SVT > Videos

Tuesday, 22 September, 16:52

SVT - 15 nov 11 kl. 22:18

FIS börfäller olydiga åkare
Läs mer på SVT
Läs mer om:
FIS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FIS, börfäller, olydiga, åkare
SVT - 25 maj 20 kl. 20:34

Fis beslut ställer till det för Sverige och Norge

Antalet hemmaåkare i världscupen minskar. Ett beslut som ställer till det för Sverige och Norge. – Många länder önskar en minskning av kvoterna, mycket på grund av Norges dominans men också för Sveriges dominans på damsidan, säger Sveriges landslagschef Anders Byström till Aftonbladet..

YLE - 30 nov 17 kl. 19:04

Fis stoppar ryska längdåkare – färdigåkt för Vylegzjanin, Belov och Sjapalova

De sex ryska längdåkarna som tidigare stängts av på livstid från OS stoppas nu också från världscupen. Det uppger Internationella skidförbundet Fis i ett pressmeddelande..

YLE - 16 mar 17 kl. 09:30

Fis-ordförande jämför Rysslands avstängning med judeförintelsen – ångrade sig genast

Det internationella skidförbundets ordförande Gian Franco Kasper har hamnat i blåsväder efter en kontroversiell jämförelse. Under ett presstillfälle i Pyeongchang menade Kasper att man inte får stänga av alla ryska idrottare som ”herr Hitler gjorde med judarna”. – Jag är emot en automatisk avstängning av oskyldiga idrottare, svarade Kasper på en fråga om vad han anser att borde göras efter Wadas stora rapport som pekar ut statstyrd dopning i Ryssland.

ÖstersundsPosten - 18 feb 15 kl. 16:04

Åsarna-åkare till skandinaviska

Att åka Skandinaviska cupen är en eventuell språngbräda till svenska världscuplaget och därmed en attraktiv chans för åkare som står utanför laget att kvala in. Cupen består av ett antal FIS-tävlingar för åkare som ligger strax under världscupsnivån. Under den kommande helgens tävlingar i Madona, Lettland, åker Marcus Ruus och Jens Burman, båda från Åsarna, som medlemmar i den svenska truppen.

YLE - 22 feb 17 kl. 15:42

FIS-chefen vet inte vad som händer bakom stängda dörrar – ”Kanske bäst att bura in dem”

Skidförbundschefen Gian Franco Kasper har inte glömt skandaltävlingarna. Han säger att skid-VM nästan dödades då Lahtis senast arrangerade mästerskapen. Ordförande för det internationella skidförbundet FIS, Gian Franco Kasper, fick föga överraskande svara på frågor om dopning under tävlingarnas första presskonferens.

YLE - 15 dec 16 kl. 14:01

Fis bekräftar: Ryska längdåkare var dopade i OS

Den ryska dopningsskandalen har tagit enorma proportioner. Det internationella skidförbundet Fis skriver i ett uttalande att tester manipulerades under OS 2014. Förra veckan eskalerade misstankarna mot den statsstyrda ryska dopningen.

YLE - 07 feb 17 kl. 11:26

Inget nytt på östfronten - ryska åkare alltjämt avstängda

Internationella skidförbundet (FIS) förlänger den tillfälliga avstängningen för de ryska skidåkarna Maxim Vylegzjanin, Aleksej Petuchov, Jevgenija Sjapovalova och Julija Ivanova under den pågående dopningsutredningen. Fis berättade om avstängningarna i ett pressmeddelande, uppger SVT. Hoppa över TwitterpostningJust nu: Ryska åkare fortsatt avstängda - men Legkov & Belov hoppas bli friade innan VM https://t.

YLE - 07 feb 17 kl. 15:00

OS-satsningen börjar i operationssalen – Marcus Sandell är en av många skadeförföljda alpinåkare

Finlands främsta storslalomåkare Marcus Sandell följer med alpina-VM hemifrån. En ryggoperation i januari och en höftoperation i februari skall ge Marcus chansen att tävla med frisk kropp i OS 2018. GrIFK Alpine-åkaren är bara en av många alpinister vars kropp knakar i fogarna.

SR - 23 nov 16 kl. 09:39

Efter dopningshärvorna: Internationella skidförbundet Fis skärper dopningsjakten inför skid-VM i Lahtis

Under skid-VM i Lahtis 2001 avslöjades den så kallade hemoheshärvan, då finländska skidåkare bloddopat sig med den förbjudna substansen hemohes. Det ska inte kunna upprepas i vinterns VM i Lahtis. Internationella skidförbundet (Fis) gör inför VM en riktad insats på att dopningstesta längdskidåkare.

Sydsvenskan - 29 jun 14 kl. 05:30

Åsiktsmarknad lockar besökare från alla läger

Politikens Kiviks marknad, fnyser kritikerna. Rosémingel för eliten. Och ett våldsamt slöseri med skattepengar.

YLE - 29 maj 17 kl. 18:01

Ryska skidåkare fortsättningsvis avstängda – IOK ska granska fallet

Idrottens skiljedomstol Cas har beslutat att inte häva tävlingsförbundet för de sex ryska skidåkare som varit avstängda sedan årsskiftet. Avstängningen kommer att fortsätta åtminstone till slutet av oktober. I slutet av december valde internationella skidförbundet Fis att stänga av de sex ryska skidåkarna Aleksandr Legkov, Jevgenij Belov, Aleksej Petuchov, Maksim Vylegzjanin, Jevgenia Sjapovalova och Julia Ivanova på grund av misstänkt dopning.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.