UNT > Kultur

Thursday, 24 September, 09:11

UNT - 16 nov 11 kl. 06:52

Pessimisten som gavs fria händerJohn Sjögren läser ett särpräglat författarskap. Österrikiske författaren Thomas Bernhard som får honom att slå ett slag för pessimismen som livshållning..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Sjögren, Thomas Bernhard

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pessimistensom , gavs, fria, händer
YLE - 10 sep 14 kl. 06:34

Rektorerna har fria händer att forma skolorna

Rektorernas frihet är i enlighet med en kultur vi redan länge haft i Finland, och även en förutsättning för att skolorna ska kunna utvecklas och må bra, menar man på utbildningsverket i Helsingfors. Ärendet kom på tal i tisdags i samband med att föreningen Vapaa kielivalinta planerar att dela ut sitt material mot skolsvenskan. Det är rektorn som har beslutanderätt när det gäller vilken typ av material som lämpar sig för skolans elever.

BT - 04 okt 12 kl. 12:04

Telia-utredare: Har fått fria händer

Den utredare som ska granska Telia Soneras Uzbekistanaffär, Biörn Riese på advokatbyrån Mannheimer Swartling, säger sig ha fått helt fria händer från uppdragsgivaren, Telia Soneras styrelse.
- Det styrelsen har beställt och det styrelsen kommer att få är en självständig bedömning från mig och byrån kring det här, säger han.
- Jag utgår från att jag får allt underlag från dem som finns och som jag behöver för att förstå hur det här har gått till.

YLE - 05 okt 12 kl. 10:34

Forsgård: Vi har helt fria händer

Kritiken mot Magma har minskat då verksamheten har kommit i gång. Mycket av kritiken beror på att många inte vet vad en tankesmedja är, och att man heller inte vill ta reda på svaret, säger Magmas chef Nils-Erik Forsgård. - En tankesmedja är ett slags forskningsinstitut, vi är inget universitet trots att vi i vår profil påminner om universitetsverksamhet, förklarar Nils-Erik Forsgård.

UNT - 14 feb 13 kl. 14:35

Fria händer söker värn

Nya ateljeföreningen Fria händer presenterar sig med utställningen Värn. Det är ett tajt koncept, skriver Sebastian Johans..

Sydsvenskan - 16 okt 15 kl. 18:02

Kinberg Batra får fria händer att agera efter DÖ

Moderatledaren Anna Kinberg Batra fick fria händer att hantera livet efter DÖ.
Men i striden om arbetsrätten gick hon på pumpen. Mot hennes vilja beslöt stämman i Karlstad att reformera LAS-reglerna.

Helsingborgs Dagblad - 16 okt 15 kl. 18:02

Kinberg Batra får fria händer att agera efter DÖ

Moderatledaren Anna Kinberg Batra fick fria händer att hantera livet efter DÖ.
Men i striden om arbetsrätten gick hon på pumpen. Mot hennes vilja beslöt stämman i Karlstad att reformera LAS-reglerna.

YLE - 06 feb 17 kl. 18:15

Salostyrelsen gav fullmäktige fria händer i stadsdirektörsvalet - Raseborgs Simola fortfarande med i kampen

Stadsstyrelsen i Salo valde ingen favorit bland de tre kandidaterna som är med på målrakan i stadsdirektörsvalet. Det betyder att Raseborgs stadsdirektör Tom Simola fortfarande är med i leken då stadsfullmäktige väljer stadsdirektör den 13 februari. Stadsstyrelsen gav i princip stadsfullmäktige fria händer att välja stadsdirektör.

DN - 26 nov 17 kl. 17:39

Kushners dagar med fria händer i Vita huset är över

Donald Trumps svärson Jared Kushner, som i våras hade närmast fria händer i Vita huset, har under den nya stabschefen Kelly hamnat i kulisserna, skriver New York Times..

SR - 17 nov 18 kl. 17:11

Micko: Löfven fick fria händer att förhandla över blockgränsen

Samtidigt som Alliansen bråkat inför öppen ridå, har Socialdemokraternalegat lågt i några veckor. Nu säger Lena Micko, som sitter i partietshögsta ledning, att Stefan Löfven har fått ett fria händer att förhandla över blockgränsen..

Fria Tidningen - 13 sep 13 kl. 15:11

Syrien ett av sju länder som står utanför avtal mot kemiska vapen

Utrikes Syrien kan, efter USA:s hot om en militär attack, nu vara på väg att ge upp sin arsenal av kemiska vapen. Men frågan är vad som kommer att ske med övriga sex länder som ännu inte har ratificerat FN-konventionen mot kemiska vapen..

YLE - 23 mar 16 kl. 19:06

Arabias keramikfabrik lade ner – vad händer med fabrikskvarteret?

Arbetet vid Arabias anrika keramikfabrik i Helsingfors har lagts ner. Fabriksarbetarnas sista arbetsdag var den 18 mars, eftersom Fiskarskoncernen flyttar sin keramikproduktion utomlands. Samarbetsförhandlingarna vid keramikfabriken i Helsingfors avslutades i november ifjol och 120 anställda sades upp.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.