UNT > Nyheter

Wednesday, 23 September, 12:52

UNT - 16 nov 11 kl. 07:39

24 UNT: Farliga övergångsställen i UppsalaMotormännens Riksförbund riktar kritik mot Uppsala och tycker att kommunen måste förbättra säkerheten vid övergångsställena i stan..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
UNT, Uppsala, Riksförbund

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 24 UNT, Farliga, övergångsställeni , Uppsala
UNT - 11 dec 12 kl. 15:52

Inga nya övergångsställen utlovas

En skrivelse om svårigheter med att ta sig fram i centrala Österbybruk på grund av brist på övergångsställen lämnas utan åtgärd av trafiknämnden i Östhammars kommun..

UNT - 23 jan 15 kl. 13:02

Färre övergångsställen räddar liv

Färre övergångsställen..

UNT - 01 dec 16 kl. 06:30

Mer ljus på övergångsställen

Övergångsställen för gående/cyklister måste lysas upp bättre, cyklisterna kommer snabbt ofta utan lyse eller reflexer..

YLE - 18 jul 17 kl. 13:15

Övergångsställen tas bort vid livligt trafikerade vägar - bedöms vara för farliga

Åtminstone nio övergångsställen i Nyland kommer att tas bort under det pågående året. Bland annat i Esbo, Tusby och Vichtis finns farliga och överflödiga övergångsställen som kommer att bli borttagna. Största delen av de vägavsnitt som berörs kommer ändå att förändras genom att hastighetsbegränsningen vid avsnittet sänks eller att de byggs om helt.

YLE - 01 apr 14 kl. 11:37

Polisen övervakar övergångsställen

Polisen övervakar övergångsställena extra noga denna vecka. Fältchef Magnus Jakobsson från polisen i Vasa hoppas att bilisterna skall köra så vettigt att polisen slipper dra in körkort för hänsynslöshet. Varje år sker det omkring 1000 olyckor vid övergångsställen.

SmålandsPosten - 02 maj 14 kl. 13:45

Översyn av övergångsställen

Allt fler kommuner minskar antalet övergångsställen då undersökningar visar att de snarare leder till fler olyckor för gångtrafikanter. Alliansen i Växjö vill nu ha en översyn av kommunens alla övergångsställen. Alliansen i Växjö skriver i en skrivelse att de vill ha en översyn av alla övergångsställen.

YLE - 28 mar 14 kl. 10:50

Övergångsställen synas – drullar blir av med kortet

Nästa vecka håller polisen hård koll på övergångsställen. Speciellt kommer man att fästa uppmärksamhet vid situationer där bilisterna kör om en bil eller spårvagn som redan har stannat vid övergångsstället. - Om man gör sig skyldig till det här blir man direkt av med kortet, säger polisöverinspektör Risto Lammi vid polisstyrelsen.

YLE - 04 apr 15 kl. 15:18

Många struntar i att stanna vid övergångsställen

I början av veckan höll polisen ett extra öga på övergångsställen. Mer än 300 gjorde sig skyldiga till brott. Nu meddelar polisen att många struntar i att följa reglerna.

SmålandsPosten - 28 okt 14 kl. 09:03

Föräldrar kräver fler övergångsställen

Det måste bli fler övergångsställen på Söder. Det anser föräldrar och ledning vid Växjö Montessoriskola och Kronoberg skola. Och på Högstorp har föräldrarnas klagomål gett resultat.

UNT - 23 maj 18 kl. 15:13

Osynliga övergångsställen i Uppsala

I flera delar av Uppsala finns övergångställen där de vita strecken på gatorna har nötts bort så pass mycket att de knappt syns..

HBL - 09 apr 14 kl. 14:16

Polisen bötfällde slarv vid övergångsställen

Polisen ingrep över hundra gånger i sin intensivövervakning av övergångsställen förra veckan.Framförallt höll polisen ett öga på fordon som fortsatte köra trots att ett annat fordon stannat framför övergångsstället, vilket är farligt för fotgängare. Polisen registrerade 310 förseelser av det här slaget.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.