DI > Ekonomi

Saturday, 26 September, 11:51

DI - 16 nov 11 kl. 12:46

EU-kommissionen: De rika ska betala för krisenHögt skuldsatta euroländer bör beskatta förmögenheter mer för att få ordning på statsfinanserna..
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU-kommissionenDe , rikaska , betalaför , krisen
SVT Debatt - 19 sep 13 kl. 16:51

Låt de rika betala mer av barnomsorgen

FÖRSKOLAN Att som Socialdemokraterna vilja göra förskolan helt avgiftsfri är en både ohållbar och osolidarisk politik. Centerpartiet bör i stället visa på en hållbar väg framåt. Vi vill inte se några höjda avgifter för föräldrar med låga inkomster ?

Affärsvärlden - 31 jan 11 kl. 10:18

Italien låter turister betala krisen

Räkna med dyrare semestrar i Italien. Nu utvidgar landet skatten som bara ger nackdelar för turisterna. Och den går bara att betala med kontanter..

SvD - 10 sep 12 kl. 06:26

Här får de rika betala 75 procent i skatt

Största franska skattehöjningarna på 30 år..

Aftonbladet - 28 dec 15 kl. 14:50

Visst kan de rika betala mer skatt

Expressen - 18 aug 19 kl. 08:19

Nödropet från krisande Bengtsfors: Betala nu!

BENGTSFORS. Stig Bertilsson är rik, mäktig och borgerlig. Men han pratar fördelningspolitik som en eldig agitator från arbetarrörelsens födelse.

Sydsvenskan - 09 feb 12 kl. 06:30

EU-toppar: bankerna måste betala för krisen

Nio EU-länder kräver i ett brev att EU-ordföranden Danmark skyndar på införandet av en Tobinskatt i unionen. Därmed ökar trycket även på Sverige - där finansminister Anders Borg säger tvärt nej till en europeisk skatt på finansiella transaktioner.
Den danska finansministern Margarethe Vestager fick i går ett brådskande brev på sitt bord.

Politologerna - 06 jul 15 kl. 16:15

De svenska EU-kandidaterna om krisen inom euroområdet

Grekerna har sagt sitt, vilket innebär att de avvisar det förhandlingsförslag som gällde för drygt en vecka sedan, men inte längre på valdagen…. Frågan är nu hur EU kommer att reagera på grekernas ”oxi”. Turbulensen inom euroområdet har dock pågått under en längre tid och i valet till Europaparlamentet 2014 fick de svenska EU-kandidaterna svara på ett antal frågor som handlade om deras syn på den ekonomiska krisen.

Cornucopia - 05 dec 16 kl. 13:24

Storstadens matematik - därför finns så många rika i New York

I New York slås man av den enorma mängden rika, som är så många att de kan ta över enorma statsdelar och sätta boendepriserna till ur svenska mått mätt rena fantasisummor. Men detta är bara ett utfall av storstadens matematik. Förklaring följer nedan.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

EU-kommissionen vill ha bankunion

Det räcker inte med åtgärder för att få fart på tillväxten och få bättre balans i statliga finanser i eurozonen, enligt EU-kommissionen. För att komma tillrätta med krisen i eurozonen måste steg tas mot en bankunion, det vill säga gemensamma institutioner för att hantera banker i kris, enligt rekommendationer från EU-kommissionen. EU föreslår samtidigt bland annat så kallade euro-obligationer, för gemensam upplåning, och att eurozonens krisfond ESM ska få rätt att gå in med kapital direkt in i krisbanker, utan att ta omvägen via värdnationens statsbudget.

Kristianstadsbladet - 21 jan 12 kl. 06:30

LB-hus kan inte betala sina skulder

LB-hus är i en ordentlig kris. Företaget kan inte betala sina skulder och har beviljats företagsrekonstruktion. Bolaget beräknas få ett underskott på 32 miljoner kronor för 2011 och försäljningen har minskat med 50 procent.

Cornucopia - 23 okt 13 kl. 07:14

EU-kommissionen har slut på pengar

Bloggrannen Musik @ Centrifugen uppmärksammar att EU-kommissionen har slut på pengar och riskerar behöva ställa in betalningarna om inte en ny budget klubbas. Det är antagligen inget problem, för allt man behöver göra är klubba en ny budget, så kommer pengar magiskt att dyka upp.

Orsaken ska vara att EU-kommissionen inte fått in tillräckligt med pengar på sina tullmurar mot omvärlden, vilket man får förmoda beror på recession eller svag ekonomisk tillväxt inom EU-länderna.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.