DI > Ekonomi

Thursday, 24 September, 10:24

DI - 16 nov 11 kl. 14:42

Riksdagsnej till TobinskattRiksdagen fresls sga nej till EU-kommissionens frslag om att ta ut skatt p handel med aktier, obligationer och andra finansiella transaktioner..
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riksdagsnejtill , Tobinskatt
Nyheter 24 - 03 nov 11 kl. 22:47

Bill Gates vill införa Tobinskatt


Under det pågående G20-mötet i Cannes kommer Microsoftgrundaren att lägga fram ett förslag på att införa skatt på internationella valutatransaktioner. CANNES. Microsoftgrundaren Bill Gates vill införa skatt på internationella valutatransaktioner, en så kallad Tobinskatt.

Sydsvenskan - 29 sep 11 kl. 06:30

Borg säger blankt nej till Tobinskatt

EU-kommissionen vill införa en Tobinskatt i alla EU-länder. -?Det är dags för bankerna att betala tillbaka, sade ordföranden José Manuel Barroso i går i ett tal i Strasbourg.

DI - 08 mar 11 kl. 15:21

EU-parlamentet vill ha Tobinskatt

En majoritet i EU-parlamentet uppmanar EU-kommissionen att ta fram lagförslag på en skatt på finansiella transaktioner, en så kallad Tobinskatt..

Newsmill - 08 mar 11 kl. 16:48

Socialdemokraterna röstade ja till skadlig Tobinskatt

De svenska Socialdemokraterna har röstat för införandet av en Tobinskatt. De har alltså aktivt röstat för att bromsa handel och tillväxt och för att minska möjligheterna till export och utveckling. Dessutom kallar de detta att vara solidariska, skriver Anna Ibrisagic (M), Christofer Fjellner (M), Anna Maria Corazza Bildt (M), Alf Svensson (KD), Europaparlamentariker..

BT - 29 jun 11 kl. 20:03

Tobinskatt på förslag i EU-budget

EU-kommissionen förberedde sig på onsdagen för att släppa en budgetbomb över medlemsländerna.
Enligt EU-källor finns ett förslag om att införa skatt på finansiella transaktioner, så kallad Tobinskatt, i syfte att stärka Bryssels möjlighet att öka sina inkomster.
Det är en fråga som delar EU-länderna, eftersom flera länder, däribland Sverige, hävdar att en sådan skatt bara fungerar om den införs globalt.

DI - 30 jun 11 kl. 06:20

EU vill införa Tobinskatt

EU-kommissionen föreslog på onsdagskvällen att EU inför en finansiell transaktionsskatt - en utvidgad Tobinskatt - där intäkterna ska gå till EU- budgeten..

DI - 08 nov 11 kl. 13:49

Djupt oenighet i EU om Tobinskatt

EU:s finansministrar är djupt splittrade om införandet av en finansiell transaktionsskatt, en utvidgad Tobinskatt. Det visade den offentliga debatten under ekofinmötet på tisdagen..

E24 - 08 nov 11 kl. 14:02

Ekofin: stor oenighet om infÖrande av tobinskatt

BRYSSEL (Direkt) EU:s finansministrar är djupt splittrade om införandet av en finansiell transaktionsskatt, en utvidgad Tobinskatt..

DI - 20 jan 12 kl. 12:48

MP vill ha Tobinskatt

Miljöpartiet gör bedömningen att en Tobinskatt, en skatt på finansiella transaktioner, skulle bidra till stabilitet på finansmarknaderna och att de negativa effekterna skulle vara små..

E24 - 27 mar 12 kl. 05:50

Eu: kommer ej enas om gemensam tobinskatt- schÄuble

EU-länderna kommer inte att enas om en gemensam finansiell transaktionsskatt, Tobinskatt, utan det blir upp till varje regering att strama åt reglerna..

DI - 27 mar 12 kl. 06:16

Tysklands finansminister sågar Tobinskatt

EU-länderna kommer inte att enas om en gemensam finansiell transaktionsskatt, Tobinskatt, utan det blir upp till varje regering att strama åt reglerna. Det sade Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble i Berlin på måndagen, rapporterar Bloomberg News..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.