ÖstersundsPosten > Nyheter

Thursday, 24 September, 11:03

ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Opera utan kulisser och kostymer är ingen operaEtt berömvärt framförande av ett tidstypiskt musikverk. Men knappast opera..
Läs mer på ÖstersundsPosten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Operautan , kulisseroch , kostymerär ingen , opera
Trelleborgs Allehanda - 12 dec 12 kl. 10:36

Opera på Skäret gör "Barberaren"


Opera på Skäret sätter tänderna i Gioacchino Rossini nästa sommar. Operahuset utanför Kopparberg i Bergslagen firar tioårsjubileum med att sätta upp den italienske kompositörens klassiska opera "Barberaren i Sevilla".Det är första gången som ett verk av Rossini sätts upp på Opera på Skäret, men också första gången en komisk opera spelas på Stora scenen.

SvD - 16 jan 14 kl. 22:45

Bilder: Här krossas Gustav III:s Opera

Flera läsare ville veta mer om Gustav III:s Opera. SvD visar här elva bilder om Operans historia. En annan läsare, Lisa Carlsson, hörde sedan av sig: ”Det gör ont att se när Gustav III:s Opera rivs.

Skånskan - 03 aug 18 kl. 15:07

Opera med stor konstnärlig vilja

Opera De sjungande löven Opera med musik Egil Kolind och libretto av Tord Nihlén.Regi, scenografi och ljus: Tord Nihlén. Körledare: Noora Karlhuluoma.

Skånskan - 20 mar 20 kl. 12:18

Dramatiken saknas i opera om Svenska Akademien

Recension KONSERT
Makten och härligheten
Opera med musik av Fredrik Österling och libretto av Hanna Höglund
Dirigent: Stefan Solyom
Medverkande: Amelia Jakobsson, sopran; Ulrika Tenstam, mezzo; Magnus Kyhle, tenor; Carl Ackerfeldt, baryton
Helsingborgs Symfoniorkester
Helsingborgs Konserthuskör; kormästare: Mats Paulson
Uruppförande i Helsingborgs Konserthus 19 mars 2020, streamat”Jag kan säga att en av mina favoritreaktioner efter att ha sett en föreställning är den gapande munnens. Ni vet, den där: ’Va f-n var det som hände?’”.

Kristianstadsbladet - 31 dec 12 kl. 07:00

"Ge Iskras opera premiär i Drakamöllan"

Aldo Iskras och tonsättare Staffan Storms opera "Bortom Okeanos" som vi skrev om i fredagens tidning har väckt reaktioner. Nog borde deras planer på en historisk opera från nordöstra Skåne ges en chans på scenen. Det menar Bertil Olsson, ordförande i föreningen Operakonstens Vänner i Kristianstad, i detta debattinlägg.

SmålandsPosten - 16 sep 13 kl. 07:57

Opera på Huseby nästa sommar

Nästa sommar blir det opera på Huseby då Trollflöjten av Wolfgang Amadeus Mozart sätts upp i den gamla masugnen. Bakom föreställningen står nybildade Smålandsoperan. Med ett löfte om att det doftar opera i den gamla masugnen på Huseby sätter Björn Elmgren och Christina Gutiérrez Malmbom förväntningarna högt på den blivande operascenen i Kronobergs län.

YLE - 06 jul 12 kl. 15:44

Nyslott inleder jubileet med nyskriven opera

Operasäsongen öppnas med en nykomponerad, finländsk opera. Men det är ändå de älskade klassikerna som lockar de stora massorna till operafestivalen i Nyslott, som i sommar firar sitt 100-årsjubileum. Besökarna trängs mellan de bastanta slottsmurarna i Olofsborg för att ta sig fram till sina sittplatser.

Skånskan - 11 jan 20 kl. 08:00

Alice Jönsson fångade drömmen på Malmö opera

Det var på Malmö opera Alice Jönssons dröm föddes när hon var sju år gammal. Förra året var det också där den slog in för den då nioåriga Skanörsbon.Alice Jönsson
Ålder: 10 år.

BT - 12 apr 11 kl. 08:10

Rösten som gav opera nytt gehör ? i kväll är hon på Åhaga

Hon hatade opera som barn. Men hon blev den som förnyade svenska folkets operaintresse. Och ikväll har Malena Ernman konsert på Åhaga.

Skånskan - 12 maj 19 kl. 12:50

Storartad opera om fanatisk Luther

Scen/recension SCEN
Schlagt sie tot!
Opera av Bo Holten med libretto av Eva Sommestad Holten
Dirigent: Patrik Ringborg
Regi: Peter Oskarsson
Scenografi och kostym: Peter Holm
Ljus: Per Sundin
Koreografi: Frauke: Caroline Lindblad
Medverkande: Dietrich Henschel, Thomas Volle, Jacob Högström, Reinhard Hagen, Inger Dam-Jensen, Bengt Krantz, Conny Thimander, Stefan Dahlberg, Magnus Loftsson, Emma Lyrén
Malmö Operaorkester, Malmö Operakör, Malmö operas barnkör, figuranter
Urpremiär på Malmö Opera 11 maj 2019Världshistorien vimlar av fanatiker; envisa män – och kvinnor – som håller fast vid en idé och är beredda att göra allt för att sprida den. Får de möjlighet utvecklas de ofta till despoter som gärna offrar andras ege

Sydsvenskan - 22 sep 11 kl. 06:30

After Dark finansierar opera

Christer Lindarw och hans After Dark kommer till Malmö opera i maj nästa år med sin dragshow. Och tack vare inkomsterna från den kan Operan göra en konsertversion av Mozarts opera "Titus".
Malmö opera utökar sitt program i maj nästa år med två ovanliga inslag.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.