Västerbottens Folkblad > Nyheter

Thursday, 24 September, 10:10

Västerbottens Folkblad - 17 nov 11 kl. 01:00

?Psykiskt särdrag? i fokusUMEÅ Shahram Brofes psykiska särdrag är en förmildrande omständighet och bör ge honom ett mildare straff för knivattacken som tog sonens liv. Det menar försvararen Jonas Wiklund. AVSLUTADES. Hovrättsförhandlingarna avslutades på onsdagen. Dom meddelas 1 december.
Läs mer på Västerbottens Folkblad
Läs mer om:
UMEÅ Shahram Brofes, Jonas Wiklund, Avslutades, FOTO, ULF HÄGGLUND UMEÅ

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Psykiskt, särdragi , fokus
YLE - 10 maj 17 kl. 13:51

Politiker rasar mot förlorad dygnetruntvård av psykiskt sjuka barn på VCS

Det är helt huvudlöst och sista ordet är inte sagt än, säger Gösta Willman (SFP), fullmäktigeordförande för Vasa sjukvårdsdistrikt. Han syftar på att dygnetruntvården av psykiskt sjuka barn på Vasa centralsjukhus (VCS) dras in. Den dagliga verksamheten på den barnpsykiatriska polikliniken får dock fortsätta.

Barometern - 14 aug 13 kl. 07:54

Medialt fokus kan hjälpa psykiatrin

Den senaste tiden har psykiatrin stått i medialt fokus. Även om orsakerna till detta är tråkiga, så är det positivt att psykiatrin lyfts upp i ljuset. För trots att den psykiatriska vården i Kalmar län står sig väl jämfört med andra landsting så finns mycket kvar att göra.

Dagen - 14 jul 11 kl. 03:00

Fokus på folksjukdom

Kyrkorna behöver reflektera över hur människor med psykisk sjukdom tas emot

Tidningsläsare, radiolyssnare och tv-tittare kan, om de tänker efter, konstatera att antalet artiklar och program om människor med psykiska sjukdomar ökat explosionsartat de senaste åren. Ett färskt exempel är SVT:s pågående dokumentärserie Sluten avdelning, som öppet och naket skildrar livet bakom låsta dörrar på S:t Görans sjukhus i Stockholm. Ångestparaden som drog fram genom Stockholm på tisdagskvällen (se reportage på nyhetsplats) var ett försök att med metoder inspirerade av HBT-rörelsens framgångskoncept Pridefestivalen lyfta fram människor med psykisk sjukdom och göra det med positiva förtecken.

SVT - 10 okt 11 kl. 11:27

Psykisk ohälsa i fokus

Var fjärde svensk mår psykiskt dåligt - så pass att det påverkar oss i vårt arbete. Lika många - en av fyra - vill INTE jobba med någon som mår psykiskt dåligt. Måndagen den 10 oktober är det FN:s Mental Health Day - syftet med dagen är att öka förståelsen för medmänniskor med psykisk ohälsa..

Nyhetskanalen - 19 jun 12 kl. 08:48

Psykiatriker i fokus i Breivik-rättegången

Rättspsykiatrikerna Terje Törrissen och Agnar Aspaas står i fokus under dagens fortsatta rättegång mot massmördaren Anders Behring Breivik i Oslo tingsrätt.De kom i sin undersökning fram till att massmördaren är tillräknelig, vilket innebär att han kan dömas till fängelse. Detta till skillnad från kollegorna Torgeir Husby och Synne Sörheim, som vittnade i fredags, som anser att Breivik är psykiskt sjuk..

SmålandsPosten - 14 nov 14 kl. 06:50

Barnens bästa måste komma i fokus på BUP

?Som orolig förälder med god insyn i Växjös barnpsykiatri har jag med fasa sett en nedmontering inom vården av barn och ungdomar med psykiskt lidande. Det verkar som att Landstinget är mer mån om att med alla medel korta köer än att ge god vård efter de behov barn och familjer har.

Nyhetskanalen - 23 apr 12 kl. 06:49

Fokus på Breiviks psyke i dagens rättegång

I dag återupptas rättegången mot massmördaren Anders Behring Breivik i Oslo tingsrätt.Breiviks hjärna står i centrum i dag. Rättspsykiatriker som har kommit fram till olika resultat om Breiviks psyke ska höras: Torgeir Husby och Synne Sörheim menar att han är psykiskt sjuk och inte straffrättsligt tillräknelig.

Trelleborgs Allehanda - 22 jul 13 kl. 11:07

Fallna kvinnor i fokus för Dahlgren

Parasiter och "moralisk smitta". Den stämpeln fick fattiga kvinnor som skickades till Landskronas tvångsarbetsanstalt på 1920-talet. Med en ny pjäs och bok sätter författaren Eva F Dahlgren ljus på en nattsvart del av den svenska historien.

Kristianstadsbladet - 22 jul 13 kl. 11:07

Fallna kvinnor i fokus för Dahlgren

Parasiter och "moralisk smitta". Den stämpeln fick fattiga kvinnor som skickades till Landskronas tvångsarbetsanstalt på 1920-talet. Med en ny pjäs och bok sätter författaren Eva F Dahlgren ljus på en nattsvart del av den svenska historien.

Västerbottens Folkblad - 11 apr 17 kl. 07:30

[PLUS] Samisk hälsa i fokus i nytt projekt

Många samer mår psykiskt dåligt, men den svenska vårdens kunskap är låg. Nu har de nordligaste....

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.