Aftonbladet > Sport

Monday, 28 September, 17:37

Aftonbladet - 16 nov 11 kl. 18:52

?Den som drabbas av rasism borde ta i hand?Fifa-presidenten: Sdana hr saker kan hnda.
Läs mer på Aftonbladet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Den som drabbasav , rasism, bordeta i , hand
YLE - 24 sep 19 kl. 05:00

Officerskollegan ropade rasistiska glåpord åt Kim på kompaniet: "Tröskeln att anmäla rasism borde vara lägre"

Kim blev behandlad på ett rasistiskt sätt av en officerskollega och säger att tröskeln att anmäla rasism borde vara lägre. Anmälningarna om diskriminering har ökat, uppger Huvudstaben. Beväringar vittnar ändå om att militären inte är ett ställe där rasism frodas..

YLE - 05 aug 16 kl. 12:43

Ungdomspolitiker startar kampanj mot organiserad rasism

Politiska ungdomsorganisationer höjer rösten mot rasism i en färsk kampanj. Lagen gällande organiserad rasism borde skärpas och förtydligas, lyder budskapet. Målet med kampanjen Huominen ilman pelkoa är dels att signalera att rasism inte tolereras och att väcka debatt, dels att förtydliga lagtexter gällande organiserad rasism.

YLE - 08 sep 17 kl. 14:06

Rasism fortfarande vardag inom fotbollen – spelare, föräldrar och egen tränare har hånat Arsalan

Neger och apa var orden som gjorde mest ont, berättar Åbo IFK-spelaren Arsalan Azizi om rasismen han fått utstå på fotbollsplanen. Det antirasistiska arbetet borde börja genast i knatteåldern. – Jag har hört ganska mycket neger, apa och gorilla på fotbollsplanen.

YLE - 14 okt 15 kl. 17:48

Konsensusfylld riksdagsdebatt om rasism och tolerans

Tonläget var sakligt och känsloyttringarna måttfulla då riksdagen på onsdagen debatterade rasism och hatbrottslighet. Nasima Razmyar (SDP) uppbyggde med en skildring av sin första skoldag, arbets- och justitieminister Jari Lindström (Sannf) berättade om ett möte med en somalisk taxichaufför. Initiativet till riksdagsdebatten hade kommit från Socialdemokraterna, och Nasima Razmyar hade varit den första att underteckna det.

YLE - 29 jan 15 kl. 17:25

"Rasism stöter bort potentiell arbetskraft"

Riksdagsledamöter som Yle Nyheter talat med håller med om att Finland behöver invandring, speciellt arbetsbetingad sådan. Enligt Tarja Filatov (SDP) finns det skadlig främlingsfientlighet i Finland, som stöter bort tänkbar arbetskraft. En färsk rapport av Näringslivets delegation EVA hävdar att invandringen till Finland måste öka avsevärt, för att vi inte ska hotas av en ständigt för låg sysselsättning.

Expressen - 4 timmar sedan

Anklagar motståndare för rasism: ”F*cked up”

Joshua Wicks anklagade under gårdagens superettan-match en Umeåspelare för rasism, enligt Dplays sändning. Målvakten vill själv inte kommentera ärendet – men enligt domarbasen Stefan Johansson ska en anmälan till disciplinnämnden lämnas in. – Oavsett om domaren hörde det eller inte ska en anmälan förrättas om det gäller rasism eller diskriminering, säger Stefan Johannesson till Aftonbladet..

Kristianstadsbladet - 02 jan 14 kl. 06:55

"Nej till politiskt våld, nazism och rasism"

Foto: ERIK MÅRTENSSON / TT
Nej, till rasism och meningslöst våld. Anna-Karin Bengtsson skriver att det är dags att agera när barn i vårt land blir drabbade av rasism.
Vi är många som säger ja till mångfald och allas lika rätt i vårt land.

YLE - 24 apr 16 kl. 19:12

"Illamående unga borde fångas upp på samma ställe"

Ungas psykiska hälsa är en högaktuell folkhälsofråga. Samtidigt som majoriteten av finländska unga mår bra är psykisk ohälsa det vanligaste hälsoproblemet bland skolelever och studerande. Enligt FN drabbas årligen var femte av världens 14-24-åringar av psykisk ohälsa.

BT - 10 sep 14 kl. 19:00

Motvikt till rasism och nazism

När högerextrema och rasistiska partier mobiliserar i Europa och i Sverige och nazister marscherar på våra gator, behövs det en tydlig motvikt för att vända riktningen. Vi utmanar dessa krafter med en tydlig politik för mänskliga rättigheter och mot alla former av diskriminering. Rasism och fascism hänger samman med antifeminism och kvinnohat, därför behöver alla som strävar efter ett jämställt samhälle också ta tydlig ställning mot rasism.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.