BT > Nyheter

Saturday, 28 May, 05:54

BT - 09 jan 12 kl. 15:28

Finländska Elisa spärrar Pirate Bay
Finländska bredbandsbolaget Elisa har beslutat att tills vidare spärra fildelningssajten Pirate Bay för sina kunder.
Tingsrätten i Helsingfors beslöt redan i oktober att Elisa måste spärra Pirate Bay under hot om höga böter. Elisa har överklagat domen men nu beslutat att följa tingsrättens utslag.
Spärren ska ligga kvar tills rättsprocessen avslutats. Samtidigt är det sannolikt att beslutet får liten betydelse eftersom det är lätt att kringgå.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Elisa, Pirate Bay, Helsingfors, Firefox, TPB Dancing, Marcin, Kaminski, Lunds, IT, Italien, Belgien, Westman, Stockholms, Telia Sonera, Finland

Dela artikeln

0 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Finländska, Elisa, spärrar, Pirate, Bay
YLE - 29 aug 14 kl. 12:20

9000 finländare kartlagda

Inom ramen för olika vetenskapliga forskningsprojekt har till dags dato 9000 finländares samtliga gener kartlagts. Utöver det finns det tiotusentals vars genom delvis är sekvenserat och antalet förväntas tiodubblas.
Ons 27.

YLE - 29 aug 14 kl. 12:20

9 000 finländare kartlagda

Just nu är 9000 finländares gener kartlagda i sin helhet. Till det kommer tusentals vars genuppsättning inte helt men till stora delar är lagd på papper. Forskarna uppskattar att antalet nya analyser ökar med 1000 redan i år och tiotusentals fram t.

HBL - 07 nov 13 kl. 17:14

Polisen hittade bakdörrar till hundratals utländska webbservrar

Polisutredningen av en serie dataintrång har avslöjat 560 aktiva bakdörrar till utländska webbservrar, meddelar utredningsledaren och Kommunikationsverkets datasäkerhetsenhet CERT-FI.Bakdörrarna kan fortfarande kontrolleras av kriminella. Med hjälp av en bakdörr kan en hackare behärska servern och stjäla till exempel lösenord och kreditkortsnummer.

HBL - 26 jun 12 kl. 16:09

Piraterna stoppas ? fenomenet kvarstår

Hoppsan! Webbläsaren kunde inte ansluta till thepiratebay.se.

YLE - 01 jun 14 kl. 12:19

Piratpartiets röstkung i EU-valet gripen

Peter Sunde som är en av fildelningssajten Pirate Bays grundare har sedan 2012 varit efterlyst av Interpol. I våras ställde han upp i Europaparlamentsvalet på det finländska Piratpartiets listor och fick 2897 röster. Det finländska piratpartiets populäraste kandidat i europaparlamentsvalet har gripits i Skåne.

YLE - 05 dec 12 kl. 15:17

Kesko öppnade mataffär i Ryssland

Finländska detaljhandelskedjor fortsätter att satsa stort i Ryssland. I dag öppnades den 14:e storbutiken bara i S:t Petersburg. Men mindre finländska producenter ska inte räkna med någon draghjälp av de stora kedjorna.

YLE - 23 sep 12 kl. 13:55

Skatteverket: Största skatteflyktingarna bland de som har mest pengar

Riksdagen har under förra veckan diskuterat företagsbeskattning och skattesmitare.
Den typiska finländska skattesmitaren gömmer undan försäljningsvinster eller bonusar och placerar dem i närområdena. Skatterevisionsenheten finns bakom många låsta dörrar i Skatteförvaltningens gamla huvudkontor i Hagnäs, Helsingfors.

YLE - 24 sep 12 kl. 06:43

"Största skatteflyktingarna bland dem som har mest pengar"

Riksdagen har under förra veckan diskuterat företagsbeskattning och skattesmitare. Den typiska finländska skatteflyktingen gömmer undan försäljningsvinster eller bonusar och placerar dem i närområdena. Skatterevisionsenheten finns bakom många låsta dörrar i Skatteförvaltningens gamla huvudkontor i Hagnäs, Helsingfors.

