NSD > Nyheter

Sunday, 27 September, 13:42

NSD - 15 nov 11 kl. 17:39

Personminor förbjuds även i FinlandMed stor sannolikhet kommer Finland nästa vecka - som sista land i EU - att godkänna Ottawafördraget om förbud mot personminor. Den finländska riksdagens utrikesutskott sade på tisdagen ja till anslutning med 14 röster mot 3. Endast populistiskt nationalistiska Sannfinländarna röstade emot..
Läs mer på NSD
Läs mer om:
Finland, EU, Ottawafördraget, Sannfinländarna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Personminor, förbjuds, äveni , Finland
UNT - 15 nov 11 kl. 17:39

Personminor förbjuds även i Finland

Med stor sannolikhet kommer Finland nästa vecka, som sista EU-land, att godkänna Ottawafördraget om förbud mot personminor. Endast Sannfinländarna har motsatt sig saken i riksdagens utrikesutskott. (TT).

YLE - 25 okt 13 kl. 16:28

Moderna drönare till Finland nästa år

Försvarsmakten har beslutat att skaffa 55 små, obemannade flygplan från Israel. Men vad ska de användas till? I fjol gjorde Finland en drönarbeställning från det israeliska företaget Aeronautics - för närmare 24 miljoner euro - och de levereras nästa år.

SR - 27 jun 14 kl. 21:48

USA slutar tillverka personminor

Mer 160 länder har förbjudit personminor. Nu väljer även USA att sluta tillverka minorna..

Cornucopia - 20 sep 15 kl. 13:18

Arméövning 2015: Minstrid

Under Arméövning 2015 användes ingenjörerna från Ingenjörsregementet mycket effektivt av röd sida för att med mineringar fördröja motståndaren. Nedan följer lite filmklipp från ett sådant moment, som visar på hur den blå sidan måste stoppa upp vid misstänkta mineringar.
Som framgår av tidigare inlägg kring Arméövning 2015 används stridsträningsanläggningssystemet STA för att slå ut fordon med minor, där man alltså inte kan köra in i utförda mineringar och komma undan med det bara för att blågul (övningsledningen) inte råkar vara där och se.

Cornucopia - 17 nov 16 kl. 09:42

Ryssland hoppar av internationella krigsbrottsdomstolen ICC - fria tyglar bryta mot krigets lagar

Ryssland hoppar av den internationella krigsbrottsdomstolen ICC. Även om man redan tidigare fullkomligt struntat i folkrätten och Genevékonventionen är nu alla illusioner om att man ska följa dessa borta. Då Ryssland aktivt hotar Sverige och genomför övningsangrepp mot Sverige, samt enligt flera källor (inklusive officiellt Säpo) genomför krigsförberedande handlingar mot Sverige, måste svenskt totalförsvar utgå från att angriparen kommer bryta mot krigets lagar och planera för detta.

BT - 26 feb 13 kl. 11:32

Drabbade i Syrien behöver din hjälp

I Syrien har civilbefolkningen i snart två år lidit till följd av det utdragna kriget. Många har förlorat nära och kära och lämnat sina hem och ägodelar . Över en halv miljon syrier har flytt från sitt land och två miljoner människor är på flykt i Syrien, hälften av dem beräknas vara barn.

Cornucopia - 04 apr 19 kl. 08:46

Nymoralismen: Pensionsmyndigheten inför moralisk censur av fonder

Pensionsmyndigheten har infört moralisk censur av fonder i PPM. Det är nu möjligt att filtrera bort fonder som enligt myndighetens investerar i enligt myndigheten omoralisk teknologi. Urvalet av vad som är omoraliskt är intressant, och det är också intressant att det finns inga moraliska Sverigefonder i det nymoralistiska Sverige.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.