Nya Wermlands Tidningen > Nyheter

Monday, 25 January, 15:32

Nya Wermlands Tidningen - 17 nov 11 kl. 07:30

En svensk sjömans bokNär Gunnar Svensson var i femtonårsåldern gick han till sjöss. Han tog hyra på båtar som gick på Ångermanälven och Nordsjön. År lades till år och efter lång tid till sjöss hade Gunnar Svensson från Åsele erfarenheter från de sju haven och lite mer än så. Nu har han samlat sina intryck i den tvåspråkiga Sjömansbok/Sailor`s Book (Heidruns förlag)..
Läs mer på Nya Wermlands Tidningen
Läs mer om:
Gunnar Svensson, Ångermanälven, Nordsjön, Åsele, SjömansbokSailor, Book

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En svensk sjömans, bok
Skånskan - 27 jul 16 kl. 12:31

C H Her­mans­son var po­pu­lärare än sitt par­ti

Opinion Den ti­digare kom­mu­nist­le­da­re C H Her­mans­son är död. Han föddes, pas­san­de nog, 1917, sam­ma år som ryska re­vo­lu­tionen.
När Her­mans­son blev par­ti­le­da­re för Sve­ri­ges kom­mu­nis­tiska par­ti 1964 var det inte ett själv­stän­digt svenskt par­ti utan en del av den in­ter­na­tio­nella kom­mu­nis­tiska rö­rel­sen som sty­rdes från Moskva.

YLE - 15 sep 17 kl. 12:18

Iakttaget från byssan - unik åboländsk bok om livet till sjöss på 1980-talet

På bara trettio år är det mycket som förändrats. Säkerheten ombord har förbättrats och fartygen kör enligt minuttidtabell. Åttiotalet är nära men ändå långt borta.

Skånskan - 21 dec 18 kl. 08:00

Michelle Obamas bok ett varmt möte

BOK
Min historia
Författare: Michelle Obama
Översatt av: Manne Svensson
Förlag: ForumLitteratur/recension Michelle Obamas biografi Min Historia är inte någon traditionell politisk biografi. Därmed inte sagt att boken inte är politisk, bara att allt kommenteras ur individperspektiv med en, ibland djupt, personlig ton. Budskapet att hon inte är politiker eller ens särskilt politisk bankas in.

SmålandsPosten - 24 aug 13 kl. 08:40

Ny bok unik nyckel till Moberg

I dagarna utkommer boken Vilhelm Mobergs verk: Personer och citat, en orientering för den intresserade Mobergläsaren. Redaktören Ingrid Nettervik menar att det är en unik volym i Litteratursverige. Hur var det nu ?

SvD - 07 jun 15 kl. 10:15

Makaber ABC-bok blottlägger den existensiella tomheten

Obestämbara skelett trängs på boksidorna i Linda Spåmans ABC-bok för vuxna. Men kan man sammanfatta livet med så enkla medel, frågar sig SvD:s recensent..

DN - 04 feb 16 kl. 10:51

Malin Lagerlöf skriver bok om makens försvinnande


För fem år sedan försvann regissören Daniel Lind-Lagerlöf när han letade miljöer till en film. Nu har Malin Lagerlöf skrivit en bok om tiden efter hennes mans försvinnande..

Skånskan - 21 sep 18 kl. 16:45

Ovisst tal­mans­val

Det blir vote­ring om tal­mans­posten i riks­dagen på mån­dag. Det står klart ef­ter att Alliansen pre­sen­terat sin kan­di­dat, An­dre­as Nor­lén (M), vid lunch­tid och Socialdemokraterna en dryg tim­me senare lan­serat Åsa Lin­de­stam som sin kan­di­dat.
Det är inte första gången som det blir vote­ring om talmanne, så det är inte så uppseendeväckande.

YLE - 11 jul 16 kl. 14:51

En dag vill Emil Lindholm från Ingå köra Le Mans

Ingåbon Emil Lindholm körde sitt första banracinglopp som 15-åring. I dag, fem år senare, kör han i två olika toppserier i banracing i Tyskland. Hans största dröm är att delta i 24-timmarslopp i Le Mans, Frankrike.

Barometern - 28 jul 14 kl. 06:24

En sjömans memoarer

Jöran Olsson, snart 83, är Högsbybon som nog har fått se mer än de allra flesta. Nu har han skrivit en bok om sitt liv som sjöman. Obotligt rotlös är titeln på boken som pseudonymen Olle Wilson nu ger ut på ett print-on-demand-förlag.

SR - 09 mar 16 kl. 14:00

Stark skildring av homosexuell mans tid i koncentrationsläger

2013 kom Heinz Hegers bok "Männen med rosa triangel" ut på svenska. En självbiografisk skildring skriven under pseudonym av Josef Kohout, som berättar om sina år i koncentrationsläger..

SvD - 06 sep 16 kl. 07:15

En privilegierad mans självmord och återuppståndelse

En krock på fotbollsplanen och allt förändras. Niklas Ekdals bok om hur sjuk man kan vara och ändå bli frisk ger hopp men är också nedslående, skriver Jenny Maria Nilsson..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.