DI > Ekonomi

Friday, 25 September, 05:02

DI - 16 nov 11 kl. 17:07

Sarkozys budget antas av parlamentetDen franska nationalfrsamlingen antog p onsdagen president Nicolas Sarkozys budget fr 2012 s som den presenterades i september..
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sarkozys, budget, antasav , parlamentet
E24 - 16 nov 11 kl. 17:01

Frankrike: parlamentet antar sarkozys budget fÖr 2012

Den franska nationalförsamlingen antog på onsdagen president Nicolas Sarkozys budget för 2012 så som den presenterades i september..

EU-Parlamentet - 01 dec 16 kl. 12:27

Pressmeddelande - Parlamentet antog EU:s budget för 2017

Plenarsammanträde : I nästa års budget har parlamentet säkrat bättre stöd till arbetslösa ungdomar och ytterligare medel till nyckelinitiativ som hjälper små- och medelstora företag, transportinfrastrukturprojekt, forskningsprojekt och studentrörligheten i Erasmus +. De preliminära siffrorna är 157,8578 miljarder euro i åtagandebemyndiganden och 134,49 miljarder euro i betalningsbemyndiganden.

Källa : © Europeiska unionen, 2016 - EP.

E24 - 17 nov 11 kl. 16:41

Grekland: regering lÄmnar budget till parlamentet i morgon

Greklands regering kommer att lämna 2012 års budget till landets parlament i morgon, fredag, efter att kabinettet godkänt den..

EU-Parlamentet - 10 jun 14 kl. 13:57

Artikel - Live på onsdag: Utkast till EU-budget för 2015 presenteras i parlamentet

Allmän information : Förfarandet för att anta EU:s årliga budget börjar på onsdag den 11 juni, när budgetkommissionären Janusz Lewandowski kommer till Europaparlamentet för att presentera utkastet tiill budget för 2015. Du kan se presentationen och diskussionen med ledamöter live, när mötet i Budgetutskottet (BUDG) börjar kl 11. Parlamentet och ministerrådet är jämbördiga i processen och beslutar tillsammans om EU-budgeten.

EU-Parlamentet - 24 okt 14 kl. 13:04

Artikel - Oktobersessionen: ny kommission, Sacharovpriset och 2015 års budget

Plenarsammanträde : Under veckans session fick Jean-Claude Junckers nya kommission grönt ljus från parlamentet. Den avgående ordföranden José Manuel Barroso tog farväl och höll sitt avskedstal inför kammaren. Dessutom röstade Parlamentet emot nedskärningar i nästa års budget som flera medlemsstater har föreslagit.

EU-Parlamentet - 25 nov 15 kl. 13:41

Pressmeddelande - Migration och jobb: Europaparlamentet antar nästa års EU-budget

Plenarsammanträde : På onsdagen antog parlamentet EU:s budget för 2016, som likt överenskommelsen med EU-ländernas ministerråd den 14 november utgörs av 155 miljarder euro i åtagandebemyndiganden och 143,9 miljarder euro i betalningsbemyndiganden. Parlamentet har förhandlat fram ökad ekonomisk hjälp till migranter och flyktingar, små och medelstora företag, studenter och EU:s forskningsprogram Horisont 2020

Källa : © Europeiska unionen, 2015 - EP.

EU-Parlamentet - 11 sep 14 kl. 14:19

Artikel - EU:s budget 2015: Parlamentsutskotten tar ställning

Allmän information : EU:s budget för nästa år tar form och parlamentet och rådet jobbar hårt under de kommande månaderna för att hitta en acceptabel kompromiss när det gäller nivåer och fördelning av EU:s inkomster och utgifter. Många parlamentsutskott har avgett sina yttranden om budgeten och rådet har antagit sin formella ståndpunkt. Kolla in vår nyhetsgrafik om stegen i processen och läs vidare om vad som händer härnäst.

EU-Parlamentet - 28 okt 15 kl. 15:24

Pressmeddelande - Parlamentet ökar EU:s budget för migration och konkurrenskraft

Plenarsammanträde : I sin omröstning om EU:s budget för 2016 ökade ledamöterna anslagen med koppling till det rekordstora antalet flyktingar i EU och i unionens närområde. De röstade också för mer pengar till att skapa sysselsättning för ungdomar, öka EU:s konkurrenskraft och betala obetalda räkningar. Ledamöterna röstade ner alla de nedskärningar som EU-ländernas ministrar föreslagit, bland annat i migrationsbudgeten.

EU-Parlamentet - 04 apr 16 kl. 16:13

Artikel - EP i veckan: EU-Turkiet-avtalet, terrorbekämpning & grönt ljus för EU:s budget

Allmän information : EU:s och Turkiets relation är i fokus i EU-parlamentet den här veckan, då ledamöter i utskottet för medborgerliga fri- och rättigheter diskuterar flyktingöverenskommelsen. De ska också, till följd av attackerna i Bryssel, diskutera insatser i kampen mot terrorism och följa upp det extrainsatta mötet mellan EU:s justitie- och inrikesministrar, som hölls efter händelserna. Mer stöd till Europols center för terroristbekämpning, samt grönt ljus till EU:s budget 2014 är andra frågor på agendan.

EU-Parlamentet - 10 okt 16 kl. 17:14

Artikel - EP i veckan: energi, budget, rysk propaganda, Sacharovpriset, LUX-priset..

Allmän information : I utskottsmöten under veckan kommer ledamöter bland annat att rösta om förslag om säker gasförsörjning, att motverka propaganda från länder utanför EU, om att begränsa spridning av växtsjukdomar och att bekämpa olaglig handel med vilda djur och växter. Budgetutskottets ledamöter ska rösta om nästa års budget. Parlamentet firar 10-årsjubiléet av parlamentets filmpris LUX-priset, och de tre finalisterna till årets Sacharovpris för tankefrihet kommer att avslöjas.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.