Nya Wermlands Tidningen > Nyheter

Monday, 26 October, 05:39

Nya Wermlands Tidningen - 17 nov 11 kl. 08:00

Tetrakillar vill vinna miljöprisKillarna i Tetracutter UF vill lyfta källsortering till en ny nivå. De har tagit fram en produkt som skär loss skruvkorkinsatsen från mjölk- och gräddkartonger och de har siktet inställt på att kamma hem ett miljöpris..
Läs mer på Nya Wermlands Tidningen
Läs mer om:
Tetracutter UF

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tetrakillarvill , vinna, miljöpris
Supermiljöbloggen - 30 apr 16 kl. 12:46

Supermiljöbloggen kan vinna Nordiska rådets miljöpris

Ställs mot 40 andra förslag till nomineringar.  I veckan stod det klart att Supermiljöbloggen föreslagits som kandidat för Nordiska rådets miljöpris. Priset, som i år delas ut för 22:a gången, är tänkt att ges till "en nordisk organisation, näringsverksamhet eller person som på ett föredömligt sätt har lyckats integrera respekten för miljön i sin verksamhet eller i sitt arbete eller som på annat sätt har gjort en extraordinär insats för miljön".

Sydöstran - 25 okt 19 kl. 13:26

Skolan som kan vinna fint miljöpris

Prästslättsskolan har blivit nominerad till ett fint nationellt miljöpris. Man har utsetts som en av fem kandidater att vinna priset Årets hållbara grundskola 2019..

Nerikes Allehanda - 13 aug 13 kl. 12:55

Way out west och Örebro i kamp om miljöpris

En rockfestival, en kaffekedja ? och Örebro kommun. Det är tre av finalisterna som har chans att vinna ett miljöpris och 100 000 kronor..

SmålandsPosten - 05 apr 17 kl. 13:37

Växjö kan vinna nytt miljöpris

Växjö kommun har återigen blivit nominerade till ett europeiskt miljöpris, European Green Leaf Award 2018..

YLE - 26 aug 13 kl. 07:10

Hangös miljöpris till nybyggd restaurang

Årets mottagare av Hangös miljöpris är Nauti Bistro & Cafe och Restaurang Håven. Miljönämnden i Hangö delar årligen ut ett miljöpris. En priskommitté bestående av miljönämndens ordförande och vice ordförande samt byggnadsinspektören och parkförmannen besluter om utdelningen av priset.

Skånskan - 03 okt 18 kl. 16:41

Luca Berardi får ännu ett miljöpris

Lund Först fick han Lunds kommuns miljöpris och nu har Världsnaturfonden, WWF, utsett honom till Årets unga miljöhjälte.– Jag är så tacksam och glad – det går knappt att uttrycka i ord, säger 15-årige Luca Berardi.
Hans engagemang för natur- och klimatfrågor har funnits med länge och redan som åttaåring startade han en miljöorganisation i Kenya där han då bodde med sin familj.

Skånskan - 29 okt 19 kl. 20:46

Greta Thunberg vägrar ta emot miljöpris

Kultur och Nöje Nordiska rådets fem priser delade ut vid en gala i Stockholms konserthus under tisdagskvällen. Årets miljöpris gick inte oväntat till Greta Thunberg. Miljöaktivisten väljer dock att inte ta emot utmärkelsen.

Nyan - 08 sep 20 kl. 14:19

Åländska ekologiska odlare nominerade till miljöpris

Det ekologiska jordbrukets nyttor för miljön uppmärksammas med en nominering till Nordiska rådets miljöpris 2020.
Ålands ekologiska odlare hör till den nominerade skaran.  
Organisationerna Luomuliitto i Finland, Ekologiska Lantbrukarna i Sverige, Økologisk Norge och Økologisk Landsförening i Danmark gör de Ekologiska Odlarna på Åland sällskap som kandidater till priset.

Skånskan - 23 maj 16 kl. 15:13

Två företag delar på årets miljöpris

höör Två företag med vitt skilda inriktningar har fått en gemensam nämnare. Höörs Plåtkoncernen och Nyrups Naturhotell delar på Höörs kommuns årliga miljöpris.Varje år delas Höörs kommuns miljöpris ut till en enskild person, företag, organisation, skolklass eller annan grupp som har gjort en berömvärd insats inom miljöområdet.

Skånskan - 03 jun 16 kl. 11:14

Miljöpris till cykelåkeri och studentförening

Lund Företaget Movebybike och studentföreningen Lund Sustainable Engineers får dela på Lunds miljöpris 2016.Beslutet togs på kommunstyrelsens miljö- och hälsoutskotts sammanträde på torsdagen. Movebybike transporterar allt från dagisbarn till fullskaliga flyttar av kontorsverkssamheter och får priset för att visat att det är möjligt att transportera det mesta med hjälp av cykel och släp, något som gör dem till kanske ”Sveriges grönaste åkeri2.

Skånskan - 10 jan 17 kl. 14:30

Bamsefilm kan vinna biopublikens pris

Hundraettåringen som smet från notan och försvann, Morran & Tobias – som en skänk från ovan och så Malmöbaserade Sluggerfilms Bamse och häxans dotter. De är de tre filmer som har chansen att vinna Biopublikens pris på årets Guldbaggegala. ERWP.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.