SVT > Videos

Friday, 15 January, 15:47

SVT - 16 nov 11 kl. 17:21

Skeptiska mot att stoppa upp vargenSka den nu skjutna varghonan Kynna stoppas upp och bli turistmagnet p samma stt som bjrnen Granis som rligen lockar tusentals beskare till naturum Store Mosse utanfr Gnosj? Lnsstyrelsen i Kronoberg r skeptisk. Medverkande: Peder Losten reporter, Hans Fransson naturumguide Store mosse, Erik Sellstrm kommunikatr Kronobergs lnsstyrelse, Martha Wgus naturumfrestndare Store mosse.
Läs mer på SVT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skeptiskamot att , stoppaupp , vargen
Corren - 01 jun 12 kl. 16:59

Viltstängsel ska stoppa vargen

Tre och en halv kilometer viltstängsel ska hindra förra årets masslakt, då vargen rev 22 tackor och lamm på gården Sätersborg, Hällestad strax utanför Finspång..

Sydsvenskan - 08 jan 13 kl. 17:53

TV: Stängsel ska stoppa vargen

Vargen är i Skåne och nu erbjuds skånska fårägare både bidrag och gratis hjälp med att sätta upp elstängsel kring sina fårhagar..

YLE - 14 feb 19 kl. 05:02

Rektorer skeptiska till färre vargobservationer - ser fortfarande vargen som ett hot i skolvardagen

Också i vinter tar vargen plats i skolvardagen och många elever får skida endast under noggrann uppsikt. Yle Österbotten har intervjuat tre rektorer, som alla tycker att det är för tidigt att dra några slutsatser av att det nu görs [link:https://svenska.yle.

Barometern - 25 jun 13 kl. 07:51

Vargen måste bort ur svensk natur

Kommentar till Björn Sprängare och Folke Fagerlunds debattartikel, Vargen måste förvaltas. Så har då Naturskyddsföreningen och Rovdjursföreningen nått ett delmål i sin strävan att stoppa all jakt i Sverige i sin blinda tro att djuren i skogen skall sköta sig själva utan mänskliga djurs inblandning.
Stada-Nora älgskötselområde i Västmanland ställer in älgjakten 2013?

Expressen - 20 aug 13 kl. 13:17

Han ska leda jakten på den skånska vargen

På tolv dagar tros vargen ha slagit till fem gånger. Nu ska vargen jagas och på tisdagen utsåg länsstyrelsen Tom Espgård som jaktledare efter den härjande vargen. ?

Alliansfritt Sverige - 25 nov 13 kl. 11:49

Möt den moderata riksdagskandidat som vill utrota vargen för att få mer mat

Vissa har mer otur än andra när de tänker. Men ibland går går det så långt när man tänker fel att man blir moderat riksdagskandidat. Och då finns det hur mycket potential för konstigheter som helst.

BT - 16 jan 15 kl. 15:15

Första vargen skjuten i Örebro

Vargjakten är i full gång. Den första vargen sköts tidigt i Värmland. Den första i Örebro sköts på eftermiddagen.

BT - 03 okt 14 kl. 16:16

Landsting ska få stoppa privat vård

Den nya regeringen har nu gett sina första besked om vad som ska hända med privata alternativ i vården. S och MP vill riva upp det obligatoriska vårdvalet i primärvården så att landstingen återigen får möjlighet att stoppa etablering av privata vårdcentraler. - Vi får återkomma exakt till detaljerna som vi lagt under valrörelsen och hur det ska genomföras.

BT - 16 jan 15 kl. 11:57

Första vargen skjuten i Värmland

Så fort det dagades var de första jägarna ute i skogarna i Värmlands och Örebro län för att jaga varg. Den första skjutna vargen rapporteras från Sunne, enligt SVT Värmlandsnytt.En av dem som var först ute i dag var Gunnar Glöersen, rovdjursansvarig på Svenska Jägareförbundet.

YLE - 08 jun 17 kl. 12:00

Jägarna skeptiska till forskarnas nya vargsiffror

Samarbetet fungerar dåligt mellan olika instanser då det gäller vargen, säger Jägarförbundet. Samarbetsproblemen leder till att viktig information blir borta eftersom vargobservationer inte registreras. Förbundet föreslår nu en extra vargräkning i höst.

SmålandsPosten - 16 jul 13 kl. 06:13

Ingen rädd för vargen än ?

Att motståndet till varg ökar för var dag som går är inte konstigt. Vargvärnare i sin tur tycker att det är hemskt att man ska avliva vargen, då det den gjort är naturligt för en varg, skriver Robin Larsson.

Det är inte särskilt kons­tigt att vargmotståndare och vargvärnare kommer mer och mer ifrån varandra i sina åsikter.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.