Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Wednesday, 27 January, 11:19

Helsingborgs Dagblad - 17 nov 11 kl. 11:30

Mer problem för kärnkraftverkDriftstoppen i reaktor 1 i Oskarshamns kärnkraftverk förlängs ytterligare. Reaktorn skulle ha tagits i drift under onsdagen efter stoppet för att åtgärda turbinvibrationer. Men under förberedelserna upptäckes en störning i matarvattensystemet. Nu planeras för återstart tidigast i början av nästa vecka, enligt ett pressmeddelande från OKG..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Oskarshamns, OKG

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Merproblem för , kärnkraftverk
YLE - 22 okt 15 kl. 04:46

Risken för it-attacker mot kärnkraftverk har ökat

It-brottslingar och stater kan utföra allt mer sofistikerade attacker mot industriella anläggningar, så de som försvarar systemen måste vara på sin vakt. Det gäller allt från vanliga fabriker till kärnkraftverk. Cybersäkerhetscentret är oroat över den stora mängd oskyddade automationssystem som är kopplade till internet.

Supermiljöbloggen - 30 sep 14 kl. 23:49

Oskarshamns kärnkraftverk går med miljardförlust

Oskarshamns kärnkraftverk går riktigt dåligt ekonomiskt och gör miljardförluster. Det är SVT som rapporterar att kärnkraftverket i Oskarshamn nu blivit en rejäl huvudvärk för ägarna. Både under 2012 och 2013 gjorde kärnkraftverket ca 1,5 miljarder kronor i förlust per år.

YLE - 31 okt 12 kl. 09:28

Bättre webbtjänster kunde stänga kärnkraftverk

Tio kärnkraftverk kunde stängas om webbtjänster runt om i världen skulle vara mer effektiva. Det visar en ny doktorsavhandling. Enligt avhandlingen slösas energi som motsvarar tio stycken Olkiluoto 3-kärnkraftverk på grund av för ineffektiva webbtjänster.

HBL - 15 sep 14 kl. 18:06

PS: Fennovoima är mer än kärnkraft

Mörka moln tornar upp sig vid kärnkraftbolaget Fennovoimas horisont. Företagets kärnkraftverk kan drabbas av de indirekta följder av Ukrainakrisen som många talar om, men som ingen har egentlig koll på ännu.För en utomstående betraktare verkar det som om Fennovoima skulle gå från en kris till en annan.

Supermiljöbloggen - 23 aug 15 kl. 11:05

Japanskt kärnkraftverk fick problem vid återstart

Sendai No. 1 är den första reaktorn att startas upp i landet sedan samtliga kärnkraftverk stängdes ned i samband med Fukushima-katastrofen 2011. Tidigare i somras skrev SvD Näringsliv om att flera energibolag i Japan hoppas kunna få tillstånd att starta upp sina kärnkraftverk igen.

SR - 07 aug 13 kl. 01:00

Ny publicering - Riva kärnkraftverk kan bli dyrare än att bygga nytt

Att riva kärnkraftverk kommer de närmaste åren att bli en allt viktigare fråga, i takt med fler och fler kärnkraftverk läggs ner. I hela världen idag finns mer än 125 kärnkraftverk som är nedlagda och väntar på att rivas - och det är ett tidskrävande och dyrt arbete. I många av de här kärnkraftverken ....

Kristianstadsbladet - 05 sep 14 kl. 06:37

Förnybar energi är mer än vindkraft

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
Det är rimligt, att varje energislag efter en tid är bärande i sig självt och inte beroende av ständigt ökande subventioner, skriver Christina Borglund (KD).
Intresset för att byta riktning ”energiewende” på samma sätt som Tyskland har ökat i Sverige, speciellt efter landets beslut att omedelbart stänga åtta kärnkraftverk 2011. Uttrycket ”energiewende” är gammalt och har sina rötter i miljörörelsen, men fick förnyad fart efter kärnkraftsolyckan i Japan och innebär nu en politiskt driven förändring bort från kärnkraft och fossilkraft.

Dagens PS - 07 jul 17 kl. 08:37

Kärnkraftverk hackat – USA anklagar Ryssland

Bloomberg News rapporterar om att datahackare som enligt uppgift jobbar för en utländsk regering nyligen tog sin in på kraftverken i USA, däribland ett kärnkraftverk alltså, skriver Nyhetsbyrån Direkt. Varningslamporna uppges ha blinkat redan för en vecka sedan om att en utländsk aktör hade planer på att störa den amerikanska kraftförsörjningen. Dessutom ska en relaterad attack mot ett bolag som gör kontrollsystem för utrustning inom kraftsektorn ha utförts nyligen.

Supermiljöbloggen - 08 aug 15 kl. 13:52

Tysklands solpaneler gav mer el än landets kärnkraftverk förra månaden

Bra månad även för landets vindkraft. I juni stängde Tyskland ner sin äldsta kärnkraftsreaktor Grafenrheinfeld, detta som ett led i landets energiomställning där planen är att avveckla kärnkraften helt till år 2022. I kombination med att tre andra reaktorer var stängda för revision under sommaren och att juli dessutom bjöd på ett ovanligt soligt väder, gjorde att landets solcellspaneler förra månaden för första gången kunde producera mer el än vad landets kärnkraftverk gjorde, 5,183 TWh jämfört med 5,181 TWh, det här rapporterar PV Magazine som hänvisar till preliminära siffror från sajten Energy Transition.

SR - 07 aug 13 kl. 12:10

Ny sändning - Vetandets värld : Riva kärnkraftverk kan bli dyrare än att bygga nytt 20130807 12:10

I hela världen i dag finns mer än 125 kärnkraftverk som är nedlagda och väntar på att rivas - och det är ett tidskrävande och dyrt arbete. I många av de här kärnkraftverken har arbetet inte ens påbörjats trots att de varit nedlagda i flera år. Från februari 2013.

SR - 07 aug 13 kl. 12:00

Nytt poddradioavsnitt - Riva kärnkraftverk kan bli dyrare än att bygga nytt

I hela världen idag finns mer än 125 kärnkraftverk som är nedlagda och väntar på att rivas - och det är ett tidskrävande och dyrt arbete. I många av de här kärnkraftverken har arbetet inte ens påbörjats trots att de varit nedlagda i flera år. Sändes första gången i februari 2013..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.