BT > Ekonomi

Monday, 28 September, 23:18

BT - 17 nov 11 kl. 10:54

Högsta spanska räntan sedan 1997
Spanien fick i snitt betala 6,98 procent i ränta då landets riksgäld på torsdagsförmiddagen lånade 3,6 miljarder euro med hjälp av en ny tioårig spansk statsobligation. Räntan är den högsta som Spanien har fått betala för ett tioårigtlånsedan 1997.
Efterfrågan var trots den höga räntan begränsad. Antalet bud per obligation uppgick till 1,5.
Resultatet av auktionen sänkte euron och pressade upp den redan förhöjda spanska tioårsräntan på andrahandsmarknaden ytterligare.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Spanien, Italiens, Frankrike, Tysklands, Wolfgang Schäuble, Berlin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Högsta, spanska, räntansedan , 1997
Kristianstadsbladet - 23 apr 13 kl. 11:51

Lägsta italienska räntan sedan 2010


Räntan på Italiens tioåriga statsobligation föll 0,11 procentenheter till 3,98 procent vid lunchtid på tisdagen. Det är första noteringen under 4 procent sedan november 2010.Räntefallet sammanfaller med att utsikterna för en italiensk regering, trots motsättningarna i det splittrade parlamentet, har ökat sedan president Giorgio Napolitano fick ett nytt sjuårigt mandat i helgen.

Opinionen.se - 23 apr 13 kl. 11:56

Lägsta italienska räntan sedan 2010

Räntan på Italiens tioåriga statsobligation föll 0,11 procentenheter till 3,98 procent vid lunchtid på tisdagen. Det är första noteringen under 4 procent sedan november 2010. Räntefallet sammanfaller med att utsikterna för en italiensk regering, trots motsättningarna i det splittrade parlamentet, har ökat sedan president Giorgio Napolitano fick ett nytt sjuårigt mandat i helgen.

Affärsvärlden - 17 okt 12 kl. 09:07

Spanska räntor på lägsta nivån sedan april

EMU-spredarna har fortsatt att krympa i onsdagens inledande handel. Tyska räntor stiger 1-4 punkter medan spanska räntor är 20-30 punkter ned, och italienska räntor har sjunkit 10-12 punkter. Den tioåriga spanska räntan sjunker till 5,53 procent, den lägsta nivån sedan i början av april..

PrivataAffärer - 08 jul 19 kl. 07:33

Hammarlund: Bli inte blåst på räntan

Och du som låter pengarna ligga kvar där i väntan på bättre tider lär få vänta. De låga räntorna ser ut att vara här för att stanna ett bra tag framöver. Att Riksbanken flyttar fram prognosen för nästa räntehöjning är en välkommen present för alla med stora bolån.

PrivataAffärer - 23 jan 20 kl. 13:03

Här är bankerna som INTE höjt boräntan

Strax innan jul meddelade Riksbanken att minusräntan är ett minne blott och reporäntan höjdes till 0,00 procent. Beskedet var synnerligen väntat och redan innan Riksbankens besked började bankerna höja boräntorna, visar en sammanställning som Compricer gjort. Bland annat höjde Nordea med 0,1 procentenhet redan i slutet av november och i mellandagarna var det dags igen då banken höjde med ytterligare 0,1 procentenhet.

PrivataAffärer - 12 sep 19 kl. 13:00

Så får du marknadens högsta sparränta

Den som i dag vill sätta in 50 000 kr på ett konto utan uttagsrestriktioner eller bindningstid får som mest 0,95 procents ränta. Tre aktörer delar på topplaceringen, närmare bestämt Nordax, Qliro och PRA Spar. Nordax fick för övrigt utmärkelsen ”Årets Sparränta” i Privata Affärers Årets bank i fjol.

PrivataAffärer - 19 feb 19 kl. 13:00

Rådgivaren: Därför ska du inte binda boräntan

Det skrivs mycket i media om att det vid olika tillfällen är läge att binda bolåneräntan. Jag har själv aldrig ansett att det är läge. Jag har inte heller förstått varför vi så ofta uppmanas till detta.

PrivataAffärer - 22 maj 19 kl. 06:26

SBAB: Kan vara lönsamt att binda boräntan

Det är i SBAB:s senaste Boräntenytt som bankens chefsekonom Robert Boije spår att ett fortsatt svagt inflationstryck i kombination med en mycket låg real jämviktsränta gör att både tremånadersräntan och de längre bundna boräntorna förblir låga och bara ökar svagt framöver. – Vår bedömning är att tremånadersräntan stiger till 1,9 procent till januari 2021 för att därefter stiga till 2,5 procent till januari 2023. Femårsräntan spås stiga till 2,4 respektive 3,1 procent till samma tidpunkter, säger Robert Boije.

PrivataAffärer - 08 jan 19 kl. 11:04

Här är bankerna som höjt boräntan

Strax innan jul meddelade Riksbanken att den historiskt låga minusräntan på -0,50 procent höjs till -0,25 procent. Formellt genomförs faktiskt ränteändringen först i morgon den 9 januari men som Privata Affärer tidigare rapporterat så har flera banker redan höjt boräntorna. Det gäller framförallt räntor på upp till två år.

PrivataAffärer - 10 maj 19 kl. 06:55

Här är bankerna där snitträntan rört sig mest

Ser man på de 14 banker och bolåneinstitut som ingår i vår jämförelse så landade snitträntan på tremånaders boräntan under april på 1,47 procent, oförändrat mot mars. Men ser man till enskilda aktörer så var skillnaderna desto större. Den största förändringen syns hos Ålandsbanken, en bank som tidigare var en av de aktörer med allra lägst snittränta.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.