den 21-årige Philip Manshaus, som misstänks för attacken mot en moské i norska Bærum, går med på att genomgå en psykiatrisk undersökning. Manshaus har förhörts två gånger sedan han greps i anslutning till al-Noor Islamic Centre för lite mer än en vecka.

Sydsvenskan - 14 timmar sedan

Flera nya fall av ebola i Kongo

Sjukdomen ebola sprider sig i Kongo-Kinshasa och har nu nått samhället Walikale, i landets östra delar, där ett fall har bekräftats. Orten ligger cirka 20 mil från Goma, där flera har dött av sjukdomen den senaste månaden. Totalt har över 1 900 personer.

Sydsvenskan - 14 timmar sedan

Resebolag informerar turister om skogsbranden

En stor skogsbrand rasar på Gran Canaria – en av de mest populära charterdestinationerna för svenskar. Men branden har liten påverkan på resenärerna, enligt resebolagen. Tui har just nu närmare 1 000 svenska resenärer på Gran Canaria, och har ännu inte.

Sydsvenskan - Igår: 21:46

Stående ovationer till Felix Beijmo i debuten

Felix Beijmo fick stående ovationer av hemmapubliken i matchen mot Falkenberg..

Sydsvenskan - Igår: 20:26

Ett systemskifte som lyfte laget framåt

3–4–3 alltså. Satt som en smäck i just denna matchen..

Sydsvenskan - Igår: 18:43

Storförlust för Borgeby mot topplag

Räckte inte till mot nya serieledaren Hammarby..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.