BT > Nyheter

Tuesday, 01 December, 17:27

BT - 09 jan 12 kl. 15:28

Finländska Elisa spärrar Pirate Bay
Finländska bredbandsbolaget Elisa har beslutat att tills vidare spärra fildelningssajten Pirate Bay för sina kunder.
Tingsrätten i Helsingfors beslöt redan i oktober att Elisa måste spärra Pirate Bay under hot om höga böter. Elisa har överklagat domen men nu beslutat att följa tingsrättens utslag.
Spärren ska ligga kvar tills rättsprocessen avslutats. Samtidigt är det sannolikt att beslutet får liten betydelse eftersom det är lätt att kringgå.
Läs mer på BT


Läs mer om:
Elisa, Pirate Bay, Helsingfors, Firefox, TPB Dancing, Marcin, Kaminski, Lunds, IT, Italien, Belgien, Westman, Stockholms, Telia Sonera, Finland

Dela artikeln

0 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Finländska, Elisa, spärrar, Pirate, Bay
YLE - 29 aug 14 kl. 12:20

9000 finländare kartlagda

Inom ramen för olika vetenskapliga forskningsprojekt har till dags dato 9000 finländares samtliga gener kartlagts. Utöver det finns det tiotusentals vars genom delvis är sekvenserat och antalet förväntas tiodubblas.
Ons 27.

YLE - 29 aug 14 kl. 12:20

9 000 finländare kartlagda

Just nu är 9000 finländares gener kartlagda i sin helhet. Till det kommer tusentals vars genuppsättning inte helt men till stora delar är lagd på papper. Forskarna uppskattar att antalet nya analyser ökar med 1000 redan i år och tiotusentals fram t.

HBL - 07 nov 13 kl. 17:14

Polisen hittade bakdörrar till hundratals utländska webbservrar

Polisutredningen av en serie dataintrång har avslöjat 560 aktiva bakdörrar till utländska webbservrar, meddelar utredningsledaren och Kommunikationsverkets datasäkerhetsenhet CERT-FI.Bakdörrarna kan fortfarande kontrolleras av kriminella. Med hjälp av en bakdörr kan en hackare behärska servern och stjäla till exempel lösenord och kreditkortsnummer.

HBL - 26 jun 12 kl. 16:09

Piraterna stoppas ? fenomenet kvarstår

Hoppsan! Webbläsaren kunde inte ansluta till thepiratebay.se.

YLE - 01 jun 14 kl. 12:19

Piratpartiets röstkung i EU-valet gripen

Peter Sunde som är en av fildelningssajten Pirate Bays grundare har sedan 2012 varit efterlyst av Interpol. I våras ställde han upp i Europaparlamentsvalet på det finländska Piratpartiets listor och fick 2897 röster. Det finländska piratpartiets populäraste kandidat i europaparlamentsvalet har gripits i Skåne.

YLE - 05 dec 12 kl. 15:17

Kesko öppnade mataffär i Ryssland

Finländska detaljhandelskedjor fortsätter att satsa stort i Ryssland. I dag öppnades den 14:e storbutiken bara i S:t Petersburg. Men mindre finländska producenter ska inte räkna med någon draghjälp av de stora kedjorna.

YLE - 23 sep 12 kl. 13:55

Skatteverket: Största skatteflyktingarna bland de som har mest pengar

Riksdagen har under förra veckan diskuterat företagsbeskattning och skattesmitare.
Den typiska finländska skattesmitaren gömmer undan försäljningsvinster eller bonusar och placerar dem i närområdena. Skatterevisionsenheten finns bakom många låsta dörrar i Skatteförvaltningens gamla huvudkontor i Hagnäs, Helsingfors.

YLE - 24 sep 12 kl. 06:43

"Största skatteflyktingarna bland dem som har mest pengar"

Riksdagen har under förra veckan diskuterat företagsbeskattning och skattesmitare. Den typiska finländska skatteflyktingen gömmer undan försäljningsvinster eller bonusar och placerar dem i närområdena. Skatterevisionsenheten finns bakom många låsta dörrar i Skatteförvaltningens gamla huvudkontor i Hagnäs, Helsingfors.

HBL - 16 sep 14 kl. 15:38

Rovio stiger in i skolan

Spelföretaget Rovio tar steget in i Helsingfors universitet och börjar utveckla undervisningsmaterial tillsammans med forskare och lärarstuderande. – Visst har samarbetet väckt diskussion, men man måste våga ta modiga beslut, säger professor Kristiina Kumpulainen.Rovio Fun Learning Research Lab heter laboratoriet som på tisdag öppnade i Helsingfors universitets lokaler på Brobergsterrassen.

