SVT > Videos

Saturday, 26 September, 04:33

SVT - 17 nov 11 kl. 07:33

Barn skräms på nätetMånga barn använder sociala nätverk för att skrämma varandra. På bland annat Facebook sprids nu kedjebrev med otäcka budskap bland mellanstadieelever..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Facebook

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Barn, skräms, nätet
SVT - 20 nov 19 kl. 15:40

Kungaparet hoppas på AI mot barnövergrepp på nätet

Miljoner bilder av sexuella övergrepp mot barn sprids på nätet och antalet ökar. För att hitta lösningar bjuder kungafamiljen i dag in världens ledande experter till möte på Stockholms slott..

YLE - 11 aug 13 kl. 13:42

Vart femte barn mobbas på nätet

En engelsk studie visar att vart femte barn har blivit mobbat på nätet. De kränkande kommentarerna kunde till exempel vara hot eller uppmaningar att skada sig själv eller begå självmord. Tio procent av barn i åldern 6-11säger sig bli mobbade på nätet varje dag.

Expressen - 29 jul 16 kl. 15:03

500 barn sexutnyttjade på nätet – 77 åtalas

Över 500 barn har identifierats som offer för att ha blivit sexuellt utnyttjande på nätet. Det konstaterar skotsk polis efter en omfattande utredning. 30 miljoner opassande bilder hittades och 77 personer åtalas..

Världen Idag - 20 feb 14 kl. 00:00

Småbarn surfar på nätet dagligen

Var tionde två- till fyraåringar använder internet dagligen. I nästa intervall, fem till åtta år, använder vart femte barn internet dagligen. Det är i treåringarnas fall en tredubbling på två år och för de lite äldre småbarnen en dubblering.

SVT - 15 apr 14 kl. 18:29

Förbered dina barn för nätet

Det är viktigare att förbereda sina barn om att det finns obehagliga saker på internet än att moralisera och sätta in filter i datorn. Det säger Helena Meyer, som är expert på ungas nätvanor..

SN - 10 feb 15 kl. 07:34

Svenska barn mer på nätet.

Barn och ungas medievanor förändras snabbt. Nästan alla svenska 11-åringar har nu en egen mobil med tillgång till internet, visar färska siffror från Statens medieråd..

P3 - 04 jun 15 kl. 09:26

Han utnyttjade nästan 70 barn sexuellt på nätet - nu får killen sju års fängelse

Sveriges största nätpedofilmål är nu avklarat. En 29-årig kille får sju års fängelse för att ha tvingat tjejerna till att göra sexuella handlingar på nätet..

Sydsvenskan - 06 feb 18 kl. 06:00

Mer än var tredje barn sexkontaktad på nätet

Trettiosju procent av alla barn har kontaktats på internet i sexuella syften av någon de tror är en vuxen. Det visar en undersökning som Sifo har gjort på uppdrag av stiftelsen Trast och Childhoodstiftelsen. Femtioen procent av de tillfrågade tjejerna o.

Blekinge Läns tidning - 06 feb 18 kl. 06:00

Mer än var tredje barn sexkontaktad på nätet

Trettiosju procent av alla barn har kontaktats på internet i sexuella syften av någon de tror är en vuxen. Det visar en undersökning som Sifo har gjort på uppdrag av stiftelsen Trast och Childhoodstiftelsen.(TT).

Kristianstadsbladet - 06 feb 18 kl. 06:00

Mer än var tredje barn sexkontaktad på nätet

Trettiosju procent av alla barn har kontaktats på internet i sexuella syften av någon de tror är en vuxen. Det visar en undersökning som Sifo har gjort på uppdrag av stiftelsen Trast och Childhoodstiftelsen.(TT).

YA - 06 feb 18 kl. 06:00

Mer än var tredje barn sexkontaktad på nätet

Trettiosju procent av alla barn har kontaktats på internet i sexuella syften av någon de tror är en vuxen. Det visar en undersökning som Sifo har gjort på uppdrag av stiftelsen Trast och Childhoodstiftelsen.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.