BT > Ekonomi

Monday, 28 September, 19:16

BT - 17 nov 11 kl. 10:12

Vänsterpartiet vill dela bankerVänsterpartiet vill med lag dela de svenska bankerna så att spekulativ verksamhet skiljs från in- och utlåning till hushåll. Och V vill mer än dubbla kravet på kapitaltäckning för bankerna, till 20 procent.
Den ekonomiska talespersonen Ulla Andersson och Jonas Sjöstedt, ledamot i EU-nämnden, vill att Sverige skaffar sig ett konkret undantag från euron.
- Det är bara en och annan folkpartist med dödslängtan som vill att vi ska gå med, säger Sjöstedt.
.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Ulla Andersson, Jonas Sjöstedt, EU, Sverige, Sjöstedt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vänsterpartietvill , dela, banker
SvD - 22 jan 15 kl. 05:49

Bank: eu-utskott vÄlkomnar hÖkmarks fÖrslag dela banker(oms)

BRYSSEL (Direkt) Europaparlamentets ekonomiska utskott välkomnade i stort på onsdagen Gunnar Hökmarks rapport om hur storbankers riskfyllda verksamheter ska hanteras..

SmålandsPosten - 15 maj 14 kl. 11:17

Vänsterpartiet ville ha alla portkoder

För att partierna ska kunna dela ut valmaterial till väljarna, vill Vänsterpartiet ha alla portkoder. För att kunna komma in i alla fastigheter. Men Valnämnden säger nej.

Skånskan - 16 apr 16 kl. 14:00

En dålig vecka för stora banker

Opinion Som gensvar på avslöjanden i de så kallade Panamadokumenten planerar Storbritanniens premiärminister George Osborne ett samarbete med Frankrike, Spanien, Italien och Tyskland, för att komma tillrätta med skatteflykt. Länderna ska per automatik dela information om vem som egentligen står bakom skalbolag och brevlådeföretag. Man vill på det viset också komma åt den extensiva pengatvätt som kriminella organisationer använder dem för.

DalaDemokraten - 04 maj 16 kl. 10:19

Vänsterpartiet måste bli en social aktör!

Vänsterpartiet har kongress i Örebro och det blir nog varken en jubelföreställnig eller gravstämning. Partiet står stilla. Varför?

DI - 06 jul 14 kl. 10:03

Vänsterpartiet: Vi sätter dagordningen

Vänsterpartiet får allt större genomslag för sin ekonomiska politik. Den säger den ekonomisk-politiska talespersonen Ulla Andersson. Exempel är synen på Riksbanken, beskattning av banker och överskottsmålet..

Supermiljöbloggen - 07 sep 14 kl. 17:14

Vänsterpartiet öppnar för gratis kollektivtrafik

Ser stora miljövinster eftersom fler skulle välja bort bilen. Gratis kollektivtrafik på försök i två län, Uppsala och Örebro, det kan bli verklighet om Vänsterpartiet får som de vill. Enligt Sveriges radios Ekot skulle det här bli det första storskaliga försöket med helt avgiftsfri kollektivtrafik.

Sydsvenskan - 01 maj 15 kl. 12:00

Ny skatt på banker

Regeringen och Vänsterpartiet är överens om att inför en ny skatt på banker och andra finansinstitut.
– Vi räknar med att den ska dra in fyra miljarder till välfärden, säger Ulla Andersson, ekonomisk-politisk talesperson för V, till Sydsvenskan..

Helsingborgs Dagblad - 01 maj 15 kl. 12:00

Ny skatt på banker

Regeringen och Vänsterpartiet är överens om att inför en ny skatt på banker och andra finansinstitut.
– Vi räknar med att den ska dra in fyra miljarder till välfärden, säger Ulla Andersson, ekonomisk-politisk talesperson för V, till Sydsvenskan..

SR - 30 mar 16 kl. 06:17

Regeringen och Vänsterpartiet planerar höjd bankskatt

Bankerna ska betala mer i skatt och snart höjs därför skatten för banker och andra företag inom finanssektorn. Det har regeringen och Vänsterpartiet beslutat..

DI - 18 mar 11 kl. 16:08

Stresstester visar "betydande förbättringar" hos USA-banker

Ett antal av USA 19 största banker kan börja dela ut pengar, återköpa aktier eller återbetala statligt kapital efter att "betydande förbättringar" i deras kapital..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.