HBL - 19 jul 14 kl. 06:53

Spelföretaget Rovio öppnar skolor i Kina

Spelet Angry Birds har laddats ner över två miljarder gånger, men Rovio siktar betydligt högre än så. Utbildning omsätter mest pengar i världen efter livsmedel och i september slår Rovios första skolor upp sina dörrar i Kina. profil Peter Vesterbacka "Mighty Eagle", varumärkesambassadör och marknadsföringschef på Rovio som storsatsar på utbildning.

YLE - 18 okt 14 kl. 08:26

Så gick det till när Finland köpte Hornet

Det börjar bli dags för Flygvapnet att se sig om efter en efterträdare till trotjänaren F/A-18 Hornet. Köpet av Hornetplanen var den största vapenaffären i Finlands historia och skedde efter en rad ljusskygga manövrer. På eftermiddagen onsdagen den 6 maj 1992 ordnade regeringen en presskonferens i Smolna, statsrådets festvåning på Södra Esplanaden i Helsingfors.

Fler nyheter från BT

BT - 30 minuter sedan

M Ward släpper nytt album

Den amerikanska folkrocknestorn M Ward släpper albumet "More rain" den 4 mars, skriver Stereogum. På senare tid har M Ward mest hörts i duon She & Him tillsammans med Zooey Deschanel. "More rain" blir M Wards första soloskiva på fyra år, då hans senaste album "A wasteland companion" släpptes 2012.

BT - 30 minuter sedan

Afghanerna förlorar snart hoppet

Ekonomisk kris. Allt fler civila dödsoffer. En utvandring som dränerar landet på utbildade unga män.

BT - 30 minuter sedan

Tågtrafik igång igen

Växelfelet på sträckan Göteborg-Borås är åtgärdat och tågtrafiken går som normalt igen..

BT - 15 minuter sedan

Explosion i Istanbuls tunnelbana

En person har dödats efter en explosion på en tunnelbanestation i Istanbul, uppger tv-kanalen Haberturk. Ett fel i en transformator uppges vara orsaken till explosionen. Trafiken har stoppats på stationen Bayrampasa på den europeiska sidan av staden.

BT - 45 minuter sedan

Tysk kraftjätte knoppar av enheter

Tysklands största kraftkoncern RWE planerar att knoppa av sina enheter för förnybara satsningar, nätverk och återförsäljning. RWE, vars aktie lyfte efter beskedet, motiverar åtgärden med kraftigt fallande elpriser och problem uppnå lönsamhet inom kol- och gaseldade kraftverk.(TT).

BT - 45 minuter sedan

Militärpoliser dödade i Karachi

Maskerade män på motorcykel har dödat två pakistanska militärpoliser i oroshärden Karachi, där myndigheterna under två års tid har gjort tillslag mot militanta talibaner och kriminella gäng. Militärpolisernas jeep hade fastnat i en trafikstockning på stadens huvudled, när de blev beskjutna bakifrån.(TT).

BT - 2 timmar sedan

Ullmanns senaste ges ut på svenska

Linn Ullmanns senaste bok "De urolige" ges ut på svenska hösten 2016. Boken, som är Linn Ullmanns sjätte roman, gavs ut i Norge för två veckor sedan och har nominerats till NRK P2:s romanpris. Ullmanns senaste roman, "Det dyrbara", utkom på svenska 2012.

BT - 2 timmar sedan

Ny chef för Stockholms läns museum

Christer Falk blir ny chef för Stockholms läns museum. Han kommer närmast från en position som direktör för Kultur- och fritidsförvaltningen i Sundsvall. "Jag är både stolt och glad att få chansen att jobba med vårt gemensamma kulturarv i regionen.

BT - 3 timmar sedan

Påvens pose ger Twitter-hausse

I september tog han USA med storm, och nu har han precis återvänt från en succéturné i Afrika. Den senaste hyllade rapstjärnan heter - påve Franciskus. Inte så att katolska kyrkans överhuvud verkligen börjat spotta ur sig rap-fraser.

BT - 3 timmar sedan

En rejäl tankeställare för S och M

Det politiska landskapet har blivit tredelat. Men gränserna mellan blocken har förändrats. Det visar SCB:s stora partisympatimätning med eftertryck..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.