Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Friday, 25 September, 00:03

Helsingborgs Dagblad - 16 nov 11 kl. 06:07

30 renar får nytt hem i Skottland30 renar från Norrbotten får snart nya vidder att vandra över, det skotska höglandet. Renskötaren Alex Smith från Skottland har köpt djuren som ska införlivas i hans hjord på 150 renar. Renskötseln i Skottland inleddes 1947 när samen Mikkel Utsi kom dit på bröllopsresa och såg att renar nog skulle trivas där. 25 svenska renar flyttades dit..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Skottland, Norrbotten, Alex Smith, Mikkel Utsi

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 30 renarfår , nytt, hemi , Skottland
BT - 16 nov 11 kl. 06:07

30 renar får nytt hem i Skottland

30 renar från Norrbotten får snart nya vidder att vandra över, det skotska höglandet.
Renskötaren Alex Smith från Skottland har köpt djuren som ska införlivas i hans hjord på 150 renar.
Renskötseln i Skottland inleddes 1947 när samen Mikkel Utsi kom dit på bröllopsresa och såg att renar nog skulle trivas där.

Västerbottens Folkblad - 28 jan 11 kl. 11:02

Övergivet rådjurskid får nytt hem

UMEÅ Ett övergivet rådjurskid har hittats i Umeåtrakten. Med polisens hjälp får ungen nu ett nytt hem i Lycksele djurpark. UMEÅ Ett övergivet rådjurskid har hittats i Umeåtrakten.

Västerbottens Folkblad - 10 nov 11 kl. 00:40

Slagen hund får nytt hem i Umeå

Under en längre tid piskades och sparkades den tvåårige amstaffhunden Simba av sin ägare. Nu har hunden fått ett nytt hem ? hos Gunnar Hägglund i Umeå.

Helsingborgs Dagblad - 21 jun 12 kl. 04:00

Kraxi fick nytt hem och Pepino

Ägaren hörde aldrig av sig men Kraxi fick ett nytt hem. Efter nästan 14 dagar hos Ewa och Thomas Öhrnberg så har den lilla nymfparakiten fått nytt hem i Påarp..

Magazin24 - 22 jan 13 kl. 11:01

Hundar söker nytt hem

Polisen i Västmanland har omhändertagit två stycken hundar som behöver ett nytt hem. Polisen har, för länsstyrelsens räkning, omhändertagit två whippethundar. De två hundarna, en hane och en tik, är båda äldre men friska.

Nyan - 07 okt 14 kl. 08:00

Övergiven hund får ett nytt hem

Ålands miljö och hälsoskyddsmyndighet har bestämt att en hund ska få ett nytt hem. Bakgrunden är att myndigheten fem gånger i år tagit tillvara hunden eftersom hunden sprungit lös.
Vid samtliga tillfällen har tagit länge för ägarna att hämta hunden och förutom vid ett tillfälle har ägarna inte betalat fakturorna för förvaring och skötsel.

Nyan - 02 feb 16 kl. 11:46

Omhändertagen hund får nytt hem

En hund som omhändertogs av polisen har nu fått ett nytt  hem. Det var den 11 december i fjol som polisen omhändertog en hund och förde den till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet, ÅMHM. Enligt den åländska djurskyddslagen är det ÅMHM:s ansvar att ordna förvaring och skötsel av herrelösa hundar i 15 dagar.

Nyan - 17 mar 20 kl. 10:00

Herrelös hund har fått nytt hem

Den herrelösa hunden som ÅMHM omhändertagit och Nya Åland rapporterat om flera gånger, har fått ett nytt hem. Det berättar ÅMHM:s veterinär Annett Pfeifer. Den kommer flyttas till det nya hemmet inom en snar framtid.

Skånskan - 08 dec 19 kl. 17:49

De hjälper ge övergivna katter nytt hem

Malmö Hittills år har Katthjälpen i Malmö gett 54 katter nya hem. Verksamheten är ideell, men kringkostnaderna är stora liksom hjälpbehovet.
På söndagen höll föreningen öppet hus för nyfikna som funderar på att bli volontärer, adoptera en katt eller bidra med en slant.

Jmini.se - 10 apr 17 kl. 10:40

Racy Judy och Shibina Girl söker fortfarande nytt hem

Som Jmini skrev om för några veckor sedan söker Polisen i Jönköpings län efter nya hem till två varmblodiga travhästar, som har omhändertagits på grund av djurskyddsskäl. LÄS MER: Polisen söker nytt hem till två omhändertagna hästar Nu har häst.....

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.