Dagen > Opinion

Tuesday, 22 September, 16:32

Dagen - 17 nov 11 kl. 03:00

Jag trodde att en överenskommelse var möjligGuds ord bär icke bojor, stod det i gamla bibelöversättningen. Om det vore så enkelt! Översättare förr, typ Hieronymus och Martin Luther, behövde inte fråga någon om lov innan de skrev ner vad de tyckte skulle fungera bäst för att återge den heliga texten. Numera måste många formella hänsyn tas. Katolska liturgiska nämnden utgick från statens direktiv 1972 (när bibelöversättningen beställdes) att liturgiskt betingade ändringar skulle kunna göras efter kyrkans egen bedömning.
Läs mer på Dagen
Läs mer om:
Hieronymus, Martin Luther, Gudstjänstkongregationen, Bibelsällskapet, Uppsala, Svenska, Piltz, Bibelkommissionens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jag troddeatt en , överenskommelsevar , möjlig
Aftonbladet - 20 aug 13 kl. 13:51

Frisparken du inte trodde var möjlig

Aftonbladet - 11 okt 14 kl. 00:06

”Lejonkramen vi inte trodde var möjlig”

ÖstersundsPosten - 04 feb 15 kl. 07:21

”Äggfjärtarzombien" släpper ut en stank som du inte trodde var möjlig

1. ”Skrikande låtönskaren”: Denne person envisas med att vansinnesskrika den grupp eller låt som står högst på önskelistan. Det i särklass vanligaste ropet lyder: ”Spela Creeeeedence”!

Nyteknik - 08 maj 13 kl. 13:41

?Global överenskommelse mycket avlägsen?

-Jag är en stor anhängare av utsläppspriser på fossila utsläpp, men idag är en global överenskommelse mycket avlägsen.Ulf Svahn på Svenska petroleum- och biodrivmedelinstitutet betraktar ett globalt bensinpris på 20 kronor per liter som näst intill omöjlig under överskådlig tid..

SvD - 23 feb 16 kl. 16:01

Iran sågar rysk-saudisk överenskommelse

Saudiarabiens och Rysslands överenskommelse om frysta produktionsnivåer nyligen gällande oljeproduktionen ställer orealistiska krav på Iran och uppgörelsen beskrivs som löjlig..

Posh24 - 18 dec 12 kl. 08:26

Carolina Gynning bröt ihop på hotell: "Jag trodde jag skulle dö!"

Carolina Gynning lever vad många skulle kalla drömlivet: hon har mannen, hon har karriären, hon har en underbart söt dotter och ny ska hon även flytta till sitt drömhus. Men för ett par dagar brast det när hon tagit in på hotell med familjen i samband med flytten till det nya huset. "I natt var Alicia omöjlig hon vaknade en gång i timman och ville ha mat, jag trodde jag skulle dö tillslut", skriver Carolina i sin blogg.

SmålandsPosten - 16 aug 14 kl. 00:31

Bruksmentalitet omöjlig i dagens värld

Så kastades då LAS, lagen om anställningsskydd, in i valrörelsen. Socialdemokraterna vill ta bort undantagen för småföretag i turordningsreglerna. Sedan 1994 har företag med färre än tio anställda kunnat göra två undantag från turordningsreglerna vid uppsägningar på grund av arbetsbrist.

SVT - 25 feb 20 kl. 14:58

Debutanten: ”Trodde inte jag skulle bli uttagen”

Rebecca Öhrn får chansen i längdlandslaget till helgens tävlingar i Lahtis. En bra tävling i Lycksele gjorde uttagningen möjlig – men det var inte ett väntat besked för 23-åringen. – Jag trodde inte jag skulle bli uttagen, säger hon till SVT Sport..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Tankar fullt inför möjlig konkurs

Kabinpersonalens förslag på avtal lever inte upp till SAS krav, uppger företaget. Innan SAS styrelse sammanträder senare i dag måste en lösning vara i hamn. SAS har beordrat att alla flygplan ska tankas fulla för att snabbt kunna återvända till Skandinavien om en konkurs skulle bli verklighet.

BT - 18 nov 12 kl. 14:09

Tankar fullt inför möjlig konkurs

Kabinpersonalens förslag på avtal lever inte upp till SAS krav, uppger företaget.
Innan SAS styrelse sammanträder senare i dag måste en lösning vara i hamn. SAS har beordrat att alla flygplan ska tankas fulla för att snabbt kunna återvända till Skandinavien om en konkurs skulle bli verklighet.

BT - 20 nov 12 kl. 17:10

Vapenvila möjlig efter medling

En vapenvila mellan Israel och Hamas-styrda Gazaremsan verkade på tisdagen nära efter en effektiv medlingsinsats av den nya regimen i Kairo. Det skulle i så fall innebära slutet på nästan en veckas stridshandlingar. Den på tisdagen överenskomna vapenvilan skulle enligt flera källor träda i kraft redan vid midnatt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.