Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Wednesday, 27 January, 11:16

Helsingborgs Dagblad - 16 nov 11 kl. 09:07

Bara var tionde får full a-kassaBara var tionde heltidsarbetande som blir arbetslös får i dag ut 80 procent av lönen i a-kassa, enligt Arbetslöshetskassornas samorganisation. Orsaken till den rekordlåga nivån är att taket på 680 kronor per dag i arbetslöshetsförsäkringen inte höjts sedan 2002. Nu kräver organisationen att regeringen höjer taket..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Arbetslöshetskassornas

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Baravar , tiondefår , full, a-kassa
BT - 07 nov 12 kl. 17:19

Fler måste få full a-kassa

Var 14:e heltidsarbetande i Västra Götaland kan idag få full ersättning från a-kassan vid arbetslöshet. Med TCO:s förslag till höjt inkomsttak skulle antalet heltidsarbetande i länet med rätt till maximal ersättning kunna öka från 39 000 till 240 000 personer. Bland dem som arbetar heltid i dag och är anslutna till a-kassan är det bara var tionde som får ut full ersättning vid arbetslöshet, det vill säga 80 procent av den tidigare lönen.

DN - 16 nov 11 kl. 11:21

Bara var tionde får full a?kassa

Bara var tionde heltidsarbetande som blir arbetslös får i dag ut 80 procent av lönen i a-kassa, enligt Arbetslöshetskassornas samorganisation..

TA - 16 nov 11 kl. 09:29

Bara var tionde får full a-kassa

Foto: Jonas Ekströmer/Scanpix
Bara var tionde heltidsarbetande som blir arbetslös får i dag ut 80 procent av lönen i a-kassa, enligt Arbetslöshetskassornas samorganisation. Orsaken till den rekordlåga nivån är att taket på 680 kronor per dag i arbetslöshetsförsäkringen inte höjts sedan 2002.
Nu kräver organisationen att regeringen höjer taket.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Bara en av tio får full a-kassa

Bara en av tio arbetslösa får ut maxbeloppet 80 procent av sin tidigare lön vid arbetslöshet. Det visar en mätning som Arbetslöshetskassornas samorganisation genomfört. Resultatet är en bottennotering.

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Få i Ludvika får full a-kassa

Bara en av 17 heltidsarbetande i Ludvika kan i dag få full ersättning från a-kassan vid arbetslöshet, visar nya beräkningar från TCO..

Nya Wermlands Tidningen - 31 okt 12 kl. 14:08

Få heltidsarbetande kan få full a-kassa

Bara var trettonde heltidsarbetande i Värmland kan i dag få full ersättning från a-kassan vid arbetslöshet, visar nya beräkningar från TCO..

LV - 26 aug 14 kl. 09:06

Få i Kinda har rätt till full a-kassa

Bara en av 23 heltidsarbetande i Kinda kan i dag få full ersättning från a-kassan vid arbetslöshet, visar nya beräkningar från TCO.
Antalet personer i kommunen med fullt inkomstskydd skulle öka från 130 till 1 373 personer med TCO:s förslag om höjt inkomsttak i arbetslöshetsförsäkringen..

Vimmerby Tidning - 29 okt 12 kl. 09:03

Svårt att få full A-kassa

En av tolv heltidsarbetande i Linköping kan i dag få full ersättning från a-kassan vid arbetslöshet. Det visar nya beräkningar som kommer från TCO..

Barometern - 01 sep 14 kl. 06:09

Fåtal har rätt till full a-kassa

Endast en av 16 heltidsarbetande i Högsby kommun har rätt till full ersättning från a-kassan vid arbetslöshet. Detta framgår av nya beräkningar från TCO. Antalet personer i kommunen med fullt inkomstskydd skulle öka från 98 till 735 personer med TCO:s förslag om höjt inkomsttak i arbetslöshetsförsäkringen.

Hela Gotland - 26 mar 13 kl. 10:13

Bara 50 fick A-kassa

Antalet unga arbetslösa ökar på ön men färre och färre har rätt till A-kassa..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.