DalaDemokraten > Nyheter

Sunday, 27 September, 13:23

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Läkare och sjuksköterska på vårdcentralen åtaladeTvå landstingsanställda står åtalade vid Mora tingsrätt för dataintrång och sekretessbrott. Man har berett sig tillträde till patientjournaler på till patienter på Rättviks Vårdcentral de inte haft någon vårdrelation med.

.
Läs mer på DalaDemokraten
Läs mer om:
Mora, Rättviks Vårdcentral

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Läkareoch , sjuksköterska, vårdcentralen, åtalade
Skånskan - 17 sep 19 kl. 05:00

Mor och son döms efter angrepp mot sjuksköterska

ESLÖV En mamma och hennes vuxna son döms för ofredande efter ett angrepp på en vårdcentral. En sjuksköterska försökte slå larm sedan sonen blivit verbalt aggressiv.
Då blev sjuksköterskan fysiskt angripen av mamman och sonen.

Sydsvenskan - 08 sep 13 kl. 06:30

Manlig sjuksköterska kunde utmana ödet

FRÅGA: Skulle du vilja redogöra för bakgrunden till uttrycket ?att (inte) utmana ödet?, som man fortfarande kan höra då och då?

Västerbottens Folkblad - 03 jun 14 kl. 15:22

Sjuksköterska stal morfin – förlorar sin legitimation

En sjuksköterska från en inlandskommun dömdes i hovrätten för att ha stulit morfinampuller på en vårdcentral. Hon förlorar nu sin legitimation. Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd hänvisar till att det handlar om flera olika stölder på vårdcentralen som ligger i ett grannlän.

BT - 28 jun 19 kl. 11:13

BORÅS: Sjuksköterska rundade läkarna – gav anhörig morfinläkemedel

När sjuksköterskans anhöriga kom med smärtor till vårdcentralen tog hon saken i egna händer och gav dem narkotikaklassade läkemedel. Efter anmälan har nu påföljden bestämts..

YA - 15 okt 14 kl. 07:00

Läkare på vårdcentral säger upp sig i protest

Foto: Anette Sjöstrand
Två läkare och en sjuksköterska – den senare i arbetsledande ställning – har sagt upp sig från vårdcentralen i Skurup. Uppsägningarna kommer efter att Region Skåne valt att inte ge den nuvarande vårdcentralschefen fortsatt förtroende.
– Vi delar inte uppfattningen om att vi kommer att få ett chefskap framöver som är likvärdigt eller bättre än det som Kristina Widebäck utövat.

Vimmerby Tidning - 30 jun 15 kl. 09:18

Avtal med ny läkare i Överum

Landstinget har nyligen tecknat avtal med en ny läkare som kommer att bemanna vårdcentralen i Överum. Vårdcentralen öppnar i september och förutom en läkare ska det finnas en sjuksköterska, en undersköterska och en medicinsk sekreterare.
– Vi har goda förhoppningar för att det här kommer att bli en bra lösning, säger Jessica Rydell, landstingsråd (MP)..

Nerikes Allehanda - 02 mar 15 kl. 18:01

Fler sjuksköterskor behövs i kommunen

Det behövs fler sjuksköterskor i den kommunala hälso- och sjukvården i Laxå kommun. Situationen är inte tillfredsställande, och nu tar kommunen ett samlat grepp för att försöka lösa situationen.LAXÅ.

Skånskan - 07 nov 19 kl. 13:07

Sköterska var drogad – första dagen på jobbet

MALMÖ En sjuksköterska i Malmö blev hemskickad från första arbetsdagen på jobbet efter att ha uppträtt påverkad – hen kunde knappt gå.
Nu får sköterskan sin legitimation indragen.Det var under i april 2017 som sjuksköterskan anmäldes av sin dåvarande arbetsgivare, Region Skåne, till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo.

BT - 08 okt 12 kl. 15:13

Läkare missade kraftig hjärnskakning

En tolvårig pojke fick ett brännbollsträ rätt i huvudet och drabbades av en kraftig hjärnskakning, något som missades av en läkare. Det hävdar pojkens familj i en anmälan till Socialstyrelsen. Det var på en friluftsdag med skolan som olyckan var framme.

BT - 27 jun 13 kl. 10:59

Telefonproblem ställer till det på vårdcentralen

Sedan klockan åtta i morse går det inte att ringa till vårdcentralen Hälsobrunnen i Ulricehamn. ? Vi har inga datorer och inga telefoner, vi har varit i kontakt med vår support men vet ännu inte när problemet ska vara löst, säger Eva Friberg, sjuksköterska på Ulricehamns vårdcentral.

Skånskan - 16 apr 16 kl. 08:00

Ambulanssköterska slagen medvetslös

skåne Våld och hot mot ambulanspersonal har ökat drastiskt senare år. Nyligen blev en ambulanssjuksköterska slagen medvetslös hemma hos en patient. Dagen efter blev en sjuksköterska knuffad utför en trappa.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.