Corren > Nyheter

Monday, 26 October, 04:45

Corren - 16 nov 11 kl. 18:48

Barn fick gå in på anstaltEtt barn släpptes in som besökare på kriminalvårdsanstalten i Skänninge - utan att hennes pappa gett sitt tillstånd. Nu kritiseras anstalten av justitieombudsmannen, JO..
Läs mer på Corren
Läs mer om:
Skänninge

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Barnfick , in på , anstalt
YLE - 22 jan 15 kl. 05:45

Trettio barn köar för en familj i Helsingfors

Intresset för att ta emot ett barn som behöver omplaceras är rätt stort just nu. Helsingfors, Esbo och Vandas rekrytering i lördags samlade 70 personer som är intresserade av att bli familjevårdare eller stödfamiljer. Men behovet är konstant.

YLE - 24 jul 17 kl. 12:48

Allt fler barn inom barnskyddet bor hos sina mor- och farföräldrar

Allt fler omhändertagna barn fostras av sina mor- och farföräldrar. Bakom det här ligger både ny lagstiftning, piggare mor- och farföräldrar och ett ökat drogmissbruk bland finländarna. - Barn som behöver vård utanför hemmet placeras nu allt oftare hos sina mor- och farföräldrar, säger Sanna Teiro, chef för socialt arbete inom barnskyddet i Helsingfors.

YLE - 01 feb 16 kl. 06:00

"Om man inte har barn finns det en större risk för att man blir väldigt ensam"

Det finns kanske ingen som kommer och hälsar på mig när jag blir gammal. Det finns kanske ingen som för min talan om jag blir illa behandlad och jag inte längre orkar stå upp för mig själv. Så kan det kännas för den som åldras utan barn.

YLE - 26 aug 13 kl. 04:52

"Omhändertagna barn ska ha samma möjligheter till normalt liv"

Antalet omhändertagna barn ökar trots att studier visar att familjerna mår ännu sämre efter ingripandet. Sami Isoniemi blev omhändertagen som barn, och i dag använder han sina egna erfarenheter för att hjälpa barn i samma situation. Han vill också sporra omhändertagna barn att tro på sig själva.

YLE - 26 aug 13 kl. 05:02

"Omhändertagna barn har rätt till normalt liv"

Antalet omhändertagna barn ökar trots att studier visar att familjerna mår ännu sämre efter ingripandet. Sami Isoniemi blev omhändertagen som barn, och i dag använder han sina egna erfarenheter för att hjälpa barn i samma situation. Han vill också sporra omhändertagna barn att tro på sig själva.

YLE - 15 dec 16 kl. 05:00

Barn med specialbehov får allt mindre terapi - statens nedskärningar märks redan

Barn är speciellt utsatta då staten sparar. För barn med utvecklingsstörning eller funktionsnedsättning är nedskärningarna ännu mer dramatiska. Vid årsskiftet gjordes en lagändring, som gör det svårare för barn med specialbehov att få terapi, och det börjar redan synas.

Cornucopia - 30 jun 14 kl. 08:43

Löfvén (s): Barn under 4 år mår dåligt av dagis

Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfvén tog äntligen bladet från munnen och medger vad vetenskapen säger - barn under fyra års ålder mår dåligt på dagis. För att råda bot på detta problem lägger man ett reformförslag, som ska införas 2016, som innebär att färre barn ska få dagisplatser före fyra års ålder.

Reformen är specifikt att barngrupper över 15 barn ska vara förbjudna upp till fyra års ålder.

Sydsvenskan - 20 jan 15 kl. 08:34

Att rulla köttbullar med barn kan sluta med livslånga hälsoproblem

En aktuell tv-reklam för ett flytande stekmargarin visar en situation som är vanlig i svenska hem. En kvinna rullar köttbullar med två barn. Barnen busar och ett av dem, som ser ut att vara i femårsåldern, gapar stort och för händerna mot munnen.

Skånskan - 29 apr 19 kl. 05:00

Nallar till intagnas barn

ESLÖV/RÖNNEHOLM När barnen för första gången besöker sina mammor på kvinnoanstalten Ringsjön får de från och med i fredags var sin nalle av personalen för att få de ska bli bättre till mods.Det är barnombudsmannen Jasmina Tasevska, som jobbar inom kriminalvården på anstalten, som ligger vid Rönneholms slott utanför Stehag, som tagit initiativet.
Hon fick idén från barnombudsmannen på kvinnoanstalten i Ystad.

Nyheter 24 - 03 okt 11 kl. 19:51

JO kritisk till att anstalt avbröt fånges sexakt


Västerviksanstalten får kritik av JO sedan personal klampat in mitt under en fånges sexakt. En av de intagna på Västerviksanstalten hade sex med sin flickvän i ett besöksrum när personal avbröt paret. Anledningen var att parets fem månader gamla bebis befann sig i besöksrummet och personalen fann det olämpligt.

Helsingborgs Dagblad - 25 apr 17 kl. 20:32

Kriminalvården släpper sajt för barn

Fler än 30 000 barn har en mamma eller pappa som sitter i häkte, på anstalt eller har frivård. Men hur tillvaron ser ut för föräldrarna är inte något som alla barn känner till. Därför släpper Kriminalvården en ny hemsida, "Insidan", för att barnen ska f.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.