Norrtelje Tidning > Nyheter

Tuesday, 22 September, 16:07

Norrtelje Tidning - 16 nov 11 kl. 08:46

Fångvårdare skjutenEn man i 30-årsåldern som jobbar på Norrtäljeanstalten sköts i axeln i Norrtälje på tisdagskvällen. Polisen rubricerar händelsen som mordförsök. "Han är vid gott mod" - Anstalten om offret och liknande händelser.
Läs mer på Norrtelje Tidning
Läs mer om:
Norrtäljeanstalten, Norrtälje

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fångvårdare, skjuten
Skånskan - 19 apr 19 kl. 16:48

Hur kan farliga mördare få rymma så lätt

Det här är en personlig opinionsbildande text. I bland känns det som att en åsikt måste upprepas många gånger för att få någon effekt. Därför återkommer jag till uppfattningen som jag länge drivit, att polis och kriminalvård måste betydligt mera storskaligt använda sig av tekniken med elektronisk fotboja.

Nerikes Allehanda - 05 feb 14 kl. 15:54

Häktad skulle plocka fångvårdare

På väg från häktet till en väntande bil ska 25-åringen ha hotat de två kriminalvårdarna..

Expressen - 21 mar 19 kl. 15:55

Fångvårdare åtalas efter Kastellanoss flykt

Kristofers Kastellanoss lyckades fly under en fångtransport i somras.Nu åtalas kriminalvårdaren som hade ansvar för fångtransporten för tjänstefel, enligt Nerikes Allehanda..

YLE - 03 okt 13 kl. 05:49

Långvård lockar inte finlandssvensk personal

Bara enstaka vårdare har svenska som modersmål på Helsingfors stads svenska långvårdsavdelningar. Akutvård lockar mera och sjukhusen kunde satsa på att ge en bättre bild av äldrevården menar avdelningsskötare Jaana Kärki på Stengårds sjukhus. Svårt att hitta nya svensktalande Kärki är nöjd med situationen just nu då 17 av 20 i personalen talar flytande svenska, även om bara fyra har svenska som modersmål.

YLE - 09 dec 15 kl. 06:14

Österbotten ropar efter närvårdare

Det behövs flera hundra nya närvårdare de närmsta åren i svenska Österbotten. Bakgrunden är att de äldre blir fler och samtidigt ska de bo hemma allt längre. Dessutom pensioneras många av de nuvarande närvårdarna.

YLE - 26 maj 17 kl. 04:37

Hemvårdare bekräftar kritik: Äldre i dåligt skick kan få vänta månader på en vårdplats

Hemvårdaren Linda Nwaogo cyklar runt hos sina äldre klienter på Drumsö i Helsingfors. Hon håller med revisionsverkets kritik av äldreomsorgen i huvudstaden. Äldre i alltför dåligt skick vårdas hemma då det är svårt att hitta en vårdplats i dagens läge.

YLE - 07 aug 13 kl. 14:53

Varannan mentalvårdare på Ekåsen får gå

Spela upp klipp på Arenan
Samarbetsförhandlingarna med personalen på Ekåsens psykiatriska sjukhus är nu över. Nu står det klart att cirka 15 mentalvårdare blir utan jobb. Enligt huvudförtroendeman Kalevi Kannisto är situationen unik för HNS.

YLE - 14 mar 14 kl. 13:39

Vård utan lyft revolutionerar långvården

Många som jobbar inom långvården blir utslitna i förtid, men nu kan man förhindra det här. Med hjälp av kinestetik kan vårdarna vid Nykarleby sjukhem helt undvika lyft. Kinestetik har funnits i flera andra europeiska länder i trettio år redan, men först nu har metoden kommit till Finland.

YLE - 06 okt 16 kl. 11:52

Socialpolitiker i regeringspartierna gör uppror: Inte färre vårdare i äldreomsorgen!

Ledande socialpolitiker i regeringspartierna protesterar mot regeringens planer att minska minimiantalet vårdare i äldreomsorgen. Regeringen föreslår en ändrad dimensionering av antalet vårdare, från 0,5 vårdare per klient till 0,4 vårdare per klient. Regeringen hoppas på det här sättet spara 70 miljoner euro.

Expressen - 23 jan 16 kl. 02:05

Man skjuten i södra Stockholm

En person har skjutits vid en gångväg i Farsta Strand i Stockholm. - Jag hörde åtta-tio skott och så såg jag en person med stor jacka springa därifrån, säger ett vittne. Polisens i Stockholm bekräftar att en person är skjuten men man har ännu inga uppgifter om tillståndet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.