BT > Nyheter

Thursday, 05 May, 16:14

BT - 09 jan 12 kl. 15:28

Finländska Elisa spärrar Pirate Bay
Finländska bredbandsbolaget Elisa har beslutat att tills vidare spärra fildelningssajten Pirate Bay för sina kunder.
Tingsrätten i Helsingfors beslöt redan i oktober att Elisa måste spärra Pirate Bay under hot om höga böter. Elisa har överklagat domen men nu beslutat att följa tingsrättens utslag.
Spärren ska ligga kvar tills rättsprocessen avslutats. Samtidigt är det sannolikt att beslutet får liten betydelse eftersom det är lätt att kringgå.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Elisa, Pirate Bay, Helsingfors, Firefox, TPB Dancing, Marcin, Kaminski, Lunds, IT, Italien, Belgien, Westman, Stockholms, Telia Sonera, Finland

Dela artikeln

0 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Finländska, Elisa, spärrar, Pirate, Bay
YLE - 29 aug 14 kl. 12:20

9000 finländare kartlagda

Inom ramen för olika vetenskapliga forskningsprojekt har till dags dato 9000 finländares samtliga gener kartlagts. Utöver det finns det tiotusentals vars genom delvis är sekvenserat och antalet förväntas tiodubblas.
Ons 27.

YLE - 29 aug 14 kl. 12:20

9 000 finländare kartlagda

Just nu är 9000 finländares gener kartlagda i sin helhet. Till det kommer tusentals vars genuppsättning inte helt men till stora delar är lagd på papper. Forskarna uppskattar att antalet nya analyser ökar med 1000 redan i år och tiotusentals fram t.

HBL - 07 nov 13 kl. 17:14

Polisen hittade bakdörrar till hundratals utländska webbservrar

Polisutredningen av en serie dataintrång har avslöjat 560 aktiva bakdörrar till utländska webbservrar, meddelar utredningsledaren och Kommunikationsverkets datasäkerhetsenhet CERT-FI.Bakdörrarna kan fortfarande kontrolleras av kriminella. Med hjälp av en bakdörr kan en hackare behärska servern och stjäla till exempel lösenord och kreditkortsnummer.

HBL - 26 jun 12 kl. 16:09

Piraterna stoppas ? fenomenet kvarstår

Hoppsan! Webbläsaren kunde inte ansluta till thepiratebay.se.

YLE - 01 jun 14 kl. 12:19

Piratpartiets röstkung i EU-valet gripen

Peter Sunde som är en av fildelningssajten Pirate Bays grundare har sedan 2012 varit efterlyst av Interpol. I våras ställde han upp i Europaparlamentsvalet på det finländska Piratpartiets listor och fick 2897 röster. Det finländska piratpartiets populäraste kandidat i europaparlamentsvalet har gripits i Skåne.

YLE - 05 dec 12 kl. 15:17

Kesko öppnade mataffär i Ryssland

Finländska detaljhandelskedjor fortsätter att satsa stort i Ryssland. I dag öppnades den 14:e storbutiken bara i S:t Petersburg. Men mindre finländska producenter ska inte räkna med någon draghjälp av de stora kedjorna.

YLE - 23 sep 12 kl. 13:55

Skatteverket: Största skatteflyktingarna bland de som har mest pengar

Riksdagen har under förra veckan diskuterat företagsbeskattning och skattesmitare.
Den typiska finländska skattesmitaren gömmer undan försäljningsvinster eller bonusar och placerar dem i närområdena. Skatterevisionsenheten finns bakom många låsta dörrar i Skatteförvaltningens gamla huvudkontor i Hagnäs, Helsingfors.

YLE - 24 sep 12 kl. 06:43

"Största skatteflyktingarna bland dem som har mest pengar"

Riksdagen har under förra veckan diskuterat företagsbeskattning och skattesmitare. Den typiska finländska skatteflyktingen gömmer undan försäljningsvinster eller bonusar och placerar dem i närområdena. Skatterevisionsenheten finns bakom många låsta dörrar i Skatteförvaltningens gamla huvudkontor i Hagnäs, Helsingfors.

