E24 > Ekonomi

Monday, 25 January, 14:24

E24 - 16 nov 11 kl. 14:44

Svag forint blåser upp ungersk skuldUngerns statsskuld växer i rasande takt till följd av höstens kursras för landets valuta, forinten..
Läs mer på E24

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svag, forint, blåserupp , ungersk, skuld
PrivataAffärer - 25 jan 19 kl. 10:53

Svag julhandel kan ge teknisk recession

Analytiker är delade i frågan om risken för en teknisk recession, att BNP skulle sjunka även under det fjärde kvartalet, efter nedgången under det tredje kvartalet. Michael Grahn, Danske Banks chefekonom i Sverige, ser en ”rätt betydande” risk för att BNP kan sjunka även under det fjärde kvartalet där Sverige i så fall med sjunkande BNP två kvartal i rad skulle vara i teknisk recession. Han påpekar att detaljhandelns försäljning sjönk från det tredje kvartalet, vilket gör att detsamma även bör gälla privat konsumtion.

PrivataAffärer - 03 jul 20 kl. 13:00

Experterna: Svag konsumtion i sommar trots hemester

Sammantaget ska man nog räkna med en relativt svag konsumtion i sommar, anser Swedbanks tillförordnade chefekonom Andreas Wallström. – Vi kommer att få fler hemestrande svenskar som väljer att resa runt i Sverige, men det är svårt att se att det skulle kunna väga upp att den utländska turismen i stort sett lär utebli, säger han. Andreas Wallström påpekar att sommarens konsumtion dessutom är tjänsteinriktad, med övernattningar och restaurangbesök, de sektorer som drabbats hårdast av coronakrisen.

Cornucopia - 17 nov 14 kl. 16:31

Ingen bostadsbubbla - bara stark eller svag krona?

Dags för att testa en hypotes. Det finns ingen bostadsbubbla i Sverige, det handlar bara om stark eller svag krona och priserna drivs av arbetskraftsinvandringens uppfattning om svenska bostadspriser utifrån deras egna valutor.
Svenska kronan kan som bekant variera rätt mycket, och stigande bostadspriser kanske då bara är ett utfall av hög arbetskraftsinvandring och att en svag svensk krona gör att inflyttade med jobb tycker att bostäder är billiga.

PrivataAffärer - 30 jul 19 kl. 10:30

Analytiker: Överraskande svag svensk BNP

”Det är ett snabbestimat som ofta revideras, så man får ta siffrorna med en nypa salt, men det är inte bara det andra kvartalet som är ett bekymmer. Inhemsk efterfrågan har stått still i drygt ett år nu. Hushållens konsumtion går trögt och det verkar som om nedgången i investeringarna breddas, det handlar inte bara om bostäder nu.

VA - 07 sep 11 kl. 07:00

Så ser kapitalismens framtid ut

7 september Förstora Stefan Krook, grundare GoodCause, Per Grankvist, redaktör Veckans Affärer, Stina Billinger, SPP. Foto: VA   Lite mindre än trettiofem trappsteg under Nobelmuseet i Stockholm ligger forskningsbiblioteket som man når via en dunkel källartrappa. Under tegelvalven står bokhyllor längs väggarna och ur en av dem drar jag ut en bok med vit rygg märkt ?

Expressen - 22 jan 13 kl. 12:37

Materazzi: "Jag ser en svag punkt hos Ibra"

De var lagkamrater i Inter men vänskapen fick sig en törn. Nu berättar den förre stjärnbacken Marco Materazzi vad han egentligen tycker om Zlatan Ibrahimovics personlighet. - Det är aldrig hans fel.

NSD - 11 okt 13 kl. 05:01

Advokaten: "Bevisningen ser svag ut"

22-åringens försvarsadvokat Bo Forssberg räknar med att åklagarna ska bygga mordåtalet på indicier i fallet Vatchareeya Bangsuan. ??Bevisningen ser svag ut i dag.

Nyan - 02 jul 15 kl. 15:46

”Man ser att man kan vara svag”

Gun Lagerberg har lidit av depression under fem års tid och är även nära anhörig till en person med psykiska problem. De tunga perioderna har gjort henne ödmjuk och mer empatisk. – Jag var en hårdare människa innan.

Nyan - 19 aug 15 kl. 14:40

”Man ser att man kan vara svag”

Gun Lagerberg har lidit av depression under fem års tid och är även nära anhörig till en person med psykiska problem. De tunga perioderna har gjort henne ödmjuk och mer empatisk. – Jag var en hårdare människa innan.

Helsingborgs Dagblad - 15 sep 15 kl. 15:20

IMF ser slutet på finsk recession

Den finska ekonomin ser ut att kunna ta sig ur tre års recession i år, enligt Internationella valutafonden (IMF). Draghjälp kommer från ökad inhemsk konsumtion.Bakgrunden till Finlands tillväxtproblem är svag efterfrågan i eurozonen och sanktionskriget med Ryssland till följd av Ukrainakonflikten, som har slagit mot handeln med grannlandet i öster.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.