DI > Ekonomi

Sunday, 20 January, 17:54

Liknande nyheter

Taggar: Vattenfall, investerar, storti , Storbritannien
SVT - 24 jan 11 kl. 09:54

Vattenfall investerar i renovering

Vattenfall investerar nu drygt en miljard kr varje år under en tioårsperiod för att renovera sina vattenkraftverket. En av dom stationer som byggs om är Akkas i Luleåälven..

DI - 18 dec 18 kl. 09:40

Klart: Vattenfall investerar miljarder i Uppsala

Statliga Vattenfall investerar 3,5 miljarder kronor i ett nytt värmeverk i Uppsala och utreder samtidigt ny elproduktion. Genom storinvesteringen ska Uppsala kunna nå målet att bli fossilfritt..

Dagens PS - 06 sep 17 kl. 11:04

Världsstjärna investerar stort i svensk startup

Pengainjektionen ger svenskbolaget mångmiljonvärdering. Di Digital rapporterar att artisten och stjärnproducenten Will.i.

YLE - 19 maj 17 kl. 15:32

Ekenäs Camping investerar stort

Företaget Ekenäs camping investerar stort på campingområdet i Ekenäs. Företaget vill därför förlänga arrendeavtalet med Raseborgs stad. Investeringarna beräknas uppgå till cirka 500 000 euro under de närmaste åren.

Nyteknik - 16 jun 16 kl. 08:23

Vattenfall investerar i Forsmark

Med energiuppgörelsen försvinner effektskatten och nu investerar statliga Vattenfall stort i kylteknik för Forsmarks reaktorer..

Supermiljöbloggen - 21 jul 16 kl. 17:22

Vattenfall investerar ytterligare i vindkraft

Trots svåra tider för företaget visar de nu var framtida intressen ligger. Den senaste satsningen är havsbaserad vindkraft för tre miljarder kronor. Den planerade vindkraftparken kommer att ligga utanför Skottlands kust och ha en kapacitet på 92,4 megawatt.

Supermiljöbloggen - 24 sep 14 kl. 11:18

Vattenfall investerar i nya vindkraftparker

Statliga energibolaget Vattenfall startar nu upp byggandet av två nya vindkraftparker i Sverige. Satsningen innebär förnybar el till 63 000 hushåll. Två vindkraftparker ska byggas; Juktan i Sorsele kommun i Västerbotten, och Höge Väg i Kristianstads kommun i Skåne.

Affärsvärlden - 20 feb 17 kl. 09:11

Amazon investerar stort i Storbritannien

Den amerikanska e-handelsjätten Amazon räknar med att behöva nyanställa 5.000 personer i Storbritannien i år. Det innebär att det blir rekordår för brittiska rekryteringar för Amazon, som vid utgången av 2017 räknar med att ha 24.

Affärsvärlden - 11 aug 14 kl. 10:48

Vattenfall investerar miljarder i tysk vindkraft

För andra gången satsar nu Vattenfall och Stadtwerke Munchen (SWM) tillsammans 11 miljarder kronor på vindkraft vid Tysklands Nordsjökust..

Affärsvärlden - 22 sep 14 kl. 09:40

Vattenfall investerar i nya vindkraftsparker

Vattenfall ska bygga två nya vindkraftsparker, en investering på totalt 860 miljoner kronor, rapporterar TT..

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Cristina Stenbeck om avhoppet: ”Ett nytt kapitel i mitt liv”

Beskedet att Kinneviks huvudägare Cristina Stenbeck lämnar bolagets styrelse chockade många i fredags. För Dagens industri berättar Cristina Stenbeck om beslutet och om framtiden som fri investerare. ”Det är dags för ett nytt kapital för mig.

DI - 1 timme sedan

Chefsekonomen: Därför är bunden ränta lägre än rörlig

Flera banker erbjuder just nu en lägre bunden ränta än den rörliga. Danske bank går längst med sin bundna tvååring som klår i stort sett alla konkurrenters rörliga räntor.  ”Nu väljer allt fler att binda.

DI - 2 timmar sedan

Rätt fokus för vår tid

Under måndagen kommer statsminister Stefan Löfven att läsa upp sin regeringsförklaring. Den är en triumf för honom. Han har nått sitt strategiska mål i en uppgörelse som splittrar de traditionella motståndarna.

DI - 3 timmar sedan

Veckans aktie: Kall efter kursrusningen – då blir den köpvärd

Ett välskött bolag med många kvaliteter: bra historik, höga vinstmarginaler och goda tillväxtutsikter.  Den höga värderingen gör dock aktiekursen sårbar för minsta besvikelse och det därför är det klokt att avvakta med att köpa medicinteknikbolaget. .

DI - 4 timmar sedan

Från pompa i Versailles slott till fallen hjälte

Hyllningarna av Carlos Ghosn gick långt utanför affärslivet. Han var seriehjälte, frimärke, olympisk fackelbärare och presidentämne, levde kungligt och hyrde in sig på Versailles för sitt bröllop. Här är historien om bilkungen som tvingats från sin tron och in i en ouppvärmd fängelsecell i Tokyo..

DI - 4 timmar sedan

De är nu bilvärldens stora

I bilindustrin dansar de stora elefanterna och vissa bildirektörer har nått stjärnstatus. Med Carlos Ghosn ute ur leken – vilka är de mäktigaste i branschen? Där finns mest män, men också en kvinna..

DI - 5 timmar sedan

Novisen blev slipad juvelerare: ”Så föddes min affärsidé”

Victor Halvarsson har med sitt e-handelsföretag Vanbruun brutit ny mark i den traditionsbundna juvelerarbranschen i Sverige. Men entreprenörsresan började med ett helt privat ärende. ”När jag själv letade förlovningsring såg jag en lucka i marknaden och så föddes min affärsidé.

DI - 5 timmar sedan

Sense Talents – rekryteringsföretaget inom kommunikation, marknad och media – förvärvas av Jurek!

Jurek Rekrytering & Bemanning AB gör sitt andra förvärv inom loppet av sex månader. Sense Talents, specialiserade på rekrytering, search och hyrlösningar inom kommunikation, marknad och media, är sedan årsskiftet en del av Jurek..

DI - 6 timmar sedan

UD bekräftar: Sydkorea med på Nordkoreamötet

Det högnivåmöte med Nordkorea och USA som pågår i Sverige omgärdas av ett stort hemlighetsmakeri. Men nu bekräftar UD ännu en deltagare: sydkoreanen Lee Do-hoon..

DI - 6 timmar sedan

Här lär sig unga killar att spela rent

Finspång. Droppen blev när Rogerio Silva hörde sig själv säga hora om en kompis ex-tjej. ”Jag trodde att det var så man pratade.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.