SvD > Inrikes

Saturday, 19 September, 18:43

SvD - 16 nov 11 kl. 01:31

Bra affär med ensamma flyktingbarnRegeringen vill se över ersättningsreglerna för bolag som driver boenden för ensamma flyktingbarn, skriver Sydsvenskan..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Sydsvenskan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bra, affärmed , ensamma, flyktingbarn
Helsingborgs Dagblad - 16 nov 11 kl. 01:32

Bra affär med ensamma flyktingbarn

Regeringen vill se över ersättningsreglerna för bolag som driver boenden för ensamma flyktingbarn, skriver Sydsvenskan. Regeringens översyn kom till sedan tidningen avslöjat att ett bolag, VoB, ägt av sydsvenska kommuner gemensamt, ökat sin vinst från fyra till 15 miljoner kronor på ett år..

Västerbottens Folkblad - 13 jul 11 kl. 06:30

Bra mottagande av ensamma flyktingar

SKELLEFTEÅ Skellefteå anser sig ha ett bra mottagande av ensamkommande flyktingbarn. ? Det handlar om introduktion och integration, säger Per Åhdén, enhetschef på barn- och ungdomsenheten.

DalaDemokraten - 07 jun 13 kl. 18:44

Borlänge öppnar boende? för ensamma flyktingbarn

BORLÄNGE Kommunstyrelsen har beslutat teckna avtal med Migrationsverket om att öppna ett boende för ensamkommande flyktingbarn.? Det känns bra ....

Expressen - 24 nov 13 kl. 07:37

Landskrona ska hjälpa ensamma flyktingbarn

Landskrona kommun kommer vid årsskiftet att behöva ta emot ensamkommande flyktingbarn. Nu söker kommunen familjer som kan ställa upp som familjehem, och gensvaret har varit bra..

BT - 25 dec 14 kl. 07:02

Lyckat mottagande ? nu förbereds för flera flyktingbarn

Mottagandet av ensamma flyktingbarn har gått bra. Nu förbereder man för fler. I våras öppnade ett hem för ensamkommande flyktingbarn i tillfälliga lokaler på äldreboendet Ekero i Gällstad.

YLE - 06 maj 15 kl. 17:35

Sämre integration när flyktingbarn förenas med sina föräldrar?

Antalet ensamkommande minderåriga asylsökande har mångdubblats i Europa, visar en rapport som Europeiska Migrationsnätverket publicerade på onsdagen. Även Finland måste ta sitt ansvar. Det finns omkring 24 000 ensamkommande minderåriga flyktingbarn i Europa i dag.

YLE - 14 dec 15 kl. 07:54

Brist på boende för ensamkommande flyktingbarn

Det behövs nya grupphem och familjebaserade lösningar för de ensamkommande flyktingbarnen. Särskilt de mindre barnen borde få bo i familjer, säger migrationsdirektör Kristina Stenman på Arbets- och näringsministeriet. Ungefär 70 procent av de ensamkommande flyktingbarnen som har kommit till Finland kommer att få uppehållstillstånd.

YLE - 14 dec 15 kl. 07:54

Brist på boenden för ensamkommande flyktingbarn

Det behövs nya grupphem och familjebaserade lösningar för de ensamkommande flyktingbarnen. Särskilt de mindre barnen borde få bo i familjer, säger migrationsdirektör Kristina Stenman på Arbets- och näringsministeriet. Ungefär 70 procent av de ensamkommande flyktingbarnen som har kommit till Finland kommer att få uppehållstillstånd.

Nyheter 24 - 16 mar 12 kl. 15:19

Vellinge vill att kommuner ska kunna slippa flyktingbarn


Det var kommunen på allas läppar för ett par år sedan. Nu när flera inte vill tvinga kommuner att ta emot flyktingbarn hakar Vellinge på. Men själva trivs de bra med de ensamkommande flyktingbarn som anlänt till kommunen.

YLE - 08 feb 17 kl. 16:22

Flyktingbarn ska placeras i fosterhem: ”Ensamhet kan bidra till radikalisering”

Rädda Barnen söker för första gången fosterfamiljer för ensamkommande barn som har fått asyl i Finland. Särskilt i södra Finland har det varit svårt att hitta familjer som vill ställa upp. - Varför det här inte har gjorts tidigare är en väldigt bra fråga, säger Kristiina Mattinen, regionchef vid Rädda Barnen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.