HBL - 16 sep 14 kl. 15:38

Rovio stiger in i skolan

Spelföretaget Rovio tar steget in i Helsingfors universitet och börjar utveckla undervisningsmaterial tillsammans med forskare och lärarstuderande. – Visst har samarbetet väckt diskussion, men man måste våga ta modiga beslut, säger professor Kristiina Kumpulainen.Rovio Fun Learning Research Lab heter laboratoriet som på tisdag öppnade i Helsingfors universitets lokaler på Brobergsterrassen.

YLE - 02 feb 16 kl. 13:36

Kulturdebatt: Mångfald är bristvara i konstorganisationer

Konstkretsarna i Finland är alltför homogena och det behövs mera mångfald på alla nivåer - bland konstnärer men också bland kuratorer, producenter och chefer. Det anser bland annat koreografen Sonya Lindfors, som tar upp frågor om identitet och utanförskap i sin konst. Hon tycker att konsten i Finland - både gällande aktörer och innehåll - fortfarande saknar variation.

HBL - 19 jul 14 kl. 06:53

Spelföretaget Rovio öppnar skolor i Kina

Spelet Angry Birds har laddats ner över två miljarder gånger, men Rovio siktar betydligt högre än så. Utbildning omsätter mest pengar i världen efter livsmedel och i september slår Rovios första skolor upp sina dörrar i Kina. profil Peter Vesterbacka "Mighty Eagle", varumärkesambassadör och marknadsföringschef på Rovio som storsatsar på utbildning.

Fler nyheter från BT

BT - 1 timme sedan

IS intog viktigt gasfält i Syrien

Islamiska staten (IS) har erövrat det viktiga gasfältet Shaer i centrala Syrien, i terroristorganisationens första framgång efter nederlaget i världsarvsstaden Palmyra. Enligt den IS närstående nyhetsbyrån Amaq dödades minst 30 regeringssoldater i samband med striderna.(TT).

BT - 1 timme sedan

Talman stängs av i korruptionshärva

En domare i högsta domstolen har stängt av talmannen i det brasilianska underhuset, Eduardo Cunha, på grund av korruptionsmisstankar, uppger källor inom rättsväsendet för nyhetsbyrån AFP.(TT).

BT - 2 timmar sedan

Lägenhet totalförstörd i brand

En lägenhet på Druvefors har blivit totaltförstörd efter en brand på torsdagen. Brandförloppet var mycket hastigt..

BT - 2 timmar sedan

Kongress stärker ung diktators makt

När den förra partikongressen hölls var Kim Jong-Un inte ens född. I helgen samlar den unge nordkoreanska diktatorn landets elit till den första kongressen på nästan 40 år. Syftet är att befästa hans position som det slutna landets oomtvistade ledare.

BT - 3 timmar sedan

Ståhl och Bahta i Diamond-premiär

En lättare Daniel Ståhl har inlett diskussäsongen lovande. Nu väntar Diamond League-premiär i Doha, där även Meraf Bahta gör "comeback" på 3 000 meter. Tävlingssäsongen utomhus har inte ens börjat för de flesta friidrottare, men Daniel Ståhl har redan hunnit tävla tre gånger på kalifornisk mark.

BT - 3 timmar sedan

BoJo - från London till hela landet?

Boris Johnsons tid som borgmästare i London är över. Snart leder han måhända hela landet i stället - om Storbritannien väljer att lämna EU.(TT).

BT - 3 timmar sedan

Roddarna OS-kvalgenrepar med EM

EM i Brandenburg blir roddarnas genrep inför OS-avgörandet senare i maj. - Det är ingen nackdel att göra bra ifrån sig på EM, säger förbundskaptenen Per Olof Claesson.(TT).

BT - 3 timmar sedan

Överlevde fem dygn under rasmassor

Räddningsarbetare har hittat en kvinna som lyckats hålla sig vid liv i fem dygn under rasmassorna från ett kollapsat hus i Kenyas huvudstad Nairobi. - Hon kan inte röra sig, men hon är i säkerhet, säger Pius Masai, som leder räddningsarbetet.(TT).

BT - 3 timmar sedan

Matchguide: Sverige-Lettland

Vad: Ishockey-VM, grupp A. När: Fredag klockan 15. 15.

BT - 3 timmar sedan

Lärorikt VM för Fantenberg

Nästa säsong väntar KHL-spel i Sotji. Men innan dess ska backen Oscar Fantenberg, SM-vinnare med Frölunda, se och lära av de svenska NHL-spelarna under ishockey-VM i Ryssland. - Jag ska försöka ta med mig de där smådetaljerna.Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.