Dagen > Opinion

Monday, 28 September, 16:44

Dagen - 17 nov 11 kl. 03:00

Jesus tydlig kring helvetetTack Nils-Eric Sandberg fr att du stller en viktig och grundlggande frga, hur det kommer sig att helvetet finns om Gud r krleksfull. Du har hittills inte ftt ett svar som kan frklara detta s att du frstr och kan acceptera tanken.Svaret r att verkligheten finns vare sig vi mnniskor frstr den eller inte. Fanns tyngdlagen innan Newton fr frsta gngen kunde frst och beskriva den? Troligen r det s.
Läs mer på Dagen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jesus, tydligkring , helvetet
Dagen - 07 dec 11 kl. 03:00

Helvetet - het fråga i höstens bokflöde

Tre böcker om helvetet har orsakat debatt denna höst. Fast en av dem går egentligen på tvärs och handlar om himlen och Guds rike. Svek eller framsteg, frågar sig Dagens Carl-Henric Jaktlund.

Dagen - 04 nov 11 kl. 03:00

"Kristna måste inte tro på helvetet"

Kan man vara kristen och inte tro på helvetet? På den frågan ger pingstpastorerna och frälsningsofficerarna helt motsatta svar. För Dagen förklarar de nationella ledarna resonemanget.

Dagen - 11 nov 11 kl. 03:00

Prenumerera - Jesus vill det!

Vi kristna i Sverige är på många sätt privilegierade. Till exempel har vi två kristna dagstidningar. Men endast en bråkdel av de aktivt troende kristna tycks bry sig.

Dagen - 11 nov 11 kl. 03:00

Om helvetet: Människor behöver inte höra om flera hot

Frågan om "helvetet", "ett evigt straff", har då och då aktualiserats inom kristenheten, läran om "den dubbla utgången", som säger att det vid denna tidens slut ska mänskligheten delas upp i två grupper, en som kommer till himlen och en som hamnar i helvetet. Det sägs att denna lära tillhör klassisk kristen tro. Men den har varit ifrågasatt under hela den kristna kyrkhistorien av den motsatta "läran", som har betonat att Jesus seger över djävulen och döden får som resultat att vid tidens slut blir alla människor räddade till gemenskap med Gud.

Dagen - 03 maj 11 kl. 11:18

Jesus bad om enhet, inget annat

Svar till Barbro Sigfridssons antikel i Dagen den 20 april. Det är inte ofta mitt hjärta fylls av sorg när jag läser Dagen, men Barbro Sigfridssons inlägg i debatten om pingstledarnas förestående besök i Rom tillsammans med den katolske biskopen Anders Arborelius fyllde mitt hjärta med sorg. Sigfridsson vill stå med båda fötterna rotade i den bibliska myllan och det uppskattar jag och kanske just därför skriver jag dessa rader.

Dagen - 03 jun 11 kl. 03:00

Caroline Krook förnekar Jesus

Nu är vi där igen, en ledande företrädare för Svenska kyrkan förnekar Jesus unika ställning som den ende frälsaren. Det är inte första gången och tyvärr inte heller den sista. Den teologiska utvecklingen inom grupper i Svenska kyrkan befinner sig på ett sluttande plan.

Dagen - 03 nov 11 kl. 03:00

Kristna ledare tror att helvetet existerar

Helvetet är en realitet, men när det gäller dess utformning och detaljer går meningarna i sär. Dagen har gjort en ekumenisk enkät bland svenska pastorer och präster.

Det var länge sedan helvetet var så hett som denna höst.

Dagen - 04 nov 11 kl. 03:00

Jesus predikade ofta om helvetet

Hur ofta predikade Jesus om den eviga förtappelsen? En genomläsning av alla Matteusevangeliets 28 kapitel ger vid handen att det skedde vid inte mindre än 19 tillfällen. Förtappelsen tycks alltså ha varit ett centralt och ofta återkommande ämne för honom.

Dagen - 10 apr 12 kl. 03:00

Jesus är mer än en förebild

Frågan om Jesus identitet är avgörande just nu när sekulariseringsvågen håller på att brytas samtidigt som det specifikt kristna innehållet urvattnats på många håll.

"Vem säger ni att Människosonen är?".

Dagen - 23 sep 11 kl. 03:00

Varför är frågan om helvetet viktig?

Hej ...
... Stefan Swärd som kommer ut med boken "Efter detta, om Guds kärlek och rättvisa, himmel och helvete" i dagarna.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.