BT > Nyheter

Wednesday, 10 February, 09:39

BT - 09 jan 12 kl. 15:28

Finländska Elisa spärrar Pirate Bay
Finländska bredbandsbolaget Elisa har beslutat att tills vidare spärra fildelningssajten Pirate Bay för sina kunder.
Tingsrätten i Helsingfors beslöt redan i oktober att Elisa måste spärra Pirate Bay under hot om höga böter. Elisa har överklagat domen men nu beslutat att följa tingsrättens utslag.
Spärren ska ligga kvar tills rättsprocessen avslutats. Samtidigt är det sannolikt att beslutet får liten betydelse eftersom det är lätt att kringgå.
Läs mer på BT


Läs mer om:
Elisa, Pirate Bay, Helsingfors, Firefox, TPB Dancing, Marcin, Kaminski, Lunds, IT, Italien, Belgien, Westman, Stockholms, Telia Sonera, Finland

Dela artikeln

0 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Finländska, Elisa, spärrar, Pirate, Bay
YLE - 29 aug 14 kl. 12:20

9000 finländare kartlagda

Inom ramen för olika vetenskapliga forskningsprojekt har till dags dato 9000 finländares samtliga gener kartlagts. Utöver det finns det tiotusentals vars genom delvis är sekvenserat och antalet förväntas tiodubblas.
Ons 27.

YLE - 29 aug 14 kl. 12:20

9 000 finländare kartlagda

Just nu är 9000 finländares gener kartlagda i sin helhet. Till det kommer tusentals vars genuppsättning inte helt men till stora delar är lagd på papper. Forskarna uppskattar att antalet nya analyser ökar med 1000 redan i år och tiotusentals fram t.

HBL - 07 nov 13 kl. 17:14

Polisen hittade bakdörrar till hundratals utländska webbservrar

Polisutredningen av en serie dataintrång har avslöjat 560 aktiva bakdörrar till utländska webbservrar, meddelar utredningsledaren och Kommunikationsverkets datasäkerhetsenhet CERT-FI.Bakdörrarna kan fortfarande kontrolleras av kriminella. Med hjälp av en bakdörr kan en hackare behärska servern och stjäla till exempel lösenord och kreditkortsnummer.

HBL - 26 jun 12 kl. 16:09

Piraterna stoppas ? fenomenet kvarstår

Hoppsan! Webbläsaren kunde inte ansluta till thepiratebay.se.

YLE - 5 timmar sedan

Gunilla Celvin: Dina tips blir avgörande när vi gräver

I en tid där åsikter jämställs med fakta är behovet av undersökande journalistik större än någonsin. Mediebranchens kris förvärrar läget ytterligare. För att motverka den utvecklingen gör Svenska Yle en storsatsning på grävande journalistik - tillsammans med er...

YLE - 01 jun 14 kl. 12:19

Piratpartiets röstkung i EU-valet gripen

Peter Sunde som är en av fildelningssajten Pirate Bays grundare har sedan 2012 varit efterlyst av Interpol. I våras ställde han upp i Europaparlamentsvalet på det finländska Piratpartiets listor och fick 2897 röster. Det finländska piratpartiets populäraste kandidat i europaparlamentsvalet har gripits i Skåne.

YLE - 05 dec 12 kl. 15:17

Kesko öppnade mataffär i Ryssland

Finländska detaljhandelskedjor fortsätter att satsa stort i Ryssland. I dag öppnades den 14:e storbutiken bara i S:t Petersburg. Men mindre finländska producenter ska inte räkna med någon draghjälp av de stora kedjorna.

YLE - 23 sep 12 kl. 13:55

Skatteverket: Största skatteflyktingarna bland de som har mest pengar

Riksdagen har under förra veckan diskuterat företagsbeskattning och skattesmitare.
Den typiska finländska skattesmitaren gömmer undan försäljningsvinster eller bonusar och placerar dem i närområdena. Skatterevisionsenheten finns bakom många låsta dörrar i Skatteförvaltningens gamla huvudkontor i Hagnäs, Helsingfors.

YLE - 24 sep 12 kl. 06:43

"Största skatteflyktingarna bland dem som har mest pengar"

Riksdagen har under förra veckan diskuterat företagsbeskattning och skattesmitare. Den typiska finländska skatteflyktingen gömmer undan försäljningsvinster eller bonusar och placerar dem i närområdena. Skatterevisionsenheten finns bakom många låsta dörrar i Skatteförvaltningens gamla huvudkontor i Hagnäs, Helsingfors.

