Affärsvärlden > Ekonomi

Friday, 30 October, 11:41

Affärsvärlden - 16 nov 11 kl. 10:53

De vill skrota ÖresundIdén att dela upp Öresund i två delar var Mats Qvibergs och Sven Hagströmers förslag. Men andra styrelseledamöter reserverade sig mot förslaget..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Öresund, Mats Qvibergs, Sven Hagströmers

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De vill skrota, Öresund
Skånskan - 28 apr 16 kl. 16:12

Liv och död i Öresund

MALMÖ Kelpskogar och bubbelrev fulla av liv – och alldeles döda hålor. Organisationen Oceanas undersökning av livet under ytan i Öresund har gett både positiva och negativa besked. Men det övergripande beskedet är att läget trots allt har blivit bättre och att Öresund kan bli ett rikt och produktivt hav igen.

Dagens PS - 14 dec 17 kl. 11:59

HQ ska ersätta Öresund med 15,8 miljoner

Beloppet avser rättegångskostnader. Det blev ett för Öresund positivt utfall i dagens dom från Stockholms tingsrätt där processbolaget, HQ AB, inte fick bifall för något av kraven det riktat mot Öresund. Någon reservering har inte heller skett, enligt vad som tidigare kommunicerats.

Skånskan - 10 jun 16 kl. 16:26

Tågpendlare över Öresund stressade av gränskontroller

Öresund ID- och gränskontrollerna över Öresund stressar tågpendlarna. Längre restider, osäkerhet när tåget är framme, sämre kvalitet i restiden och trötthet är några av effekterna. Det visar en ny undersökning som presenterades av Øresundsinstituttet och KTH på fredagen.

YLE - 03 maj 16 kl. 04:35

Helsingforsfullmäktige är inte redo att skrota Hitas utan alternativ

Samlingspartiet har öppnat diskussionen om att slopa Hitassystemet med prisreglerat boende. Som näststörsta parti har De gröna en avgörande roll i hur det går för Hitasboendet i Helsingfors. - Vi har diskuterat Hitas i fullmäktigegruppen.

Supermiljöbloggen - 29 mar 14 kl. 10:10

EU-parlamentariker vill göra Öresund till marint reservat

Isabella Lövin från Sverige och Margrete Auken från Danmark menar att ett skydd av området mellan de två grannländerna skulle kunna få stort symbolvärde. Under fredagen deltog de två EU-parlamentarikerna, Lövin från Miljöpartiet och Auken från Socialistisk Folkeparti, i en manifestation i Öresund där även forskare, fiskare och miljöorganisationer fanns med. Protesten gällde den sandsugning som pågår i området, där sanden och gruset som tas upp används till olika sorters byggen både i Sverige och i Danmark.

Skånskan - 18 dec 15 kl. 07:25

Fakta: ID-kontrollerna över Öresund

Malmö Torsdagens riksdagsbeslut innebär att regeringen kan införa ID-kontroller för alla som reser in i Sverige med tåg, buss och båt från den 4 januari så som de tidigare meddelat. Hur länge ID-kontrollerna kommer att fortgå är inte känt. Hur ID-kontrollen ska utformas fastställs först i mellandagarna i en särskild förordning som Näringsdepartementet tar fram.

DI - 20 apr 18 kl. 12:10

Öresund flaggar efter utdelning av aktier i Bilia och MQ

Investmentbolaget Öresund handlades den 18 april exklusive rätt till sakutdelning av aktier. Tio aktier i Öresund gav rätt till en aktie i Bilia och en aktie i MQ, vilket motsvarar 8,68 kronor per aktie i Öresund.  Öresund delade ut 4,55 miljoner aktier vardera i Bilia och MQ till sina aktieägare.

Cornucopia - 08 jul 15 kl. 06:55

Skipper: Ingen kränkning i Öresund

Bloggrannen Skipper har analyserat de uppgifter jag hade om den möjliga ryska örlogskränkningen i Öresund runt 10:45. Han konstaterar att beteendet är normalt och följer regelverket, och utgör alltså antagligen inte en kränkning.

Främmande örlogsfartyg ska passera skyndsamt och raka vägen genom Öresund, utan att stoppa, gira, släppa båtar, lyfta eller landa med helikoptrar etc.

Skånskan - 16 jan 16 kl. 06:00

Nationalistiskt nätverk patrullerar Öresund

Öresund En nätverk som kallar sig för Nationell Framtid patrullerar i Öresund för att på det viset stoppa eventuella flyktingsmugglare. Nu planerar de att köpa in ännu en båt.
– Jag såg hur de körde in i en båt och föste den runt och lotsade den ut ur svenskt vatten, säger en källa till Skånskan.

Skånskan - 06 sep 16 kl. 15:05

Ferring miljardsatsar på ny dansk forskningsanläggning med utsikt över Öresund mot Sverige

Läkemedelsbolaget Ferring miljardsatsar i nya forskningsanläggningen Soundport som byggs granne med Köpenhamns flygplats i Kastrup. Under måndagen togs första spadtaget och 2019 ska de anställda flytta in. I ett känslosamt tal beskrev bolagets ägare Frederik Paulsen hur Öresund är den axel som Ferring skapats kring och att det därför känns passande att Soundport byggs på en halvö omgivet av sundet.

Skånskan - 25 maj 17 kl. 10:00

Färre pendlade över Öresund

Skåne Antalet pendlare över Öresund föll med cirka nio procent under 2016, vilket är den största nedgången någonsin. Antalet dagliga pendlare uppskattades vara runt 13 800 förra året.

ERWP.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.