Biotech Sweden > Teknik

Monday, 28 September, 17:05

Biotech Sweden - 16 nov 11 kl. 15:20

Diamyd ökar trots turbulens
Efter att bolagets huvudprojekt kraschat tidigare i år visar Diamyd ändå positiva resultat under räkenskapsåret. Nu hoppas de hitta en ny partner..
Läs mer på Biotech Sweden
Läs mer om:
Diamyd

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Diamyd, ökartrots , turbulens
DI - 12 okt 16 kl. 08:37

Diamyd ökar på förlusten

Läkemedelsbolaget Diamyd Medical redovisar ett resultat efter skatt på minus 4,8 miljoner kronor för det fjärde kvartalet av det brutna räkenskapsåret 2015/2016 (minus 4,3). Resultatet per aktie uppgick till minus 0:20 kronor (minus 0:20)..

DI - 17 apr 15 kl. 08:47

Diamyd Medical ökar ägandet i Cellaviva

Diamyd Medical investerar ytterligare 0,8 miljoner kronor i Cellaviva, vad man beskriver som "Sveriges första kommersiella biobank för stamceller". Efter transaktionen kommer Diamyd Medicals ägarandel i Cellaviva att uppgå till cirka 39 procent. Det framgår av ett pressmeddelande..

VA - 26 apr 11 kl. 07:00

Genombrott för Diamyd nära

26 april I mitten av februari gjorde den sista patienten sitt 15-månaders besök på en av klinikerna i bolagets europeiska studie. Sedan dess har bolaget sammanställt data från de 320 patienterna. Snart kommer studien att avblindas och resultatet att presenteras.

VA - 23 jun 11 kl. 09:12

Bakslag för Diamyd

23 juni Diamyd Medical avbryter sin amerikanska fas 3-studie med diabetesläkemedlet Diamyd. Beslutet är baserat på en blindad analys av de effektdata som hittills samlats in i studien, samt det tidigare rapporterade negativa resultatet av en europeisk fas 3-studie med samma design, skriver Diamyd i ett pressmeddelande. Arbetet med att stänga studien kommer att inledas omgående.

VA - 09 maj 11 kl. 10:39

Enorm besvikelse för Diamyd

9 maj Dagens bakslag för diabetesbolaget Diamyd Medical är tragiskt ur flera perspektiv. I första hand för de som tidigt i livet drabbas av typ 1-diabetes och som Diamyd såg en chans att slippa vara insulinberoende, helt eller delvis, med alla de biverkningar som följer. För de andra för de aktieägare som bidragit med finansiering och varit med och bygga upp ett bolag som före dagens kollaps var värderat till cirka 4 miljarder kronor.

Affärsvärlden - 06 apr 16 kl. 08:40

Förlusten ökar i Diamyd

Diamyd Medical redovisar ett resultat efter finansiella poster på -4,7 miljoner kronor (-4,1) i bolagets andra kvartal avseende perioden december 2015 till februari 2016..

DI - 14 nov 18 kl. 12:24

Diamyds huvudägare ökar innehav via teckningsoptioner

Diamyd Medicals huvudägare Anders Essen-Möller avser att fullt ut nyttja sina teckningsoptioner i bolaget, vilket innebär en ytterligare investering i Diamyd Medical om 8,2 miljoner kronor. .

VA - 01 jun 11 kl. 08:55

Diamyd Medical lägger ned Fas 3-studie

1 juni Diamyd avslutar sin europeiska fas 3-studie. Det framgår av ett pressmeddelande. Den 9 maj rapporterade bolaget negativa resultat kring projektet och nedläggningsbeslutet följer som en konsekvens härav.

VA - 01 jun 11 kl. 08:50

Partner säger upp Diamyd-avtal

1 juni Diamyd Medical meddelar att bolaget har återfått kontrollen över diabetesterapin Diamyd efter att partnern Ortho-McNeil-Janssen Pharmaceuticals valt att avsluta det avtal som de två bolagen tecknade i juni 2010 för att utveckla och kommersialisera Diamyd. Det framgår av ett pressmeddelande. Uppsägningen av avtalet följer på utvärderingen av resultaten från en europeisk fas 3-studie med Diamyd som rapporterades den 9 maj.

VA - 26 apr 11 kl. 14:52

Vd-bytet har inget med Diamyd-studie att göra

26 april Att Elisabeth Lindner får sparken som vd för Diamyd Medical har inget med bolagets fas 3-studie Diamyd, mot typ 1-diabetes, att göra. Det säger bolagets styrelseordförande Anders Essen-Möller till Nyhetsbyrån Direkt. "Det har inget som helst med studien att göra, inte ett dugg.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.