HBL - 16 sep 14 kl. 15:38

Rovio stiger in i skolan

Spelföretaget Rovio tar steget in i Helsingfors universitet och börjar utveckla undervisningsmaterial tillsammans med forskare och lärarstuderande. – Visst har samarbetet väckt diskussion, men man måste våga ta modiga beslut, säger professor Kristiina Kumpulainen.Rovio Fun Learning Research Lab heter laboratoriet som på tisdag öppnade i Helsingfors universitets lokaler på Brobergsterrassen.

YLE - 02 feb 16 kl. 13:36

Kulturdebatt: Mångfald är bristvara i konstorganisationer

Konstkretsarna i Finland är alltför homogena och det behövs mera mångfald på alla nivåer - bland konstnärer men också bland kuratorer, producenter och chefer. Det anser bland annat koreografen Sonya Lindfors, som tar upp frågor om identitet och utanförskap i sin konst. Hon tycker att konsten i Finland - både gällande aktörer och innehåll - fortfarande saknar variation.

Fler nyheter från BT

BT - 45 minuter sedan

Rutin gör dig säkrare bakom ratten

Det är lätt att tro att maximal uppmärksamhet på vägen alltid leder till säkrare körning. Men så är det inte nödvändigtvis, enligt forskare. Vi människor klarar av att både prata i mobilen och fixa med bilradion - under vissa förutsättningar, förstås..

BT - 30 minuter sedan

EM-genrep mot Wales

Åtta dagar före EM-premiären genrepar fotbollslandslaget mot Wales. Det walesiska fotbollsförbundet bekräftar för Daily Mirror att matchen spelas på Friends arena den 5 juni. - Det blir ett tufft test för oss, säger förbundskaptenen Chris Coleman.

BT - 45 minuter sedan

Max Martin får Polarpriset

Den svenske låtskrivaren och producenten Max Martin och den italienska sopranen Cecilia Bartoli får årets Polarpris. Juryn överraskar genom att för första gången ge priset till en låtskrivare..

BT - 45 minuter sedan

Sommarturné för Jerry Williams

Jerry Williams packar väskan och ger sig ut på vägarna i sommar. Med start i Linköping i juli besöker han totalt 15 svenska städer. Williams spelar just nu sin show "Man måste få lira" i Stockholm.

BT - 1 timme sedan

Payne gör film av Knausgård-text

Den Oscarsvinnande regissören Alexander Payne ska göra film av "My saga", den norske författaren Karl Ove Knausgårds resereportage i New York Times, skriver Indiewire. Texten publicerades i tidningen fjol och handlar om Knausgårds resa från Newfoundland i Kanada till USA i jakt på spår efter vikingarna.(TT).

BT - 1 timme sedan

Yahya Hassan uteslöts efter "tumult"

Den 20-årige poeten och folketingskandidaten Yahya Hassan har uteslutits ur Nationalpartiet i Danmark. Partistyrelsen hänvisar till "den senaste tidens tumult". På tisdagen var Hassan inblandad i en olycka utanför Århus och anhölls som misstänkt för att ha kört narkotikapåverkad.

BT - 1 timme sedan

Bensinpriset sänks igen

Drivmedelspriserna fortsätter nedåt. Ledande bensinbolag sänker nu priset på bensin med 20 öre per liter. Efter sänkningen är riktpriset för en liter 95-oktanig bensin på bemannade stationer 12:22 kronor.

BT - 1 timme sedan

FLASH:Polarpriset till Max Martin

Polarpriset tilldelas låtskrivaren och producenten Max Martin. Han är den förste svensk som får det i populärmusikklassen.(TT).

BT - 2 timmar sedan

"De är emot Washington"

Att Donald Trump och Bernie Sanders står som segrare efter primärvalet i New Hampshire var väntat. Det som däremot överraskar är hur stort de vann och att vilka de framtida presidentkandidaterna blir inte står lika klart som det brukar efter primärvalen i staten.(TT) Att Donald Trump och Bernie Sanders står som segrare efter primärvalet i New Hampshire var väntat.

BT - 2 timmar sedan

Intern kamp om makten i SD

"Vi i SD Borås har en stabil organisation" skriver Sverigedemokraterna på sin Facebook-sida. Samtidigt har ledande företrädare polisanmält sin gruppledare..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.