NT > Nyheter

Sunday, 27 September, 12:22

NT - 17 nov 11 kl. 09:15

Pensionärer vill inte ha nya lasarettet i centrumMotståndet mot uppförandet av det nya lasarettet i centrala Finspång växer. - För många människor berörs negativt om det placeras i centrum, säger Mona-Lisa Lindgren, från PRO i Finspång..
Läs mer på NT
Läs mer om:
Finspång, Mona-Lisa Lindgren, PRO

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pensionärervill inte ha nya , lasaretteti , centrum
SmålandsPosten - 07 jun 19 kl. 13:31

Inget hus för pensionärer i centrum

Ett Pensionärernas hus borde inrättas någonstans i centrala Växjö. .

YLE - 20 nov 15 kl. 04:30

Konsultens råd till pensionärer - Sälj huset och köp en lägenhet nära service

Vill man bo bra på äldre dar måste man vara beredd på att öppna plånboken. Den slutsatsen drar konsult Marcus Henricson som undersökt hur pensionärslivet förväntas utvecklas fram till år 2024. På onsdag ordnade pensionärsföreningen Festingarna och Pargas stad seminariet ”Bo bra på äldre dar” vid Framnäs i Nagu.

BT - 03 dec 12 kl. 14:00

Goda nyheter för landets pensionärer

Till årsskiftet sänker alliansregeringen för fjärde gången sedan 2006 skatten på pension, denna gång med 500?700 kronor per år. Sammanlagt har vi nu sänkt skatten på pension med nästan 14 miljarder kronor.

Cornucopia - 24 mar 17 kl. 14:33

Rädda det som räddas kan - regeringen låtsas sänka skatten för kvinnliga pensionärer

Regeringen har panik inför valåret 2017 och låtsas därför sänka skatten för pensionärer. För gruppen kvinnliga medianpensionärer, som får den största skattesänkningen, innebär det i teorin 200:- SEK i månaden. Manliga pensionärer (av vilka det finns färre pga kortare livslängd) ska inte få lika stora skattesänkningar och fattigpensionärer på t ex garantipension får inga skattesänkningar alls.

BT - 17 sep 12 kl. 15:57

Pensionärer sågar sänkt skatt

Regeringen vill sänka skatten för de flesta pensionärer med i genomsnitt en 50-lapp i månaden i höstbudgeten.
Politisk kosmetika, anser PRO.
Men socialminister Göran Hägglund är nöjd.

Ekonomistas - 24 jun 14 kl. 20:00

Därför betalar inte pensionärer högre skatt

Under valår är det som bekant röstköp som räknas bland de politiska partierna. Sveriges pensionärer utgör en av de största väljargrupperna, och detta märktes tydligt i socialdemokraternas senaste utspel att skatten på pensionerna ska sänkas ifall vi byter regering i höst. Men håller Stefan Löfvéns argument om att 1) pensioner är uppskjuten lön och 2) pensionerna idag beskattas hårdare än arbetsinkomster?

News55 - 14 apr 16 kl. 06:54

SPF Seniorerna om vårbudgeten ”Vi undrar när regeringen ska infria sitt löfte om sänkt skatt för pensionärer”

Det var efter att regeringen presenterade sin vårbudget på onsdagen som det blev klart att de ändringar som bland annat SPF Seniorerna krävt, inte är någonting regeringen väljer att satsa på.       LÄS MER: Alliansen sågar löneskatten på pensionärer – ”Obegripligt dåligt” Bland annat ligger höjningen av taket i hemtjänsttaxan fast och kommunerna kan höja avgifterna från och med 1 juli, rapporterar Senioren. Ingen kompensation trots löfte Regeringen har infört en skattesänkning på pension som det senare har visat sig att 200 000 pensionärer med en pension mellan 17 600 och 20 000 kronor har gått miste om.

News55 - 09 dec 16 kl. 10:22

Sveriges pensionärer fattigast i Norden

Nästan var femte pensionär i Sverige har en så låg inkomst att de riskerar att hamna i fattigdom, skriver Svenska Dagbladet. I jämförelse med Norge och Danmark är andelen fattiga äldre i Sverige dubbelt så hög. Statistiken uppskattas från hur stor andel pensionär som har en disponibel inkomst under 60 procent av medianinkomsten i ett land.

