UNT > Inrikes

Friday, 25 September, 00:08

UNT - 16 nov 11 kl. 14:32

Oroande många fastnar i bidragFler än man tidigare trott fastnar i långvarigt socialbidragsberoende. Nästan var femte bidragsmottagare har haft ekonomiskt stöd i tre år eller mer, enligt en ny kartläggning från Socialstyrelsen. (TT).
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Socialstyrelsen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oroandemånga , fastnari , bidrag
Barometern - 31 maj 13 kl. 07:23

Fler ska klara sig utan bidrag

Allt fler unga fastnar i bidragsberoende. Nu ska socialförvaltningen försöka stoppa trenden. I dag har 124 hushåll i Mönsterås kommun ekonomiskt bistånd.

Alliansfritt Sverige - 18 apr 14 kl. 12:59

Fas 3-bidrag kan vara olagliga och Arbetsförmedlingen döljer det

Fas 3 fortsätter att dra till sig uppmärksamhet på fel sätt. Som bekant finns det ett riksdagsbeslut att ta bort Fas 3 som regeringen vägrar förhålla sig till. Istället tickar reformen på och fler och fler människor stoppas in i meningslösa "psysslingsåtgärder" där de får måla redan ommålade stolar och sedan fastnar där.

Trelleborgs Allehanda - 24 nov 12 kl. 13:08

Kamp för hamnens EU-bidrag

Foto:
Kommunalrådet Ulf Bingsgård (M) går nu ut med en brevkampanj för att få med Trelleborgs hamn och sjövägarna till kontinenten i EU:s transportkorridor.
Det är i brev till EU-parlamentarikerna Gunnar Hökmark (M) och Anna Ibrisagic (M) samt infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (M) som Ulf Bingsgård vädjar om hjälp. Han vill att de ska medverka för att få med Trelleborg och hamnen på EU:s karta över transportkorridoren från Helsingfors till Valetta på Malta.

DN - 21 apr 18 kl. 06:56

L-förslag: Gör det lönsamt att gå från bidrag till jobb

Låt den som går från försörjningsstöd till arbete behålla halva inkomsten utan att bidragen minskar. Så vill Liberalerna motverka att nyanlända fastnar i långvarigt bidragsberoende. – Det lönar sig för dåligt att gå från bidrag till arbete, säger Mats Persson (L)..

ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

"Jag försöker leva mammaliv med städning och tvätt men det blir lätt att jag fastnar framför tv:n."

Ungdomar har en tendens att drabbas hårdare vid kris­er än andra grupper på arbetsmarknaden och mest oroande av allt är att ungdomsarbetslösheten tenderar att ligga kvar på en hög nivå när konjunkturen väl vänder. Bakom de mörka arbetslöshets­siffrorna finns ungdomar av kött och blod som kämpar för att få in en fot på den allt tuffare arbets­marknaden. Therese Jutman är 24 år och bor i Krok­om.

Skånskan - 14 nov 18 kl. 06:00

Aktuell med roande och oroande framtidssatir

Bokens dag Från paradisplaneten Zarmina kommer Ki på besök till jorden som nyligen plågats av ett fjärde världskrig och till varje pris vill undvika ett femte. Maja Lundgrens nya roman Den skenande planeten beskriver hon själv som ”en slags framtidssatir”.
– Den är ganska hemsk men jag hade otroligt roligt när jag skrev den, medger hon glatt.

BT - 13 apr 12 kl. 08:43

Här fastnar flest i fartkameror

På riksväg 40 mellan Getared och Toppsjön fastnar flest fartsyndare i polisens fasta kameror. Se grafik inne i artikeln! 2011 registrerades nästan 1500 hastighetsöverträdelser på den sträckan.

BT - 28 mar 14 kl. 08:05

Boråsvalet vill se nämnd styra skolan: "Frågor fastnar"

”Många fina beslut som har tagits fastnar på vägen”, säger Anna Grahn (Boråsvalet). Ett av de styrande partierna går nu ut och kritiserar att politiska beslut inte leder till verkliga förändringar i skolorna. Boråsvalet gör också klart att de vill ha en grundskolenämnd istället för att skolan styrs från tre stadsdelar.

Barometern - 25 apr 14 kl. 14:39

Mando Diaos nya fastnar fort

Aelita får en geting av Expressen. Som skriver att det är ett "skrattretande hafsverk av ett band som saknar verklighetsförankring". Expressen undrar om Mando Diao försöker lura oss och om så är fallet, då är jag lurad.

YLE - 30 aug 16 kl. 16:28

”Oroande resultat” – Ishockeyförbundets snusutredning går vidare

Över 70 procent av de tillfrågade berättar att juniorspelare i deras klubbar snusar. – Oroande, säger Hannu Soro, ordförande för den finländska ishockeyns snusarbetsgrupp. Det var i november i fjol som Ishockeyförbundets avgående ordförande Kalervo Kummola skapade rubriker genom att förespråka ett totalförbud mot snus inom finländsk ishockey.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.