Nyteknik > Teknik

Saturday, 19 September, 11:44

Nyteknik - 16 nov 11 kl. 14:01

Odlad is ska kyla Mongoliets huvudstadForskare i Mongoliet ska ?odla? is som ska sparas fr att kyla huvudstaden och ge dricksvatten under varma sommardagar..
Läs mer på Nyteknik

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Odladis ska , kyla, Mongoliets, huvudstad
EU-Parlamentet - 09 jun 15 kl. 16:59

Artikel - Mongoliets president Tsakhiagiin Elbegdorj besökte Europaparlamentet

Plenarsammanträde : “Mongoliet kommer att vara ett strategiskt ankare för EU i öst”, sade Mongoliets president Tsakhiagiin Elbegdorj när han framträdde i kammaren i Strasbourg på tisdagen den 9 juni. Det är Elbegdorjs första besök i parlamentet sedan han valdes i maj 2009. Talman Martin Schulz välkomnade presidenten till Europaparlamentet.

YLE - 19 aug 13 kl. 10:26

Norge skärper rekommendationer för odlad lax

Norska livsmedelsverket skärper rekommendationerna gällande odlad lax, skriver svenska medier. Gravida kvinnor eller kvinnor i fertil ålder ska inte äta odlad norsk lax mer än två gånger i veckan. Hittills har de strängare norska begränsningarna inte påverkat rekommendationerna för den odlade laxen i Sverige eller Finland.

YLE - 28 jun 17 kl. 17:24

Slut på vild fisk i Västnyland – fiskare säljer odlad lax från Norge

Absolut tomt. Så beskrivs fiskevattnen i Snappertuna och Bromarv just nu. Fiskförsäljare på Ekenäs torg fyller disken med det de kan få tag på, mest odlad norsk lax.

YLE - 21 dec 13 kl. 06:51

Odlad fisk allt viktigare i världen

Odlad fisk kommer att bli allt viktigare i och med att vi fiskar ut våra världshav. Fiskodling är dessutom effektivare än köttproduktion eftersom fiskar kräver mindre foder. Fiskbestånden krymper på grund av överfiske och efterfrågan på fisk ökar.

YLE - 17 okt 13 kl. 06:00

Odlad fisk får mera antibiotika i Finland

Vi odlar fisk i öppna kassar i havet. När fisken blir sjuk får den antibiotika med fodret. Men varför får finländsk odlad fisk mera antibiotika än odlad fisk i Norge och Sverige?

Helsingborgs Dagblad - 13 apr 12 kl. 10:06

Mongoliets ex-ledare gripen

Mongoliets förre president Nambaryn Enchbajar har gripits efter att ha vägrat infinna sig för förhör i en korruptionsutredning. Enchbajar greps av en specialstyrka i gryningen på fredagen, sedan styrkan först hamnat i skottlossning med ex-presidentens livvakter. Den nu 53-årige Enchbajar, med bakgrund i det gamla kommunistpartiet, var premiärminister 2000?

NT - 03 aug 12 kl. 10:15

Mongoliets expresident fängslad

Mongoliets expresident Nambaryn Enchbajar har dömts till fyra års fängelse för en rad korruptionsbrott, meddelade en domstol i det politiskt oroliga landet sent i torsdags..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Odlad lax behöver inte frysas

Livsmedelsverket tar nu bort rådet att odlad lax måste frysas ned innan den äts rå eller gravad. Det på grund av att risken att den odlade laxen ska vara infekterad med parasiter är ytterst liten.- Däremot kan annan odlad fisk och vild fisk innehålla parasiter.

Helsingborgs Dagblad - 17 aug 13 kl. 01:36

Norska kvinnor avråds äta odlad lax

Norska livsmedelsverket avråder gravida och kvinnor i fertil ålder från att äta odlad lax mer än två gånger i veckan. Men i Sverige står Livsmedelsverkets rekommendation fast, skriver DN. Kvinnorna kan äta obegränsade mängder fisk, inklusive odlad norsk lax..

Kristianstadsbladet - 17 aug 13 kl. 01:32

Norska kvinnor avråds äta odlad lax


Norska livsmedelsverket avråder gravida och kvinnor i fertil ålder från att äta odlad lax mer än två gånger i veckan. Men i Sverige står Livsmedelsverkets rekommendation fast, skriver DN. Kvinnorna kan äta obegränsade mängder fisk, inklusive odlad norsk lax.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.