YLE - 06 apr 17 kl. 05:00

Fler pensionärer vill in i politiken

Sedan förra kommunalvalet har antalet kandidater minskat med nästan 4000, och de som ställer upp är äldre. Medelåldern bland kandidaterna i hela landet har stigit med ett år från 49 år till 50 år. Den här utvecklingen märks speciellt bland kandidater under 35 år och över 65.

News55 - 13 sep 17 kl. 14:28

Bostadstillägget höjs för 290 000 pensionärer

Från och med 1 januari 2018 kommer 290 000 av Sveriges pensionärer att omfattas av regeringen och Vänsterpartiets förslag om höjt bostadstillägg. I syfte att bättre täcka dagens boendekostnader föreslås att taket höjs från 5 000 till 5 600 kronor, det framgår i regeringens budgetproposition för 2018 . – Taket i bostadstillägget har inte höjts på hela tio år, därför är jag otroligt glad för att vi gör det, säger socialminister Annika Strandhäll (S) till News55.

Kristianstadsbladet - 09 apr 14 kl. 08:01

Alliansen har inte höjt skatten för pensionärer

Replik på Kent Wallin ”S sänkte skatten för pensionärerna”, 22/3.
Kent Wallin må vara engagerad i pensionsfrågorna men när han jämför höjda grundavdrag med sänkta skatter blir det fel, för det är inte samma sak. S gjorde inte några skattesänkningar för pensionärer under sina 12 år vid makten.

Fler nyheter från NT

NT - 15 minuter sedan

En Kulturnatt i motvind som inte viker ner sig

Visst kändes det avslaget och konstigt men på Knäppingsborgsgatan höll man Kulturnattens fana högt..

NT - 15 minuter sedan

19 nya fall av covid-19 bekräftade i länet

Ytterligare 19 personer i Östergötland har testat positivt för covid-19. Det uppger Region Östergötland..

NT - 15 minuter sedan

Yxman hotade till sig bilar och högg ned träd

Flera personer hotades och rånades på sina bilar i Fiskebäckskil i Bohuslän på lördagskvällen. En man i 40-årsåldern har anhållits, misstänkt för att ha utfört en rad brott med en yxa i handen..

NT - 45 minuter sedan

Brynäs drag – förlitar sig på privatpersoner

Beskedet dröjer om när publiken är välkommen tillbaka till idrottsarenorna. Under tiden tar Brynäs hjälp av sina supportrar för att klara ekonomin. –Jag tror över tid att svensk idrott behöver jobba än mer med privatpersoner, säger Brynäs klubbdirektör Michael Campese..

NT - 1 timme sedan

Sämre vård till äldre under pandemin

Coronapandemin har slagit hårt mot de äldre. Nästan 9 000 äldre har under flera månader inte fått den vård och omsorg de har rätt till, konstaterar Ivo. –Det är en oerhört ansträngd situation, säger äldreforskare Ingmar Skoog till TT..

NT - 1 timme sedan

Italiensk expert: Nu förstår vi smittan mer

I flera europeiska länder ökar spridningen av coronaviruset – men i Italien är den fortsatt låg. Att man övervakar, testar och smittspårar alla nya kluster är en del av förklaringen, enligt epidemiologen Flavia Riccardo. –Vi har sett vad covid-19 kan göra, säger hon..

NT - 3 timmar sedan

Rådjur på vägen

Trafiken på E4 mellan trafikplatserna Norsholm och Melby i båda riktningarna påverkas av att det har kommit upp djur på vägen, uppger Trafikverket..

NT - 1 timme sedan

NFK rivstartar borta mot svenska mästarna

Norrköping Futsal klubb inleder SFL-säsongen borta mot Hammarby. "Sveriges bästa lag", konstaterar klubbchefen Muffe Bajraktarevic..

NT - 1 timme sedan

Man misstänks för grov misshandel efter laserattack

En man fick föras till sjukhus med ambulans på söndagsmorgonen efter att ha blivit beskjuten med grön laser..

NT - 1 timme sedan

LIVE-TV: City möter Skövde - se matchen här

Linköping City och Skövde har båda 25 poäng och är sjua repsektive åtta i tabellen. Vilket lag ska befästa sin plats på övre halvan? Se mötet mellan laget med start klockan 14:55.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.