Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Tuesday, 16 October, 18:15

Trelleborgs Allehanda - 03 jan 12 kl. 04:30

Trelleborg tvingas placera dementa i andra kommunerI dag finns 416 platser p kommunens srskilda boenden. Av dessa r omkring 200 s kallade demensplatser. Men de rcker inte till fr att tcka det behov som finns.
Läs mer på Trelleborgs Allehanda

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trelleborg, tvingas, placera, dementai andra , kommuner
Västerbottens Folkblad - 25 maj 16 kl. 20:24

Tvingas placera om flyktingbarn

Socialtjänsten tvingas placera om fyra ensamkommande flyktingungdomar som har placerats på ett boende. Anledningen är att Inspektionen för vård och omsorg genomförde en inspektion på Murgrönans elevhem på Gotland. IVO kräver alla 20 ungdomar som placerats där ska få nya boenden, då verksamheten saknar tillstånd.

Västerbottens Folkblad - 25 maj 16 kl. 20:24

Tvingas placera om flyktingungdomar

Socialtjänsten tvingas placera om fyra ensamkommande flyktingungdomar som har placerats på ett boende. Anledningen är att Inspektionen för vård och omsorg genomförde en inspektion på Murgrönans elevhem på Gotland. IVO kräver alla 20 ungdomar som placerats där ska få nya boenden, då verksamheten saknar tillstånd.

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Coop-butik i Göteborg tvingas gömma aluminium

Oxfilé och rakblad har man hört talas om – men aluminiumfolie? Coop Gamlestaden har tvingats placera de glansiga rullarna bakom disk för att komma undan klåfingriga fingrar.
– Så vitt vi vet är det bara i Gamlestaden man gör så, säger Tarik Belqaid, pressekreterare på Coop..

Trelleborgs Allehanda - 30 apr 13 kl. 03:59

Trelleborg i andra upplagan

Trelleborg AB höll bolagsstämma förra veckan, en imponerande och samtidigt familjär tillställning på Söderslättshallen med åttahundra deltagare.
Jag gick dit efter att först ha läst poesi på en medlemsträff för en av PRO-föreningarna. Valborgsmässoafton sprakar tjugotals eldar längs Östra stranden bort till Dalabadet.

Trelleborgs Allehanda - 19 apr 13 kl. 06:15

Trelleborg tappar en ambulans till Skurup

Foto: Scanpix
I september blir Trelleborg av med en av två ambulanser som är tillgängliga dygnet runt. Den andra placeras i Skurup för att minska insatstiderna där. Planerna upprör oppositionsrådet Catherine Persson (S).

SmålandsPosten - 16 dec 14 kl. 06:11

Satsning på boende för dementa läggs på is

Just efter valet klargjorde de rödgröna att återinförandet av rena demensboenden blir deras första satsning.
Men hela projektet läggs nu på is. -?

Uppsalanyheter.se - 05 jun 16 kl. 01:24

Sirius vände mot Trelleborg

Superettan: Trots ett spelmässigt övertag och stort bollinnehav hamnade Sirius i underläge mot Trelleborg hemma på Studenternas på lördagen. Ante Björkebaum och inhopparen Jacob Bergman såg dock till att alla tre poängen stannade i Uppsala efter seger med 2-1.Trots ett spelmässigt övertag och stort bollinnehav hamnade Sirius i underläge mot Trelleborg hemma på Studenternas på lördagen.

Barometern - 16 apr 18 kl. 06:00

Dementa tvingas lämna den lantliga idyllen: ”Jag förstår inte”

Dagverksamheten för dementa i Villa Kläckeberga läggs ner och flyttas till Smedby gård. Flytten ifrågasätts kraftfullt, i synnerhet att de dementa inte får stanna medan den nya lokalen renoveras. .

Sydsvenskan - 02 nov 11 kl. 00:10

"Yngre dementa förbisedda i Malmö"

I Malmö finns det inget särskilt boende för personer som fått en demensdiagnos i unga år, trots att de har unika behov. Staden bör därför starta ett gruppboende för yngre dementa, skriver Martina Jarnbring Palm (M), kommunalråd och ledamot i kommunstyrelsen.
Yngre dementa är en grupp som sällan uppmärksammas i Malmö stad.

Expressen - 09 nov 11 kl. 15:27

Dementa ligger hjälplösa och ensamma

Kritiken mot det privata sjukvårdsföretaget Carema växer sig allt större. Nu kommer ytterligare en larmrapport från ett vårdboende där dementa tvingas ligga hjälplösa och ensamma i sina blöjor, uppger Rapport. .

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 30 minuter sedan

Säg inte kanske, säg ja eller nej

Låtsas som att partiet inte finns, lägga ner röster, eller skapa superkoalitioner – det är tre varianter på att försöka hålla SD utanför. De två första är demokratiskt underliga. Den tredje fungerar uselt..

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

Filmfestival i New York ”passionprojekt” för Smygetjej

Festivaler i mörka källare där filmer projiceras på väggar delvis täckta med spritflaskor – och även filmskaparna får köpa biljett. Linnea Larsdotter Mikkelä och hennes sambo tröttnade på dåliga filmfester och startade sin egen. NIFF i New York är nu den största festivalen för nordisk film utanför Europa..

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

Biståndssökandes uppgifter röjdes - skickades till politiker

Trelleborgs kommun skickade uppgifter om en biståndssökande till fel mottagare. Uppgifterna hamnade hos en politiker. Som i sin tur skickade dem vidare.

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Bollar på stränder förbryllar kommunens miljöavdelning

Kommunens miljöavdelning försökte på tisdagen ta reda på vad de bollar som spolats upp längs sydkusten kommer från och vad de används till. Men ännu har man inget svar..

Trelleborgs Allehanda - 5 timmar sedan

JUST NU: Väg avstängd efter trafikolycka

Vid 12.40 kom larm om en trafikolycka på Engelbrektsgatan i höjd Mellanköpingevägen. Enligt larmet ska en person ha blivit påkörd..

Trelleborgs Allehanda - 5 timmar sedan

Joakim Broman: Köttet är inte den värsta klimatboven

Nötdjuren håller inte bara landskapen öppna. De tar också vara på sådant människor inte kan äta. Som gräs.

Trelleborgs Allehanda - 6 timmar sedan

Brott: Gods stulet från bostad på okänt vis

En man bosatt i Trelleborg har polisanmält att någon stulit flera saker från hans bostad. Men det framgår inte hur stölden ska ha gått till..

Trelleborgs Allehanda - 6 timmar sedan

Party, magi och tyngdlyftning på gratis höstlov

Nu är kommunens höstlovsprogram färdigt. För den lovledige innebär det många möjligheter till nya upplevelser – helt gratis. Tyngdlyftning, programmering och möte med en magiker är en del av det som erbjuds kommunens unga..

Trelleborgs Allehanda - 7 timmar sedan

Vägar till välmående: Skapar balans med biopati

Maria Johansson tar av locket på en stor låda och plockar upp en av glasampullerna som är fyllda med örter, vitaminer och mineraler. Biopati är hennes väg till välmående..

Trelleborgs Allehanda - 7 timmar sedan

Olycka: Spegel orsakade kraftig rökutveckling på balkong

Under måndagseftermiddagen utbröt en brand på en balkong på Syster Jennys väg i Trelleborg. Branden ska ha startat i en kartong, som antändes när solen lyste på den genom en spegel..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.