Computer Sweden > IT

Wednesday, 21 October, 23:11

Computer Sweden - 17 nov 11 kl. 10:50

Grönt ljus för Ipred
Det första svenska Ipred-fallet ser ut att bli en vinst för upphovsrättsinnehavarna. Detta efter ett yttrande från EUs generaladvokat..
Läs mer på Computer Sweden
Läs mer om:
Ipred, EUs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Grönt, ljusför , Ipred
Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Ipred får grönt ljus av EU-domstolen

Den omstridda fildelningslagen Ipred godkändes av EU-domstolen på torsdagen, när fallet med nätoperatören Ephone togs upp. Enligt domstolen krockar inte Ipred-lagstiftningen med datalagringsdirektivet, rapporterar SR Ekot. Det innebär att Ephonemålet - det första som bedöms utifrån Ipred - kan avgöras i Högsta domstolen.

SvD - 19 apr 12 kl. 17:46

?Antalet Ipred-fall i domstolarna lär öka?

EU ger Ipred grönt ljus..

Nyheter 24 - 18 aug 11 kl. 07:56

Lång väntan på fungerande Ipred


Det är nu ungefär 2,5 år sedan Ipred-lagen klubbades igenom i riksdagen. Lagen ger rättighetsinnehavare eller upphovsmän rätt att begära beslut på att internetoperatörer ska lämna ut uppgifter om IP-adresser och var hårt kritiserad när den infördes. Ett år efter införandet hade ingen ännu fällts tack vare lagen.

BT - 19 apr 12 kl. 16:46

Grönt ljus för ipredlagen

EU:s domstol ger grönt ljus för den svenska ipredlagen. Det öppnar för en bred jakt på fildelare, menar kritiker. Skivbolagen öppnar snarare för varningsbrev men tycker att fildelarna inte ska känna sig säkra.

Computer Sweden - 24 maj 11 kl. 15:58

Ipred skärps nästa år


Bekräftat: EU-kommissionen ska se över av Ipred-direktivet nästa år. Ett av målen är att få operatörerna att bidra till jakten på pirater online..

IDG - 24 maj 11 kl. 15:58

Ipred skärps nästa år

Bekräftat: EU-kommissionen ska se över av Ipred-direktivet nästa år. Ett av målen är att få operatörerna att bidra till jakten på pirater online..

DN - 17 nov 11 kl. 10:09

EU-advokat ger svenska Ipred stöd

Det finns inget EU-rättsligt hinder för Sverige att använda Ipred-lagen. Det meddelade EU-domstolens generaladvokat på torsdagen. Därmed är det sannolikt att Ephone förlorar den uppmärksammade tvisten mot ljudboksförlagen..

DN - 17 nov 11 kl. 10:09

Oklar framtid för Ipred efter EU-besked

Det finns inget EU-rättsligt hinder för Sverige att använda Ipred-lagen. Det meddelade EU-domstolens generaladvokat på torsdagen. Utlåtandet är dock tvetydigt.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Inga fällningar med Ipred

Ipred-lagen har inte stoppat den olagliga fildelningen. Två och ett halvt år efter att lagen klubbades igenom har inte en enda fildelare fällts med hjälp av den, rapporterar SVT:s Agenda. Lagen är tänkt att tvinga internetleverantörer att lämna ut ip-adresser på fildelare till exempelvis musik- och filmbranschen.

The Local - 17 aug 12 kl. 08:09

Sweden's Ipred law had little effect: report

A recent review of Sweden's controversial Ipred law, giving copyright owners the right to request IP-addresses of suspected illegal file sharers, shows that there were only eleven cases between 2009 and 2012..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.