HBL - 16 sep 14 kl. 15:38

Rovio stiger in i skolan

Spelföretaget Rovio tar steget in i Helsingfors universitet och börjar utveckla undervisningsmaterial tillsammans med forskare och lärarstuderande. – Visst har samarbetet väckt diskussion, men man måste våga ta modiga beslut, säger professor Kristiina Kumpulainen.Rovio Fun Learning Research Lab heter laboratoriet som på tisdag öppnade i Helsingfors universitets lokaler på Brobergsterrassen.

YLE - 02 feb 16 kl. 13:36

Kulturdebatt: Mångfald är bristvara i konstorganisationer

Konstkretsarna i Finland är alltför homogena och det behövs mera mångfald på alla nivåer - bland konstnärer men också bland kuratorer, producenter och chefer. Det anser bland annat koreografen Sonya Lindfors, som tar upp frågor om identitet och utanförskap i sin konst. Hon tycker att konsten i Finland - både gällande aktörer och innehåll - fortfarande saknar variation.

HBL - 19 jul 14 kl. 06:53

Spelföretaget Rovio öppnar skolor i Kina

Spelet Angry Birds har laddats ner över två miljarder gånger, men Rovio siktar betydligt högre än så. Utbildning omsätter mest pengar i världen efter livsmedel och i september slår Rovios första skolor upp sina dörrar i Kina. profil Peter Vesterbacka "Mighty Eagle", varumärkesambassadör och marknadsföringschef på Rovio som storsatsar på utbildning.

Fler nyheter från BT

BT - 1 timme sedan

Flera dömda för "Operation Condor"

En av Argentinas sista diktator under juntaåren, Reynaldo Bignone, 88 år, har dömts till 20 års fängelse för brott under den så kallade Operation Condor. Ytterligare 17 ex-officerare befanns skyldiga i samma mål. Den tre år långa rättegången är den första som tar upp brott inom "Operation Condor".

BT - 1 timme sedan

BT rankar Elitloppshästarna

BT-sportens mest travintresserade reporter har rankat hästarna i Elitloppet på Solvalla..

BT - 1 timme sedan

Robin Larsson ute efter revansch

Bilhaveriet i Belgien är glömt. I helgen siktar Robin Larsson på att nå en ny topplacering i rallycross-VM..

BT - 1 timme sedan

Stal tobak vid butiksinbrott

Ica i Gånghester hade inbrott under natten till lördagen..

BT - 1 timme sedan

Mc-förare allvarligt skadad

En mc-förare fick allvarliga skador i natt i samband med en olycka i Malmö. - Han var vid medvetande när han fördes till sjukhus med ambulans, säger Lars Lindwall, vakthavande befäl i polisregion Syd, till TT. Mannen opererades under natten och har livshotande skador, enligt Aftonbladet.

BT - 1 timme sedan

Fem soldater dödade i Mali

Fem soldater dödades och fyra skadades i norra Mali när fordonen de färdades i sprängdes, uppger armén i ett uttalande. De två fordonen sprängdes av en hemmagjord sprängladdning, enligt uttalandet. Attentatet inträffade i landets nordöstra del.

BT - 1 timme sedan

Sluta se ned på oss med psykossjukdomar

Den gängse uppfattningen är att den som bryter ett ben eller en arm blir frisk efter ett tag. Men vi som ”brutit” vårt psyke betraktas ofta med skepsis av omgivninge, skriver Ann-Helén Andersson..

BT - 1 timme sedan

Supertåget kan byggas 80 miljarder billigare - vad ska Stockholm säga nu..?

En rykande färsk forskningsrapport från tre professorer i Stockholm borde hjälpa Borås att dra seklets infrastrukturella högvinst. Men ändå är det just från huvudstaden som främsta hotet mot höghastighetsjärnvägen kommer..

BT - 1 timme sedan

Hjelmstedt: Halland står bra på egna ben

Det är sant att den gamla ordningen med län och länsstyrelser blivit alltmer irrelevanta. Sedan Axel Oxenstiernas indelningsreform har åtskilligt hänt. De fasta länsgränserna har fått minskad betydelse genom överskridande allianser mellan kommunerna om näringslivsfrågor, skolfrågor och infrastruktur.Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.