UNT > Inrikes

Tuesday, 22 September, 17:19

UNT - 17 nov 11 kl. 14:58

Fler aborter av skadade fosterAllt fler kvinnor gr abort efter upptckta skador eller kromosomavvikelser p fostret. Sett till alla rapporterade fosterskador avbrts graviditeten i 53 procent av fallen 1999. I fjol var andelen 71 procent. (TT).
Läs mer på UNT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fler, aborterav , skadade, foster
Dalarnas tidningar - 20 nov 13 kl. 14:10

Fler aborter när kromosomtest ökar

Allt fler blivande mammor erbjuds ett KUB-test för att kunna upptäcka kromosomavvikelser, som Downs syndrom. Något som både leder till fler aborter – och många svåra beslut för blivande föräldrar att gå igenom..

Sydsvenskan - 14 maj 14 kl. 00:45

Barnmorskor: Dåligt urval leder till fler aborter

Preventivmedel för kvinnor under 26 år är gratis i Region Skåne.
Men det gäller bara vissa p-medel.
De skånska barnmorskorna protesterar mot urvalet och fruktar fler aborter..

NT - 17 nov 11 kl. 14:58

Fler aborter av skadade foster

Allt fler kvinnor gör abort efter upptäckta skador eller kromosomavvikelser på fostret. Sett till alla rapporterade fosterskador avbröts graviditeten i 53 procent av fallen 1999. I fjol var siffran 71 procent, enligt Socialstyrelsen..

NSD - 17 nov 11 kl. 14:58

Fler aborter av skadade foster

Allt fler kvinnor gör abort efter upptäckta skador eller kromosomavvikelser på fostret. Sett till alla rapporterade fosterskador avbröts graviditeten i 53 procent av fallen 1999. I fjol var siffran 71 procent, enligt Socialstyrelsen..

Kristianstadsbladet - 20 nov 13 kl. 09:17

Fler aborter med kromosomtest


Allt fler landsting erbjuder gravida kvinnor att ta så kallade KUB-test, för att ta reda på om fostret har en kromosomförändring, som Downs syndrom.Detta har lett till fler tidiga aborter i dessa landsting på grund av kromosomförändringar, visar en rapport från Socialstyrelsen som presenteras i dag. - Vad vi också har sett som en effekt är att de tidiga aborterna har lett till att foster som ändå hade blivit missfall ett par veckor senare aborteras.

BT - 20 nov 13 kl. 09:19

Fler aborter med kromosomtest

Allt fler landsting erbjuder gravida kvinnor att ta så kallade KUB-test, för att ta reda på om fostret har en kromosomförändring, som Downs syndrom. Detta har lett till fler tidiga aborter i dessa landsting på grund av kromosomförändringar, visar en rapport från Socialstyrelsen som presenteras i dag.- Vad vi också har sett som en effekt är att de tidiga aborterna har lett till att foster som ändå hade blivit missfall ett par veckor senare aborteras.

Världen Idag - 16 mar 15 kl. 00:00

Kraftig ökning av aborter på foster med Downs syndrom

Socialstyrelsens statistik visar att trots att åldern för när kvinnor får barn stiger, vilket innebär ökad sannolikhet för Downs syndrom, så föds det inte fler barn med kromosomavvikelser. Abort­frekvensen för foster med Downs syndrom ökar kraftigt i Sverige, vilket också har att göra med tillgången på avancerad fosterdiagnostik. Främst så kallade kubtest där man undersöker kromosomförändringar.

Nerikes Allehanda - 12 mar 15 kl. 07:05

Färre aborter av foster med Downs syndrom

I Örebro län aborteras inte lika många foster med Downs syndrom som i Stockholmsområdet. Inte heller lika många foster med ryggmärgsbråck aborteras i länet jämfört med vad som sker i Stockholm..

Världen Idag - 14 mar 16 kl. 08:50

Kraftig ökning av aborter på foster med Downs

Frekvensen av aborter på grund av kromosomavvikelser har dubblerats mellan åren 1999 och 2014 i Sverige. Det konstaterar Socialstyrelsen i en ny rapport. En allt mer utbredd och avancerad fosterdiagnostik är huvudorsaken till att aborterna ökar..

Helsingborgs Dagblad - 20 nov 13 kl. 09:19

Fler aborter med kromosomtest

Allt fler landsting erbjuder gravida kvinnor att ta så kallade KUB-test, för att ta reda på om fostret har en kromosomförändring, som Downs syndrom. Detta har lett till fler tidiga aborter i dessa landsting på grund av kromosomförändringar, visar en rapport från Socialstyrelsen som presenteras i dag..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.