UNT > Nyheter

Sunday, 20 September, 19:07

UNT - 16 nov 11 kl. 06:56

Förvirring kring nedskärningarUppgifter om stora nedskärningar inom Uppsalas äldreomsorg orsakar förvirring.  Enligt handlingar från kommunen ska Attendo Care skära bort var femte undersköterska. Men Attendo hävdar att siffrorna feltolkats..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Uppsalas, Attendo Care, Attendo

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förvirringkring , nedskärningar
YLE - 20 maj 15 kl. 16:43

Enkät: Hellre nedskärningar än höjda skatter

Regeringsförhandlarna letar efter lösningar på det så kallade hållbarhetsgapet. Hittills har partiledarna inte berättat hur nedskärningarna och anpassningsåtgärderna på flera miljarder euro ska genomföras. Finländarna själva föredrar nedskärningar framom höjda skatter, visar en enkät som Taloustutkimus gjort för Yle.

YLE - 26 nov 16 kl. 16:31

Orpo spår nya nedskärningar på upp till 2 miljarder - Sipilä tonar ner

Samlingspartiets ordförande, finansminister Petteri Orpo anser Finlands ekonomi mår dåligt och säger att nya nedskräningar blir ett måste i vår. Sipilä tar avstånd - "det är verkligen inte klart att vi skär ner mer". Enligt Orpo (Saml) mår den finska ekonomin mår dåligt.

YLE - 23 dec 13 kl. 09:53

Ekonomer förutspår fortsatta nedskärningar

Staten måste minska sina utgifter ordentligt under 2014, anser de flesta nationalekonomer som besvarat Yle Nyheters enkät. Att höja skatterna fungerar enligt dem inte i längden. För ungefär en månad sedan kom regeringen efter mycken möda överens om strukturpaketet, med vars hjälp den allt snabbare skuldsättningen ska förebyggas.

YLE - 22 aug 15 kl. 17:32

Stordemonstration mot nedskärningar lockade tusentals

På lördagen marscherade minst 5 000 människor i Helsingfors i protest mot regeringen och nedskärningspolitiken. I demonstrationen deltog bland annat studerande, pensionärer, handikappade och löntagare. Bakom demonstrationen står den politiskt obundna medborgarrörelsen Joukkovoima, på svenska ungefär ”masskraft”.

YLE - 02 feb 16 kl. 10:19

Vanhanen: Fler nedskärningar att vänta

Finland kan stå inför ytterligare nedskärningar om de nuvarande sparåtgärderna inte räcker till, säger ordföranden för Centerns riksdagsgrupp Matti Vanhanen till Yle Uutiset. Enligt regeringsprogrammet ska staten spara fyra miljarder euro. Om vi inte når sparmålet fram till år 2019 kan det bli fråga om ytterligare nedskärningar på hundratals miljoner euro, säger Vanhanen.

Sydsvenskan - 16 jun 15 kl. 16:20

Alltid nej till generella nedskärningar i välfärden

Kommunfullmäktige i Lund har precis beslutat om budgeten för nästa år. Den budget som Vänsterpartiet tillsammans med S, MP och FI lade fram skulle ha betytt ett stopp för nedskärningar i välfärden och kulturlivet i Lund, efter nio år då de borgerliga varje år har skurit ungefär en procent av budgeten. Utöver det ville vi nysatsa på förskolan, med sex miljoner extra.

YLE - 24 aug 17 kl. 17:41

Nedskärningar + reformer = kaos när läsåret kör igång vid Helsingfors universitet

Överarbetad personal och studenter som hamnar i kläm mellan ett nytt och ett gammalt kursutbud. Det är verkligheten när Helsingfors universitet inleder läsåret de kommande veckorna. Allt har inte gått som på Strömsö när HU sparkat hundratals anställda och samtidigt drivit igenom två stora reformer.

YLE - 29 maj 15 kl. 05:45

Studerande demonstrerar mot nedskärningar

Studerande samlas i dag i Helsingfors och Tammerfors för att demonstrera mot regeringens nedskärningar i utbildningen. Regeringen ska bland annat spara på studiestödet, införa terminsavgifter för internationella studerande och snabba på utbildningstakten. Närmare tusen studerande kommer att delta, enligt demonstrationens Facebook-sida.

YLE - 12 mar 16 kl. 14:20

Tusentals demonstrerade mot regeringens nedskärningar i Helsingfors

Över 8 000 människor samlades på Senatstorget i Helsingfors på lördagseftermiddagen för att demonstrera mot regeringens inbesparingspolitik. Demonstranterna motsatte sig regeringens nedskärningar och kräver att alla ska ha en tillräcklig inkomst för att kunna försörja sig. En del hade mest kommit för att dricka öl och njuta av vårsolen.

YLE - 13 feb 16 kl. 10:17

Sannf: Inte nedskärningar för att få pengar till flyktingar

Sannfinländarna vill inte att kostnaderna för flyktingkrisen ska täckas genom nedskärningar. Ordföranden för Sannfinländarnas riksdagsgrupp Sampo Terho sade i Yles tv-program Morgonettan att partiet hellre vill täcka kostnaderna genom att ta lån. Ett lån av engångsnatur skulle vara ett bättre alternativ än ytterligare nedskärningar i servicen i det finländska samhället.

HBL - 19 apr 13 kl. 16:38

Nedskärningar hotar 20 årsverken på Nationalteatern

Nedskärningarna drabbar konsten mycket lindrigare än man befarat. Statens konstmuseum väntades sluka en stor del av tipsmedlen, men konstmuseets andel kan till hälften täckas med pengar ur den så kallade tipsfonden.Farhågorna uppstod efter beslutet om att Statens konstmuseum ska bli en stiftelse.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.