E24 > Ekonomi

Friday, 30 October, 20:06

E24 - 16 nov 11 kl. 09:52

Emu: bÖr diskutera mer Överstatlighet fÖr euron - van rompuyBRYSSEL (Direkt) Euroländerna måste nu avgöra hur mycket mer överstatlighet som behövs för att euron ska fungera..
Läs mer på E24
Läs mer om:
bÖr, Överstatlighet, fÖr, Bryssel

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Emu, bÖr, diskutera, mer, ÖverstatlighetfÖr , euron, van, rompuy
Affärsvärlden - 20 feb 14 kl. 16:19

EMU:s konsumenter allt mer pessimistiska

Konsumentförtroendeindex för EMU sjönk preliminärt till -12,7 i februari från -11,7 i januari. Analytiker hade räknat med en nivå om -11,2 enligt Dow Jones Newswires..

DI - 29 apr 16 kl. 11:11

EMU: Konsumentpriserna sjönk mer än förväntat

Konsumentpriserna i EMU var ned 0,2 i årstakt i april, enligt preliminär statistik från Eurostat. Analytiker hade väntat sig en årstakt på -0,1 procent, enligt Reuters..

Affärsvärlden - 24 apr 12 kl. 16:24

EMU: ECB måste ta mer plats i eurokrisen

Europeiska centralbanken måste spela en större roll när det gäller att lösa eurokrisen, bland annat genom att stödköpa spanska och italienska statsobligationer, och politikerna måste satsa på en tillväxtstrategi, inte bara på nedskärningar..

DI - 12 aug 16 kl. 11:09

Industriproduktion inom EMU upp något mer än väntat

Industriproduktionen i euroområdet steg 0,6 procent i juni, jämfört med föregående månad, och steg 0,4 procent jämfört med samma månad föregående år.Det rapporterar Eurostat..

DI - 20 feb 17 kl. 16:07

EMU: Hushållen blir mer pessimistiska

EU-kommissionens snabbestimat för konfidensindikatorn för hushåll i euroområdet sjönk till -6,2 i februari jämfört med definitiva -4,8 föregående månad..

Alliansfritt Sverige - 13 dec 11 kl. 10:13

FP i frontalangrepp mot regeringen om EMU


EUROVURM. Man skulle kunna diskutera själva sakfrågan, om att den europeiska valutaunionen kanske inte är världens bästa tåg att hoppa på just nu. Men långt mycket intressanta är det att vice statsministern och demokratiministern skriver en debattartikel som går precis stick i stäv med regeringens politik.

Newsmill - 18 jun 11 kl. 05:07

När kommer omvalet rörande EMU?

När jag gick till valurnorna i EMU-valet så hade jag lyssnat både på ja-sidan samt nej-sidan. Efter att jag funderat länge och väl så kom jag fram till att nej-sidan hade en mer realistisk syn på EMU. Att försöka foga samman alla länders ekonomi inom EU, utan att först sammordna lagar, ekonomisk politisk inriktning samt ordna en agenda för vad som skulle hända om ett EMU-land fick problem, verkade olovligt naivt i mina ögon.

DI - 29 apr 16 kl. 06:37

Extrainsatt EMU-möte om Grekland 9 maj

EMU:s finansministrar kommer att ha ett extrainsatt eurogruppsmöte den 9 maj för att diskutera den senaste utvecklingen för Grekland i den pågående översynen av det finansiella räddningspaketet. Målet är att nå ett avtal som möjliggör utbetalning av nya lån till Grekland. Det framgår av Market News International..

DI - 31 okt 17 kl. 16:57

Sverige bjuds in till samtal om EMU-fördjupning

Finansministrar från icke euroländer är inbjudna till måndagens möte med eurogruppen för att diskutera hur EMU ska fördjupas. Enda undantaget är den brittiske finansministern, som inte är inbjuden på grund av brexit..

Sydsvenskan - 10 okt 12 kl. 06:30

EU under dödshot. Utan mer av europeisk kultur tar finansvalparna över.

Per Gahrtonordförande i tankesmedjan CogitoTrots eurokrisens holmgång med Europas ekonomi och trots den växande insikten om att en gemensam valuta utan en gemensam stat inte är lösningen utan problemet, är stödet i svensk offentlighet för Barrosos utspel om en europeisk federation svagt. Och kraven på svensk anslutning till EMU har helt tystnat. Tack för det!

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.