BT > Inrikes

Sunday, 17 January, 22:55

BT - 16 nov 11 kl. 12:05

Skolverket avvisar Juholts påståendeEnligt S-ledaren Håkan Juholt är skolsegregationen i Sverige högre än i USA. Men påståendet avfärdas av Skolverket.
- Nej, nej, det är inte korrekt, säger undervisningsrådet Anita Wester till TT.
Socialdemokraterna hänvisar till Skolverkets Pisa-rapport från förra året för stöd för Juholts påstående.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Juholts, Håkan Juholt, Sverige, USA, Skolverket, Anita Wester, TT, Skolverkets Pisa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skolverket, avvisar, Juholts, påstående
DI - 29 okt 13 kl. 17:15

Seamless avvisar påstående om patentintrång

Seamless avvisar Accumulates påstående om patentintrång. Det framgår av ett pressmeddelande..

Kristianstadsbladet - 04 jun 14 kl. 06:57

Skolverket välkomnar översyn av reglerna

Foto: PONTUS LUNDAHL / TT
Skolverket välkomnar att riksdagspolitiker vill se över de lagar och regler som styr partibesök i skolan. Det går inte att utestänga ett parti enbart på grund av dess åsikter, skriver Skolverkets chefsjurist Jonas Nordström.
Den senaste tiden har det debatterats om extrema politiska partier ska få komma in i skolan.

Cornucopia - 26 jun 20 kl. 10:38

Skolverket stoppar statistik för enskilda skolor efter dom i kammarrätten - friskolor omfattas av sekretess

Efter en dom i Kammarrätten, som nekades överprövning av Högsta domstolen slutar nu Skolverket redovisa statistik per enskild skola och redovisar framöver enbart på riksnivå. Varken antal elever, betyg eller andra jämförelsetal eller ens vem som driver en skola ("huvudmän") kommer längre publiceras. Anledningen är att friskolor ska omfattas av sekretess enligt domen, så från och med första september blir transparensen noll.

Ekonomistas - 28 feb 18 kl. 07:50

De fristående skolornas betygssättning

Skolverket släppte i veckan en rapport som berättar att elever från kommunala gymnasieskolor generellt presterar bättre än elever från fristående skolor under första året på högskolan. Då de kommunala gymnasisterna i snitt har lägre gymnasiebetyg är detta en indikation på att betygssättningen är generösare på fristående gymnasier. Resultatet är helt i linje med Björn Hinnerichs och min studie som finner att fristående gymnasier rättar de nationella proven generösare än kommunala.

Kristianstadsbladet - 20 dec 12 kl. 06:49

Ask avvisar fristående polisutredare


Det blir bäst om en särskild avdelning inom polisen utreder brottsmisstänkta poliser, anser justitieminister Beatrice Ask.Ask avvisar därmed förslaget om att ge uppdraget till ett fristående organ, när Rikspolisstyrelsen och de 21 distrikten blir en enda myndighet 2015, uppger Sveriges Radios Ekot. Kompetensen att utreda finns hos polisen, anser hon.

YLE - 26 nov 13 kl. 08:55

Capman avvisar beskyllningar

Den finländska investeringskoncernen Capman avvisar uppgifter om att ha varit delaktig i en uppmärksammad affär i Sverige där ett tv-bolag beskylls för att ha filmat döende patienter utan deras medgivande för en tv-serie. Uppsala läns landsting åtalas av anhöriga för att ha låtit tv-produktionsbolaget Titan filma en döende patient utan patientens eller de anhörigas tillåtelse. Bilderna på den döende patienten ingick i ett avsnitt av tv-serien Sjukhuset som visades på svenska TV3.

SmålandsPosten - 11 okt 13 kl. 06:37

Skolverket nekade riksrekrytering

Skolverket har avslagit en ansökan från Academy of Music and Business om att få skolan godkänd som en riksrekryterande estetisk spetsutbildning. ? Vi har kanske inte skrivit tillräckligt mycket för att uppfylla kraven.

Sydsvenskan - 05 nov 15 kl. 14:19

Skolverket erbjuder Trollhättan stöd

Arboga, Berg, Sollefteå, Vetlanda och Vimmerby är de första kommuner som tecknat avtal med Skolverket om att få skräddarsytt stöd för att förbättra sina respektive skolor. Fyra fristående huvudmän har också tecknat avtal med Skolverket.Ytterligare tio överenskommelser blir klara inom kort.

Helsingborgs Dagblad - 05 nov 15 kl. 14:19

Skolverket erbjuder Trollhättan stöd

Arboga, Berg, Sollefteå, Vetlanda och Vimmerby är de första kommuner som tecknat avtal med Skolverket om att få skräddarsytt stöd för att förbättra sina respektive skolor. Fyra fristående huvudmän har också tecknat avtal med Skolverket.Ytterligare tio överenskommelser blir klara inom kort.

TA - 28 jan 13 kl. 12:11

Domstol avvisar Icesave-klagan


Efta-domstolen avvisar helt övervakningsorganet ESA:s klagan mot Island i det så kallade Icesave-målet.ESA har hävdat att Island bland annat brutit mot EES-avtalet. Domstolen avvisar detta.

BT - 22 okt 15 kl. 12:00

Skolverket: Ytterst ovanlig händelse

Våldsdådet på skolan i Trollhättan är en ytterst ovanlig händelse, konstaterar Skolverket. Samtidigt har polisen haft utbildningar där man använt just våld i skolmiljöer som exempel. - Vi på Skolverket tänker naturligtvis på anhöriga och närstående till de drabbade.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.