ÖstersundsPosten > Nyheter

Friday, 25 September, 06:28

ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Regeringen ger 103 miljoner för etablering i LuleåRegeringen beslutade att ge 103 miljoner kronor till Facebook för etableringen i Luleå.
Om Facebook hade fått statligt stöd om Östersund valts i stället för Luleå vill näringsdepartementet inte svara på..
Läs mer på ÖstersundsPosten
Läs mer om:
Luleå, Facebook, Östersund

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringenger , 103miljoner för , etableringi , Luleå
Regeringen - 05 sep 17 kl. 14:43

Satsningar på jobb och etablering – alla som kan jobba ska jobba

Regeringen satsar i höstbudgeten på att stärka insatserna inom arbetsmarknad och nyanländas etablering. Alla som kan jobba ska jobba och bidra till vår gemensamma välfärd. Anställningsstöden förenklas och förstärks för att öka arbetsgivares vilja att anställa personer med svag förankring på arbetsmarknaden.

Regeringen - 19 feb 15 kl. 06:05

Snabbspår - snabbare etablering av nyanlända

I dag presenterade arbetsmarknadsminister Ylva Johansson en del i regeringens arbete för att nyanlända snabbare ska kunna etablera sig på arbetsmarknaden. Regeringen inleder trepartssamtal för ett så kallat snabbspår in på arbetsmarknaden.

Artikel: Snabbspår - snabbare etablering av nyanlända skapat genom trepartssamtal
Debattartikel: Nyanländas etablering i Sverige ska reformeras

Arbetsmarknadsdepartementet, 19 februari 2015.

Regeringen - 07 nov 16 kl. 09:52

Regeringens inriktning för nyanländas mottagande och etablering

Arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson har i dag presenterat en lägesbeskrivning av arbetet för ett hållbart mottagande och en effektiv etablering. Att korta vägen till jobb för nyanlända står fortsatt högt på regeringens dagordning. Regeringen gör insatser för fler bostäder och andra boendeplatser, höjd kvalitet i mottagandet, förbättrade utbildningsmöjligheter och snabbare etablering på arbetsmarknaden..

Regeringen - 22 sep 17 kl. 14:24

Regeringen underlättar för mer svenska på jobbet

Kunskaper i svenska är avgörande för etablering i arbets- och samhällsliv för den som har kommit ny till Sverige. Regeringen har därför fattat beslut om förordningsändringar som tydliggör att statsbidrag till arbetsmarknadens parter för särskilda främjande- och utvecklingsinsatser i syfte att påskynda nyanlända invandrares etablering på arbetsmarknaden också ska kunna användas för att främja och utveckla språkinsatser på arbetsplatsen. I budgetpropositionen för 2018 skjuter regeringen dessutom till ökade medel till statsbidraget.

Regeringen - 18 mar 15 kl. 11:14

Trepartssamtal om snabbspår för nyanländas etablering har inletts

I går inledde arbetsmarknadsminister Ylva Johansson det första trepartssamtalet om snabbspår för nyanländas etablering på arbetsmarknaden. Inbjudna till det första mötet var företrädare för centralorganisationerna.

- Målet är att tillsammans med parterna och Arbetsförmedlingen hitta lösningar som skapar ett snabbspår för att nyanlända snabbt ska kunna komma ut på en arbetsplats som är relevant för individens utbildning, erfarenheter och intresse.

Regeringen - 18 apr 17 kl. 11:13

Fler sommarjobb för unga och effektivare etablering av nyanlända

I samband med vårändringsbudgeten för 2017 satsar regeringen på att underlätta för ungdomar att komma in på arbetsmarknaden. 105 miljoner kronor avsätts till kommunerna för att skapa sommarjobb till unga. Regeringen avser även att förstärka nyanlända invandrares etablering på svenska arbetsmarknaden.

Regeringen - 11 apr 15 kl. 18:15

Satsningar på civilsamhället för att förbättra nyanländas etablering

I den kommande vårändringsbudgeten konkretiserar regeringen delar av etableringspaketet som syftar till att nyanlända snabbare ska kunna etablera sig på arbetsmarknaden. Regeringen satsar ytterligare 30 miljoner kronor på verksamhet i civila samhället och kommuner som syftar till att skapa bättre förutsättningar för nyanlända att etableras i samhället.

Pressmeddelande: Satsningar på civilsamhället för att förbättra nyanländas etablering

Arbetsmarknadsdepartementet, 11 april 2015.

Regeringen - 07 sep 17 kl. 10:00

Migration och etablering – tre år in i mandatperioden

Sedan regeringen tillträdde 2014 har många insatser gjorts för att klara flyktingmottagandet och nyanländas etablering i Sverige samt för att upprätthålla reglerad invandring och värna asylrätten. Regeringen arbetar också för en jämnare fördelning av flyktingar inom EU och för att EU:s framtida asylsystem ska vara rättsäkert och värna asylrätten..

Regeringen - 21 jan 16 kl. 08:47

I morgon inleds de regionala konferenserna om mottagande och nyanländas etablering

Under början av 2016 arrangerar länsstyrelserna på uppdrag av regeringen 17 regionala konferenser över hela landet på temat mottagande och nyanländas etablering. Alla Sveriges kommuner och landsting bjuds in till de regionala konferenserna som är en fortsättning på den nationella samlingen Sverige tillsammans. I morgon, den 22 januari, är det dags för den första regionala konferensen som äger rum i Malmö..

Regeringen - 03 mar 16 kl. 15:10

Utvecklingen av utrikes föddas etablering i Sverige ska analyseras

Under hösten 2015 har antalet asylsökande till Sverige ökat kraftigt. Det kan antas leda till att den utrikes födda befolkningen i Sverige också kommer att öka. Regeringen ger i dag Statistiska centralbyrån, SCB, i uppdrag att beskriva och analysera utvecklingen av utrikes föddas etablering i arbets- och samhällslivet..

Regeringen - 03 mar 16 kl. 15:30

Uppdrag till Statistiska centralbyrån gällande utrikes föddas etablering i arbets- och samhällslivet

Regeringen uppdrar åt Statistiska centralbyrån (SCB) att beskriva och analysera utvecklingen av utrikes föddas etablering i arbets- och samhällslivet inom områdena demografi, utbildning, arbetsmarknad, inkomst, boende och etableringsuppdraget..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.