NSD > Nyheter

Saturday, 26 September, 03:02

NSD - 17 nov 11 kl. 13:06

Rwandier fick 15 år för folkmordEn FN-domstol dömde på torsdagen den förre borgmästaren Gregoire Ndahimana i Rwanda till 15 års fängelse. Han dömdes skyldig för att ha planerat morden på fler än 2 000 flyktingar från minoritetsfolket tutsi vid folkmorden 1994..
Läs mer på NSD
Läs mer om:
FN, Gregoire Ndahimana, Rwanda

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rwandierfick 15 , årför , folkmord
Sydsvenskan - 24 jun 11 kl. 18:15

Minister dömd för folkmord

Arkiv: Brennan Linsley
I dag dömdes den första kvinnan någonsin anklagad för folkmord och anstiftan till våldtäkt i en internationell domstol.
65-åriga Pauline Nyiramasuhuko, en före detta minister för familjefrågor och kvinnors självbestämmande, var en av sex framträdande rwandier som ställdes inför FN:s brottmålstribunal för Rwanda (ICTR) på fredagen. Nyiramasuhuko och hennes son Arsene Shalom Ntahobali, som greps 1997 i Nairobi i Kenya, dömdes för brott begångna under en massaker i Butareregionen 1994.

Kristianstadsbladet - 23 sep 14 kl. 16:54

Man gripen för folkmord


En 59-årig man har gripits av svensk polis för folkmord, rapporterar Expressen på nätet.Mannen är folkbokförd i Mellansverige och misstänks ha deltagit i folkmordet i Rwanda 1994.En annan rwandier, Stanislas Mbanenande, blev den förste i Sverige att fällas för folkmord, lagens grövsta brott.

Helsingborgs Dagblad - 23 sep 14 kl. 16:57

Man gripen för folkmord

En 59-årig man har gripits av svensk polis för folkmord, rapporterar Expressen på nätet. Mannen är folkbokförd i Mellansverige och misstänks ha deltagit i folkmordet i Rwanda 1994. En annan rwandier, Stanislas Mbanenande, blev den förste i Sverige att fällas för folkmord, lagens grövsta brott..

BT - 23 sep 14 kl. 16:54

Man gripen för folkmord

En 59-årig man har gripits av svensk polis för folkmord, rapporterar Expressen på nätet. Mannen är folkbokförd i Mellansverige och misstänks ha deltagit i folkmordet i Rwanda 1994.En annan rwandier, Stanislas Mbanenande, blev den förste i Sverige att fällas för folkmord, lagens grövsta brott.

BT - 23 sep 14 kl. 16:59

Man gripen för folkmord

En 59-årig man har gripits av svensk polis för folkmord, rapporterar Expressen på nätet. Mannen är folkbokförd i Mellansverige och misstänks ha deltagit i folkmordet i Rwanda 1994. En annan rwandier, Stanislas Mbanenande, blev den förste i Sverige att fällas för folkmord, lagens grövsta brott.

Helsingborgs Dagblad - 20 apr 11 kl. 12:22

Folkmordsmisstänkt rwandier gripen

Belgiska myndigheter har gripit ännu en rwandier misstänkt för inblandning i det brutala folkmordet 1994 där 800 000 personer dödades. 71-årige Mathias Bushishi, tidigare åklagare i Butare i södra Rwanda, greps på måndagen. Bushishi var efterlyst av Interpol för krigsbrott och för folkmord.

Kristianstadsbladet - 14 feb 13 kl. 12:07

Rwandier dömd i Norge för folkmord


En rwandisk man bosatt i Norge har dömts till 21 års fängelse för inblandning i folkmordet i hemlandet 1994. Mannen har hävdat sin oskuld och att han inte var medlem i något politiskt parti, något som rätten inte tror på. Han överklagade domen omedelbart.

NT - 24 jun 11 kl. 10:44

Kvinnlig minister dömd för folkmord

FN:s brottstribunal för Rwanda (ICTR) dömde på fredagen den första kvinnan anklagad för folkmord och anstiftan till våldtäkt i en internationell domstol. Den före detta familjeministern Pauline Nyiramasuhuko fick livstids fängelse. Hon var en av sju framträdande rwandier, flera av dem före detta ministrar i huturegimen, som greps 1997 i Nairobi i Kenya..

Aftonbladet - 20 dec 19 kl. 05:56

Rwandier döms för folkmord och krigsbrott

▸ En belgisk domstol har dömt en tidigare rwandisk företagsledare för folkmord för handlingar begångna under folkmordet i….

Helsingborgs Dagblad - 20 dec 19 kl. 05:56

Rwandier döms för folkmord och krigsbrott

En belgisk domstol har dömt en tidigare rwandisk företagsledare för folkmord för handlingar begångna under folkmordet i Rwanda 1994. Fabien Neretse, som hävdar sin oskuld, dömds även för krigsförbrytelser och riskerar livstid i fängelse. Straffet meddel.

UNT - 20 dec 19 kl. 05:56

Rwandier döms för folkmord och krigsbrott

En belgisk domstol har dömt en tidigare rwandisk företagsledare för folkmord för handlingar begångna under folkmordet i Rwanda 1994..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.